čtvrtek 27. dubna 2017

Izolace trubek topení

Energetické ztráty jsou. Tepelné izolace potrubí rozvodů topení a vody tvoří nedílnou součást distribučních systémů vytápění nebo chladírenských zařízení. Videoukázka, jak aplikovat izolaci Mirelon na vodovodní potrubí v rodinném domě svépomocí.


EPDM kaučuk, i pro solární systémy, odolná proti UV záření DNa udává průměr otvoru v izolaci, tj. Green pipe - ptiní voda, Blue pipe - topení a chlazení, Red pipe - rozvody požární vody, black system - plošní topní a chlazící systém, orange system - plošní systém - podlahové topení , grey pipe - rozvody k radiatorům.

Děkuji za radu, podle toho, co jsem zjišťoval, tak mám na výběr ze tří možností a to: 1)mirelon, čili polyethylen (jestli se nemílím). Vyplývá to z lepších izolačních vlastností materiálu, který použije na izolace trubek výrobce. Horká potrubí se tepelně izolují. Dostavujeme dům a topenáři a instalatéři dělají rozvody. Tepelná izolace je zákonem předepsaná a je účelná.


Dům je poměrně rozsáhlý a vedení topení jde ze sklepa ve volném prostoru sklepa a také. Nabízíme pestrý výběr sortimentu, a to za skvělé ceny!

Isover, Rockwool a další. Výrobci deklarovali u plastových potrubí mezi výhodami snadnou práci a rychlost montáže. Pro další informace a seznámení s kompletním sortimentem kontaktujte obchodního zástupce. Pouzdro s polepem je na podélném spoji opatřeno přesahem fólie se samolepící páskou pro dokonalé uzavření pouzdra.


Tyto izolace trubek jsou určeny pro potrubní systémy topení , chlazení, klimatizace a vzduchotechniku. Na poslední vrstvu izolace , dle typu podlahového topení , položte separační, reflexní či izolační fólii. Fólie slouží k ochraně izolace proti protečení potěrové vody, tvorbě tepelných mostů, zabraňuje šíření tepla či chladu, rovnoměrně roznáší teplo, zpevňuje izolační vrstvu, pomáhá šíření tepla, tvoří teplotní bariéru případně izoluje. Zdá se mi to až banální problém.


Zakoupil jsem izolaci topení značky Mirelon. Průměr jsem vybíral dle průměru trubky. Elektronická evidence tržeb je zde prováděna v BĚŽNÉM REŽIMU. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Je to izolace Mirelon, prodává se to po dvou metrech.


Tam kde netopím, jsem dával tl. Máte zájem dostávat nejnovější produkty přímo na Váš e-mail?

A týká se to všech rozvodů, včetně izolací trubek. Kvalitní izolace je pak výraznou prevencí před únikem tepla, ale i nadměrnou hlučností. Provedení izolace i její vhodný výběr raději nechte na profesionálech. Ti odborně udělají tepelnou izolaci na topení i vodovodního potrubí, dále tepelné a protipožární izolace vzduchotechniky či klimatizace. V případě nutnosti dodají izolace s povrchovou úpravou (polepení hliníkem nebo oplechování).


Kruhově extrudovaná polyetylenová izolace trubek pro tepelnou izolaci. Pájení měděných trubek a tvarovek! Postup jak správně a jednoduše pomocí měkké pájky pracovat a spojovat měděné trubky a tvarovky.


Postupujte dle návodu a s. Izolace na roury a trubky, BOMA Milevsko.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky