čtvrtek 25. května 2017

Lak na dřevěnou podlahu

Ptáte se, čím ošetřit dřevěnou podlahu? Specialistou na prostředky k povrchové úpravě podlah je firma Acolor. Více se dozvíte v našem článku. Co je lepší dřevěnou podlahu zalakovat nebo dřevěnou podlahu naolejovat.


V čem jsou hlavní rozdíly mezi olejovanou a lakovanou podlahou?

Na dřevěnou podlahu se nanese bezbarvý lak , který vytvoří nášlapnou vrstvu. EWIDRIN PARKETTSIEGEL mat balení 1lt, lak na dřevěnou podlahu Parketový lak velmi dobrými vlastnostmi pro univerzální použití. Nechá se stříkat, válečkovat a natírat.


Vždy je dobré dřevěnou podlahu oddělit od vnějšího prostředí dostatečnou čisticí zónou. Jestliže je vstup na podlahu přímo ze zahrady nebo se chodí po dřevěné podlaze v botách, případně je v domácnosti pes, je bezpečnější variantou olej. Ve veřejných prostorách, které jsou mimořádně vytížené a není možné je uzavřít na několik dní, může být.


Olej na dřevěné podlahy Vždy máme skladem olej na podlahu od jednoho z nejznámějších evropských výrobců, finské firmy Teknos. FORTEKRYL podlahový lak je vodou ředitelný lak na bázi čistě polyuretanové pryskyřice.

Je určený pro nátěry dřevěných podlah, parket, nábytku v interiéru a dřevěných hraček. Tato volba není jistě jednoduchá, protože každá ze zvolených povrchových úprav má své klady i zápory. Volba finální povrchové úpravy je záležitost především Vašeho pocitu a estetického cítění. Lak nebo olej na podlahu ? Do kategorie dřevěných podlah můžeme z pohledu nátěrů zahrnout podlahy parketové, prkenné (palubové), korkové, dřevotřískové a dřevoštěpkové. Nátěr na dřevěnou podlahu lak - zvýrazní všechny klady podlahy.


Tomu, kdo se rozhodne pro nátěr na dřevěnou podlahu lak vždy ve společnosti Podlahy Praha. Před nákupem barva na dřevěné podlaze, je nutné věnovat pozornostna základě těchto kritérií: dřevin. Tvrdý voskový olej na podlahy - OSMO, REMMERS, ADLER.


Doprava do 1-dnů nebo vyzvedněte na prodejnách po ČR. Na místech s menším zatížením obvykle postačí vrstvy laku. Na místa s větším zatížením se doporučuje nanést vrstvy. Všetky vrchné laky Bona je možné kombinovať so všetkými základnými lakmi Bona a dajú sa aplikovať priamo na holé drevo. Voľba laku čiastočne závisí od spôs.


Barva na dřevo spolehlivě uspokojí nároky na trvanlivost nátěru fasá balkónů, okenic, plotů, pergol, truhlíků a skleníků v exteriéru. Výběr tohoto složení závisí na požadavcích na něj.

Druhy laku závisí na účelu. Pro zasklívání dřevěných povrchů se obvykle používá vodní laky. Chystáte se renovovat starou dřevěnou podlahu nebo vás čeká naopak povrchová úprava podlahy nové?


V každém případě se budete určitě zajímat, jaký nátěr zvolit. Který materiál je tedy právě pro vás ten nejlepší? Zvolíte lak , lazuru, vosk či snad mořidlo? Pokusíme se jednotlivé termíny vysvětlit, ať máte jasněji při výběru.


Na stará vybroušená prkna s vytmelenými spárami se hodí jednosložkový vrchní lak na vodní bázi, 1 polyuretan, kde je vytvrzující složkou vzdušný kyslík. Je vysoce odolný proti oděru a stopám po podrážkách bot.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky