úterý 23. dubna 2019

Cihly zvonivky

Toto beze zbytku splňují ostře pálené cihly , které nazýváme cihly lícové, režné nebo klinkerové – z německého klinken (zvonit). Naši dědové tyto ostře pálené cihly nazývali zvonivky , podle charakteristického zvonivého zvuku, který při poklepu vydávaly. Díky svým vlastnostem je vhodný do exteriérů i interiérů, ve kterých působí hřejivým dojmem. Tažené lícové cihly Klinker mají pevnost tlaku nad MPa a mají tři pohledové strany. Vyrábějí se děrované nebo plné.


Poznáme je také podle typického zvonivého zvuku. Odtud také získaly svůj český název – zvonivky. Inzerát Staré pálené cihly v okrese Jičín, cena dohodou, od Obchod na Sbazar.


Popis: Nabídněte staré pálené cihly(zvonivky ). Staré cihly jsou velmi vyhledávanou komoditou ve stavebnictví a pokud nějaké starší cihly máte a jsou v použitelném stavu, určitě je nevyhazujte a zkuste je nabídnout zde potenciálním kupcům. Lícové cihly Lícové cihly s názvem TERCA Klinker jsou součástí sortimentu společnosti Wienerberger. Lidově se označují jako zvonivky či klinkery. Není to tak dlouho, co se dlažební klinkery u nás vůbec nevyráběly a ani se k nám nedovážely. Kdo si přece jenom chtěl dopřát například cihlovou terasu, musel volit z nějakých dostupných náhražek, například z komínovek (šamotových cihel).


Tyto cihly jsou klasické tvrdé zvonivky , které vykazují dlouhodobou odolnost nejen proti klimatickým vlivům. V některých příhraničních regionech se pro jejich označení používá německý ekvivalent klinker. Nabízím k prodeji velké množství historických cihel se znaky. Dále prodám klenbové CIHLY vhodné na stavbu stropů či okrasných oken.


Vyberte si co potřebujete z 3aktuálních inzerátů v kategorii Stavební bazar – nářadí, stavebniny: cihly. Nebo zadejte inzerát zdarma a rychle prodejte. Chcete stavět a hledáte jak uspořit? Cihly zvonivky seříznuté. Zobrazené produkty DEVOSKYT jsou vhodné pro všechny savé podklady z cihel např: plné cihly, cihly voštinové, lícové cihly, příčkové cihly, cihelné tvárnice, zvonivky, broušené cihly, dřevocementové tvárnice atd.


Kromě estetické funkce umožňují u vrstveného zdiva dosáhnout velmi dobrých tepelněizolačních a akustických vlastností. Tekoucí voda v zahradě Vodopád končící v zahradním jezírku nebo zurčící potůček vinoucí se zahradou, než se vlije do jezírka, jsou vždy velmi. Jejich povrch je většinou hladký nebo jen mírně strukturovaný. Je tomu tak kvůli zachování minimální nasákavosti, která se pohybuje do.


Ve stavebninách nebo od stavebních firem se často dají nakoupit zvonivky v levném výprodeji – bývají to půlené cihly , které jim zbyly. Na lemy záhonů, nízké zídky nebo úzké cestičky si s nimi dobře vystačíte. Jde o cihly , které jsou vypáleny na velmi vysokou teplotu.


Dříve se podobně vypalovaly komínové zvonivky , což byly velice tvrdé, ostře pálené cihly , které se používaly na stavbu komínů. Jedná se o cihly vypálené na vysokou teplotu, případně pálené dvakrát, čímž získají na trvanlivosti. Udává se také, že byly při výrobě lisovány pod velkým tlakem. Prodám pravé cihly zvonivky , ručně dělané,očištěné, každý kus originál, dvakrát pálené, připravené ihned k odběru, paletované, žádné půlky. Pokud se domníváte, že tento inzerát je SPAM, podvo případně porušuje podmínky inzerce, klikněte na tlačítko nahlásit.


Toto hlášení bude ověřeno. Jsou naskládané na paletách. Dalším vhodným materiálem pro tvorbu zahradních cest či ploch jsou mrazuvzdorné cihly. Dvakrát pálené cihly , nazývané zvonivky nebo klinkery jsou právě tak spolehlivým materiálem jako beton nebo kámen.


Díky svým hřejivým červeným, hnědým a žlutavým odstínům propůjčují cestám velmi solidní a zároveň naprosto přirozený vzhled. Dobrý den, na staré cihly a kámen je velice vhodný materiál SILOMUR od italské společnosti CAP. Na českém trhu jej prodává společnost AK COLOR.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky