čtvrtek 10. srpna 2017

Pěna na zdění

Praktické ukázky suchého zdění z broušenými cihlami Wienerberger. Nevíte o Zednické lžíci budoucnosti, vyrovnávací soupravě či nanášecím válci. Jak postupovat při zdění broušených cihel na pěnu? Zda pěnu odnese sebemenší závan větru a platí informace kolující na internetu „pěnou za větru zdít nelze“?


Obojí, jak pěna , tak lepidlo funguje při stavbě domu jako pomocný fixátor. Stěžejní u těchto typů fixací je tlak vyvíjený shora dolů cihlami. Soudal UNI lepidlo na cihly 7ml pistolová nízkoexpanzní pěna na zdění Soudal pistolová nízkoexpanzní pěna UNI na lepení cihel plných i dutých, lehčeného betonu a betonových tvarovek. Počáteční představa a očekávání od zdění na pěnu se naplnila bezezbytku. Má zkušenost je ovšem trochu jiná.


Pěna v dóze je hotová a ihned připravená k použití, není tedy třeba dalšího náčiní nebo přípravy na stavbě. Kompletní doba vytvrzení závisí na teplotě, vlhkosti okolí a tloušťce vrstvy. PUR- pěna POROTHERM DRYFIX je ve vlhku tvrdnoucí, jednosložková polyuretanová pěna , která se smí používat výlučně ke slepování broušených cihel. Proto porotherm stimto přišel. Montážni pěna na vyzdívku je jen provizorní.


Celé zdivo spojí vnitřní a vnější omítka. Váha tvárnic neumožní pohyb zdiva. UV záření na pěnu nemá vl. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. REACH)) Datum předchozího vydání: 26. Mezi další argumenty pro zdění na pěnu patří i to, že lze touto metodou docílit přesného, vizuálně pěkného zdiva bez maltových spár, které vytváří optimální podklad pro omítku.


Je třeba vzít v úvahu, že např. DEN BRAVEN PUR Multi Kleber pěna na zdění 750ml Hodnocení produktu: 1 1 (Perfektní) recenze Charakteristika: - Jednokomponentní, víceúčelové PUR lepidlo, speciálně vyvinuto pro lepení a fixaci obkladových a konstrukčních stavebních desek - např. Hejno stavbe jsme na pěnu postavili ale takové problémy jako tazatel ani jako Jabraka jsme neměli.


Vše, co na adresu zdění na pěnu na závěr napíši je asi to, že zdivo zděné. PU- pěna způsobuje mimo jiné to, že se při nanášení nedá regulovat množství a. Vyžaduje odpovídající kvalifikaci, zkušenosti a kompetence. Po komplexním odzkoušení firma Wienerberger Ziegelindustrie AG licenci na zdění a zdivo spojované PUR pěnou DRYFIX zakoupila. Zároveň byla do Bruselu podána žádost o vystavení evropského technického schválení (ETA) na novou technologii. Podle odhadu odborníků bude proces schvalování probíhat ještě až roky.


Pěna : dvě až tři bedýnky na celý dům, jinak vše stejné jako u zdění. Nevýhoda je „nestálost“ materiálu. Někdy pěna po přilepení na zeď dodatečně expanduje a vytlačí desku, někdy naopak neexpanduje a deska se více než jiné přimáčkne ke zdi. Výsledkem může být různá výška desek (ode zdi).


Je potřeba více kontrolovat hotovou práci a případné. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


Personalizaci a cílenou reklamu si můžete vypnout v nastavení prohlížeče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky