pondělí 26. prosince 2016

Komín norma

Předkládaná norma je podle svého. V oblasti komínové techniky je v současné době vydáno více než všeobecných, výrobkových, zkušebních, prováděcích a dalších norem. Tato norma platí pro navrhování a provádění.


Osobná skúsenosť, žiadna norma neplatí ak komín alebo komíny postavíte na čierno a máta správnu farbu. Stavebný úrad v severnom okrese Vám to legalizuje. Aj keď máte 100x pravdu a všetky normy a pradpisy hovoria. Vy, stavebný úrad to nezaujíma a ostane Vám lampáreň a číslo na hasičov.


Rozsáhlý vývoj spotřebičů paliv, zaměřený zejména na jejich vyšší účinnost a nižší spotřebu paliv, přináší nové požadavky na způsob odvodu. Měl jsem ji i doma, ale asi bych ji teď nenašel, a určitě by nebyla v platném znění. Podle správnosti se norma musí koupit. Můžete zadat to číslo normy.


Vícevrstvý komín typ Schiedel – třívrstvý komín Vn ější vrstva – nosná obvodová tvarovka, St řední vrstva – Vzduchová mezera vypln ěná šroubovit ěnavinutým provazcem, Kou řovod – šamotová (nerezová) komínová vložka, Kon. Pokud stavíme komín za horkého počasí, je třeba tvárnice vlhčit, jinak se cementová malta nespojí dostatečně. Spoj tvárnic musí být pevný a neprodyšný, vrstva malty musí být tenká a malta nesmí obsahovat kamínky – proto se používají speciální směsi prodávané v papírových pytlích. Dotaz na to, jak má být vysoký komín , patří mezi nejčastější, které od zákazníků dostáváme. Neustálé diskuze kolem správné výšky komínu nad střechou, jejím hřebenem či plochou střechou.


Komín musí zajišťovat bezpečný a spolehlivý odvod spalin a jejich rozptyl do volného ovzduší. Komín významně ovlivňuje provozní bezpečnost a často i účinnost otopné soustavy , ekonomiku vytápění a standard bydlení. Jedná se o jednu ze základních norem pro projektanty zdravotně technických instalací a vytápění.


Komín je sice vyvložkován ale je pouze obezděný , nezateplený, vyvedený přes strop ven. Prosím o radu jestli by pomohlo zateplení komína z venku třeba polystyrenem 100. Komen Breast Cancer Foundation, Inc.


Výroba, montáž a predaj nerezových komínov od Slovenského výrobcu. Nerezové komíny v domácej kvalite. Potreboval by som komín k Turbo kotlu Protherm Gepart MTV, komín by mal byť vedený len zvislým smerom (priamo hore). Moja výška by mala byť metra.


K tomu by som potreboval krátky kus na odvod kondenzátu kvôli záruke. Tiež niečo na ukončenie komína. Uvádí požadavky na kouřovody včetně svislého kouřovodu s funkcí komína. A výrobce kamen ani stavební společnost neříkali, že by něco nemělo fungovat. Dobrý den, budu stavět RD s pultovou střechou.


Komín mám v nejvyšším bodě nad zemí (podlaha ve výchozí výšce m). Když krb, tak taky komín ? Vyhlaske, ktora je sice vykonavacia, ale v tomto pripade irelevantna. Odstup povrchu komina od.


Představujeme vám moderní zdravotní středisko KONSTANCIE, které se nachází v centru městské části Brno – Komín. Norma stanoví, která ohniště.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky