pátek 6. července 2018

Cena skopového masa

Cena skopového je nižší. Jistě vás mile překvapí cena masa z jehňat z naší farmy. Kupte si kvalitní jehněčí maso pro celou rodinu.


K tomu loji u skopového a podobného masa : Při několikahodinovém pečení i tučnějšího skopového s podléváním se vypeče skvělý rosolovitý sos s kořením nebo hnědým česnekem, pěkně slaný, navrchu má právě ten lůj. A tohle si dejte na chleba místo sádla, to je pochoutka. Stejně tak studené skopové, pěkně slané, nakrájené na plátky.


Ze skopového hřbetu nasekáme osm kotlet, postranní kosti odsekneme, odstraníme lůj a blány a maso po obvodu nařízneme. Pro kuchyňskou úpravu skopového masa používáme pouze maso řádně vyzrálé, neboť jen u takového masa je zaručena jeho šťavnatost, křehkost, chuť a vůně. Dobrý den, máme rádi skopové.


V řeznictví se takřka už nekoupí, max. Rozhodla jsem se zkusit štěstí přes inzerát. Hmotnost celého kusu se pohybuje max kg. Prodej jehněčího, skopového a kůzlečího masa. PRODEJ NA JATKÁCH NENÍ POVOLEN ! NÁPOVĚDA KE ZPŮSOBU VÝBĚRU MASA Zvolte buď druh přípravy v menu, nebo klikněte přímo na část zvířete.


Zadní část skopového hřbetu, k němuž je na spodní straně přirostlá svíčková a ledvina, je nejtučnější částí skopového masa. Můžeme ji dusit nebo péct. Skopová svíčková se výborně hodí k přípravě minutek. Upravujeme z ní řezy a bifteky stejným způsobem jako z hovězí svíčkové.


U nás však spotřeba skopového masa dosud nedosáhla ani z celkové spotřeby masa jatečných zvířat. Skopové maso je velmi vítanou změnou v jídelníčku. Vyznačuje se typickou příchutí, která je však mnohem slabší než masa skopového. Proto se tradičně upravuje s česnekem a bylinkami, například majoránkou nebo dobromyslí.


V české kuchyni není dosud jeho použití příliš obvyklé. Náklady na chov ovcí jsou poměrně nízké, ale i když je výživová hodnota jehněčího a skopového masa velká, v středoevropské i české gastronomii se stále používá málo. Podle věku zvířete je skopové maso cihlově červené až tmavočervené. Nejlepší je maso z jednoročních a dvouročních kusů. Nevýhodou skopového masa je osobitý pach a rychlé tuhnutí skopového loje.


Neratovice - Česká republika CHOVSERVIS a. Kalorická hodnota jakostního skopového masa se téměř rovná kalotické hodnotě masa vepřového. Pokud jde o spotřebu skopového masa v Českých zemích v porovnání se spotřebou jiných druhů masa tak je to procento žalostně malé. Je to až nepochopitelné když se na jedné straně volá po racionální výživě, po mase s nízkým obsahem tuku a na straně druhé se skopové maso, které tyto požadavky splňuje se u široké spotřebitelské veřejnosti neprosadilo.


Například srnčí kýta bez kosti se prodává zhruba za 5Kč za kilogram, srnčí plec bez kosti pak asi za 35 srnčí svíčková zhruba za 8Kč a cena za maso na srnčí guláš se pohybuje kolem 2korun. Tuk skopového masa je bílý, pevný a drobivý. Tuk většinou před tepelnou úpravou odstraňujeme. Jakost masa závisí jak na druhu, tak na stáří a pohlaví zvířete. Kůzlečí maso je šedobílé až narůžovělé.


Maso ze starších zvířat je červené. Vlastnosti jehněčích jsou skoro stejné jako u skopového nebo kůzlečího masa. Maso je velmi kvalitní, vyrostlé v naprosté většině díky mateřskému mléku a čerstvě spasené trávy.


To jsou jedny z důvodů, proč patří tento typ masa k těm nejzdravějším. Z toho plyne, že jehněčí maso je vhodné zejména pro zdravou, nízkotučnou stravu, kterou kvůli kvalitním.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky