úterý 23. dubna 2019

Odhlučnění dveří bytu

Na odhlučnění nejen vchodových dveří se často moc nemyslí. Dveře zůstávají často jako poslední „neodhlučnitelný“ prvek interiéru, který zbude po úspěšné akustické rekonstrukci bytu jako taková piha na kráse. Dveře jsou trošku problematičtější, protože není úplně levné, ani jednoduché je dobře odhlučnit, tak jako stěnu, a to hned z několika příčin. Jsou poměrně drahé, takže jejich kompletní výměna se dost prodraží. Chcete-li odhlučnění vchodových dveří provést zevnitř vašeho bytu , budete muset investovat více peněz.


Pro odhlučnění se totiž často používá molitan či jiný materiál pohlcující zvuk.

Ten se potom překrývá koženkou, která však jeho pohltivost výrazně snižuje. V případě, že použijete levnější materiály a umístíte čalounění na vnitřní stranu. Přestěhovali jste se do nového bytu a máte pocit, že sousedi žijí s vámi. Slyšíte hlasitou konverzaci, znáte podrobnosti jejich intimního života. Odhlučnění stěny, vrstvy, zdroj potichu.


Nejúčinnějším způsobem je komplexní odhlučnění zdí, stropu, oken, dveří i podlah. Hluk se totiž šíří celým bytem. Poptávám renovaci vchodových dveří do bytu , zejména s cílem odhlučnění z vnitřní strany.


Výsledná barva bílá, jednoduché, bez ozdobných knoflíků, zakrytí bezpečnostního zámku.

Případně také s výměnou dveřního kování a. Aplikace desek na zdi je otázka jednoho víkendu a několika pomocných rukou. Zaměřujeme se na širokou škálu realizací od odhlučnění bytových prostor až po vysoce specializované úpravy kulturních sálů a hudebních studií. Protihlukové dveře mají své opodstatnění všude tam, kde je potřeba zajistit odhlučnění prostoru, například v případě vstupu do bytu , do ložnice, dětského pokoje nebo pracovny (nejsou vhodné pro použití ve venkovních prostorech). Samozřejmě hodně záleží i na tom, jak vaše dveře vypadají. Například ve starších domech, kde se nedají použít továrně vyráběné protihlukové dveře, to může být trochu problém.


Nicméně existují způsoby, jak utěsnit i staré dveře tak, abyste doma mohli klidně spát. Stáhněte si náš ebook: zásadních pravidel, které mějte na paměti při odhlučňování Najdete jej níže. Současné normy závazně stanovují, že mezibytová konstrukce podlaha, stěny či strop musí vykazovat minimální hodnotu neprůzvučnosti R´w = dB. Pokud zrovna nebydlíte na samotě u lesa, ale ve městě, asi je pro vás hluk běžnou součástí života.


Pro zachování fyzického a psychického zdraví a odstranění stresu, je třeba si odpočinout. Samotná realizace trvá až dny. Odhlučňujeme také školy, veřejné nebo společenské prostory, na které se vztahují závazné normové hodnoty nebo zákonné požadavky. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Potřebuji odhlučnit panelákovou zed v přízemí ,hned u vchodových dveří. Poradíte nějaký material ,který zabrání hluku ,od bouchajících dveří. Očalounění dveří nestačí, my v paneláku měli klasické vstupní dveře s tlustým čalouněním a efekt nula nula nic.


Když jsme šli do nového bytu , zařizovali jsme si sami dveře a podlahy, a jako vstupní dveře jsme si koupili bezpečnostní s protihlukovou úpravou.

Určitě je slyšet když jde sousedka v lodičkách po chodbě, ale jinak bych řekla že oproti. Jistě se však shodneme na tom, že k pohodlnému bydlení potřebujeme klid. Z počátku se věnovala především realitní činnosti, později se začala zabývat také stavební činností v oblasti interiérů.


Velká přednost těchto desek j. Moje nejneobvyklejší zakázka bylo odhlučnění bytu v polystyrenovém domě. Jednalo se o řadový dům v Praze, obvodové zdivo včetně mezibytových příček bylo ze ztraceného bednění z polystyrenu, toto ztracené bednění bylo vylito betonem, jenomže styk jednotlivých tvárnic tvořil pouze polystyren tzn. Takže bylo možné se například pletací jehlicí.


Nejrychlejší objednání dveří do běžného bytu je po telefonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky