středa 26. prosince 2018

Dřevo na soustružení

Na tomto videu popisuji jak jsem se dostal k segmentovému soustružení a co všechno je k tomu potřeba pořídit. Omlouvám se za stále se opakující slova prostě. Doplnění soustružených částí při restaurování příborníku. Misky, poháry, figurky, ozdůbky a hračky můžou být bez problému vyráběny z čerstvého dřeva.


Soustružení dřeva opracuje hrubé dřevo do elegantních linií. Nechá vyniknout zajímavou strukturu jednotlivých let, zapůsobí přirozeným tónováním. Záleží na požadované vlastnosti výsledného výrobku, ale také jeho barvě.


Zapojit tedy můžete relativně jakýkoli druh. Důležité je však zvolit surovinu jako dřevo suché nebo čerstvé – mokré. The screw may then hold to the golf tee.


Lidé využívají dřevo jako stavební materiál již několik tisíc let. Objevte recepty, rady pro domácnost, stylovou inspiraci nebo další nápady, které můžete vyzkoušet. Dláto je pak použité takovým způsob, že postupně rozšiřuje průměr vyvrtané díry k okrajům budoucí mísy.


Zabýváme se soustružením a frézováním dřeva. Pracujeme na českých CNC soustruzích značky SAHOS. Naše výroba je plně automatizov. Disponujeme laserovým gravírovacím Czařízením na dřevo.


Pomocí této technologie dokážeme nabídnout privátní značení prezentačních předmětů, ale i židlí a dalších výrobků. Kromě značení je možné díky tomuto zařízení také vyřezávat z překližek a dalších vhodných materiálů tvary dle zadání. Dřevo na tuto mísu jsem dostal náhodou od své kolegyně z Prahy, která mi jednou v pátek vyprávěla, že o víkendu bude nakládat dřevo , které pokáceli na. Spokojenost našich zákazníků je pro nás klíčová, našim zákazníkům vycházíme maximálně vstříc jak cenou, tak termínem dodání. Vážení zákazníci, jak jistě víte, vstoupila v platnost celoevropská vyhláška označovaná zkratkou GDPR, jejímž cílem je zvýšení ochrany osobních údajů.


Tady trochu víc rozeberu mokré dřevo , jeho chování, vhodnost pro soustružení a podobně. Předem musím říct že z mokrého dřeva se soustružit samozřejmě dá, v historii to bylo obvyklejší než ze suchého. Soustruhy na dřevo - soustružení měkkého i tvrdého dřeva Soustruhy na dřevo jsou určeny pro běžné soustružení rotačních válcových a kuželových. Dřevo se ale dá upravit tak, že dělá dojem umělé hmoty, ale to není moje parketa.


Na povrchové úpravy používám jak vosky a oleje, tak laky a epoxidy, záleží na konkrétním požadavku na používání. Kapitola sama je šelakování efektní, ale náročná politura. Nabízím soustružení dřeva na automatických soustruzích Hempel. Věnuji se především sériové zakázkové výrobě dle požadavků zákazníka, kde jsem schopen individuálně přizpůsobit celkový objem výroby. Prodám suché dřevo vhodné k soustružení , nebo jinou výrobu.


Mimo jiné zapařená bříza a buk, zajímavá kresba na dřevě. Video z workshopu doufám poslouží jako ilustrace k následujícímu textu, odkaz je zde. Soustruh na dřevo je jednoduchý hrotový soustruh s ložem, vřeteníkem a koníkem. Soustružník drží dláto v ruce a opírá je o posuvnou opěrku.


Na čerstvých plochách řezu dřevo se přebarvuje okysličením sytě oranžově až červeně, ale potom hnědne. Je stejnoměrné, bez výrazných letokruhů a barevně odlišeného jádra. Dřevo je mým základním materiálem, ale ne jediným. Pokud máte požadavek na výrobu něčeho speciálního, prosím, obraťte se na mě!


Vítejte na domácím soustružení ! Noa Tento web si klade za úkol dodat zkušeným i méně zkušeným soustružníkům informace, které by se jim mohly hodit. Chcete-li jabloňové dřevo uchovat tak, aby nepopraskalo, je vhodné zbavit kmen kůry, nařezat jej na fošny a pozvolna sušit v seně nebo v hoblinách (zahrabat a proložit).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky