pondělí 17. dubna 2017

Metr dřeva cena

Nabízíme Vám štěpiny v délkách 5 4 a cm. Tyto délky můžete zakoupit buďto jako prostorový metr rovnaný (PRMR) nebo jako prostorový metr sypaný (PRMS). Měkké i tvrdé dřevo balíme do Pack Fixu (PRMS = PRMR). Doprava palivového dřeva zajištěna! Konečná cena se odvíjí od podílu zdravého dřeva.


Dřevo je zákazníkovi dovážené volně ložené naší dopravou (viz ceník dopravy), nebo odvážené zákazníkem jeho vlastním dopravním prostředkem. Cena dřeva se přitom regionálně velmi liší. Prostorový metr znamená také objem m³, ale s různým podílem dřeva a vzduchu. Cena dopravy za Prms je 6Kč do km. Můžeme si jej představit jako jednotlivou paletu, hráň kuláčů vyskládaných v lese, prostor této nákladní soupravy, nebo třeba velkoobjemový kontejner.


Výpočítejte si ceny řeziva podle průřezu a objemu profilu dřeva nebo podle jeho ceny za běžný metr. Rozměry palivového dřeva: 25cm (krátká verze) = dřevo štípané řezané od 12cm do 29cm. Pro tuto verzi dřeva používáme HV přepravky (holandská velká). Do jednoho metru (PRMR) je jich 2 do jednoho sypaného metru (PRMS) je. Krychlový metr dřeva jehličnanů aktuálně prodávají včetně DPH za 79Kč.


Městské lesy Hradec Králové evidují meziroční nárůst zájmu o palivové dřevo asi o jednu třetinu. Nepředpokládají proto, že by kvůli přetlaku kalamitního kůrovcového dřeva na trhu šla cena palivového dřeva dolů. Potřebujete koupit palivové dřevo?


Prohlédněte si náš ceník dřeva. Ceny palivového dřeva od nás vás překvapí. Moderní pěkný dětský metr ze dřeva. Za pomoci kolíčků si metr zapamatuje naposledy naměřenou výšku Vašeho dítěte. Naše cena řeziva je v porovnání s konkurencí nízká, protože realizujeme velký objem dřeva.


Ceník řeziva obsahuje aktuální ceny prken, fošen, střešních latí. Aktuální cena řeziva může být sdělena i telefonicky. DPH: Jaký typ dřeva nabízíme? Skladování palivového dřeva.


Mějte zásadně na paměti, že pokud bud. Co znamená metr dřeva aneb často používané objemové jednotky. Sypaný prostorový metr ( palivového ) dřeva , PRMs.


Uváděná cena palivového dřeva je vždy konečná (to znamená, že se již nepřipočítává ani DPH, ani kilometrovné). Z důvodu značné časové náročnosti rovnání palivového dřeva a tomu odpovídajícím zvýšeným nákladům (lidská práce, jednorázové palety) prodáváme zejména palivové dřevo sypané. Cena suroviny již dávno není zanedbatelná a tak má význam, v jaké podobě se k vám dřevo dostane.


Pro majitele lesů je to pohroma. Cena za kůrovcové dřevo balancuje na hranici ziskovosti a nic nenapovídá tomu, že se letos situace otočí. Vytápění dřevem je v porovnání s ostatními palivy nejlevnější. Pro krby je nejvhodnější tvrdé listnaté dřevo (dub, buk), které nejiskří a minimálně kouří. Ve standardu C vychází ceny za m² užitné plochy srovnatelně, u nízkoenergetických domů je však cena za metr užitné plochy dřevostavby nižší.


Zděné stavby v nízkoenergetickém standardu totiž mají poměrně silné stěny a dřevostavby tak nabízejí při stejné zastavěné ploše větší plochu užitnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky