pondělí 24. prosince 2018

Jablečný koláč ze špaldové mouky

Předehřejte troubu na 1°C. Každý měsíček nakrájejte na několik plátků. Jablečný koláč ze špaldové mouky Málo platné, podzim je nadohled. Léto je nějak čím dál kratší, dovolené čím dál méně a než se člověk vrátí z krátkého výletku, jablka opadávají, zahrada volá o pomoc. Upečte si lahodný koláč ze špaldové mouky a mlsejte tak zdravěji, bez počítání kalorií a výčitek svědomí.


FOTO: Adéla Svobodová, WomanOnly. Nejdřív předehřejte troubu na 180°C. Ten vypadá skvěle, poslední dobou přicházím na chuť koláčům ze špaldové mouky , je to o něčem jiném #128578; Maja - Odpovědět 5. Zdravé műsli s jablky a jogurtem. Vyberte, co chcete vytisknout. Ingredience a postup přípravy Hlavní fotografie Galerie Komentáře.


Postup přípravy receptu Vložit do kuchařky. Jednoduchý jablečný koláč ze špaldové mouky. Z mouky , sody, másla, tvarohu, medu a žloutku vypracujeme těsto a vyložíme jím pekáč.


Na vrch dáme jablka a na jablka směs. Tu vyrobíme tak, že na pánvi. Koláč ze špaldové mouky s jablky recepty, které budete milovat. Tak jako já si nejspíš říkáte, co je špaldová mouka? A proč je tak vyjímečná a podstatně dražší než ta obyčejná?


Koláč posypeme drobenkou a upečeme do růžova při teplotě 180° cca - minut. Do mísy dáme mouku, kokos, olej a cukr (nebo stévii). Ušleháme bílky ze vajec. Ze všech uvedených ingrediencí vypracujte hladké pružné těsto. Těsto nechte chvíli odležet v chladu a zatím nahrubo nastrouhejte jablka.


Do nádoby mixéru vložte špaldové vločky a nasaďte víko. Otočným ovladačem zvolte rychlost MILL. Mixujte asi minutu, nebo dokud nebudou vločky.


Ze 1g celozrnné špaldové mouky , 1g hladké bílé mouky , 1g rostlinného másla (např. Cocovit), lžic studené vody, lžíce rumu. To jsou oblíbené stálice české kuchyně a my se nedivíme. Právě dozrávají výborná česká jablíčka, takže štrůdl neboli závin je jasná volba. Moc se nám ale nechce používat kupované listové těsto a tak jsme pátraly po nějakém skvělém a jednoduchém domácím těstě.


Objevily jsme recept ze špaldové mouky. Navíc tento koláč vznikl čistě náhodou, když jsem přemýšlela co upeču, a jakto bývá spontánní věcí většinou jsou nejlepší. Tvarohový koláč ze špaldové mouky - recept. Postup: Všechny suroviny kromě bílků pečlivě smícháme v husté těsto, a pak jemně vmícháme sníh z bílků. Jablka nakrájíme na tenké plátky a dáme.


Jablečný štrůdl snadno připravíte i bez listového těsta – a dokonce zdravěji. Zkuste naši veganskou variantu ze špaldové mouky , fazolí a kokosového mléka. Druhou polovinu těsta jsem dala na chvíli do mrazáku a pomocí hrubého struhadla navršila na jablečnou náplň. Vyzkoušela jsem tuhle delikatesu podle receptu Jíme jinak a naprosto předčila má očekávání.


Nejen, že se závin dobře vytvářel (což byla jedna z mých zásadních obav), ale i luxusně chutnal, a to aniž bych použila jakékoli sladilo (sladěnku i sladovit jsem z receptu vynechala). POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 5g spaldove mouky 1x maslo male lzicky octa pul lzicky soli dl podmasli POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk nastrouháme do mouky , zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než oloupeme a nakrájíme jablka). Listové těsto rozválejte na lehce pomoučeném vále na plát o síle asi mm.


Pomocí talířku nebo misky vykrojte. Chlebíček ze špaldové mouky je nižší, hustší. I proto je vhodné tyto mouky v receptu smíchat. Další věcí, kterou je dobré si uvědomit, když pečeme z tohoto typu mouky je způsob umletí,.


S těstem se dobře pracuje a žádný cukr, to se mi líbí. Přesně podle mého gusta. Koláč s křupavou drobenkou je výborný teplý i potom, co úplně vychladne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky