pondělí 7. ledna 2019

Nehořlavý sádrokarton

Sádrokarton je nehořlavý , takže s ním podstatně klesá riziko požáru. Pokud ale bojujete s nadměrným hlukem, podívejte se na naši zvukovou izolaci, kdy sádrokartonové desky kombinujeme s minerální vatou. Je-li potřeba použít tento sádrokarton ve vlhkých prostorách (tj. při 20°C do ), lze použít impregnovaný protipožární sádrokarton GKFI, či RFI. Protipožární sádrokarton označují zkratky RB, GKF podle výrobce. RBi značí desku nejen se zvýšenou protipožární odolností, ale také impregnovanou, a tudíž odolnou proti zvýšené vlhkosti.


Připravili jsme pro Vás poradnu, kde můžete psát své dotazy k montáži sádrokartonů. Máte-li nějaký technický problém a nevíte si rady, napište nám. Provádíme montáž sádrokartonových konstrukcí.


SÁDROKARTON je lehký, pevný, dobře opracovatelný, nehořlavý , propouští vodní. Materiál sádrokartonových desek je lehký a proto se s deskami snadno manipuluje. Jeho protipožární odolnost je od patnácti až do sto dvaceti minut, což je opravdu hodně. Díky tomuto faktu se tak budete cítit ve své domácnosti mnohem bezpečněji. Mapový papír Tiskový bezdřevý papír, silně klížený, pevný za mokra, odolný proti dotržení, ohýbání a oděru, má vysokou rozměrovou stálost.


Reaguje na Dobrý den, jedná se o GKF ( nehořlavý ) sádrokarton , ten se vždy dodává pouze v červené barvě. Impegnované desky jsou zelené a čistě protihlukové jsou modré. V bílém provedení jsou k dispozici desky základní. Po zatmelení spar a vložení síťky dochází k vytvrdnutí a následnému strojnímu broušení.


Těžko vznětlivý papír BRANOflame. Proč zrovna sádrokartonové předstěny? Nehořlavý papír BRANOflame F9. Oblibu pro úpravy interiérů si nezískal sádrokarton jen tak pro nic za nic – kromě toho, že je nehořlavý , tak je. Vůči vodě je vysoce odolný zelený sádrokarton , který je impregnovaný a dává se do koupelen, kuchyní nebo třeba sušáren.


Jestliže řešíte obložení krbu nebo. Výhody sádrokartonu jsou: tvarovatelnost, pevnost, snadné řezání, dlouhá životnost, dobré izolační vlastnosti, snadná manipulace a instalace. Chaloupková zmínila, že nehořlavý sádrokarton se na ochranu dlažby a omítky používal i když byl pomník na původním místě v podloubí. Na strop se pripevni UD profil ( na zdeny pres natloukaci hmozdinky, na strop ze sadrokartonu se musis trefit do CD profilu).


Při zateplování se pod sádrokarton přidávají další izolační materiály jako je skelná vata, polystyren nebo minerální vlna. Se sádrokartonem se výborně a rychle pracuje. Ale za nehořlavý lze považovat jakýkoli sádrokarton , sádra prostě nehoří.


Svoji nehořlavost protipožární konstrukce získávají díky speciálním tmelům a samotné podstatě materiálu. Pravdou však je, že impregnovaný sádrokarton je zároveň také nehořlavý. Rozky na sadrokarton Doplňkové profily pro sádrokarton – Půlrohový profil pro sádrokartonové desky. Rohový profil Al slouží na ukončení sádrokartonové desky. Zkosení na sádrokarton Při propojování listů, které mají nezavodskie hrany by měly být zkoseny pod úhlem stupňů.


Jiné protipožární opatření než růžové desky přilepené izolepou majitelé objektu zatím nehledali, řekla Chaloupková. Zatím jsme o změně ochrany pláště budovy neuvažovali. Uvidíme do příštích let, doplnila.


Vyrábí se ze směsi sádry a rozvlákněného papíru nebo skleněných vláken. Obalený je speciálním kartonem. Velkými výhodami sádrokartonu jsou jeho variabilit využití a malá hmotnost (okolo 2až 3kg na m3). Právě ta ho předurčuje k použití při rekonstrukcích, protože minimálně zatěžuje nosnou konstrukci stavby. Používá se pro opláštění systémů suché výstavby plošného.


Hurdis, keramické stropy,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky