středa 29. května 2019

Druhy hedvábí

Na této stránce jsou výsledky na dotaz druh hedvábí v aktuálním křížovkářském slovníku. Slovník se neustále rozrůstá. Vlna- ve směsi s různými druhy materiálu Vlněné směsi , ve kterých vlna tvoří výraznou část vedle kašmíru, mohéru, hedvábí nebo viskózy.


Použití na kalhoty, obleky, kostýmy, kabáty. Hedvábný ručně obroubený šátek vhodný k malbě, tisku, razítkování, batikování a jiným technikám. Buretové hedvábí vypadá podobně jako planá hedvábí , vyrábí se však z buretu - odpadu při výrobě normálního hedvábí. Přírodní hedvábí je dnes vytlačováno levnějším hedvábím syntetickým.


Mezi nejznámější druhy hedvábných tkanin patří šantungy, burety, šifony a organzy. Pokud ti zde nějaká definice chybí nebo o nějaké víš, POŠLI NÁM SVOJI DEFINICI právě skrze tento formulář. Zatímco všechny běžné druhy umělých vláken se prodávají za poměrně stabilní cenu, kvalitní přírodní hedvábí kolísá (pod vlivem ekonomických i politických faktorů) mezi pěti- a desítinásobkem ceny běžného syntetického vlákna. V neposlední řadě je zde návo jak postupovat při zjištěné otravě.


Termín hedvábí se v češtině v minulosti (v odborné literatuře až do konce minulého století) používal a zčásti stále ještě používá pro všechna „nekonečně“ dlouhá textilní vlákna, ke kterým patří jak přírodní hedvábí , tak i umělé výrobky podobného tvaru. Rádi pomůžeme s nalezením správné odpovědi ve Vaší křížovce. Pro druhy hedvábí tu máme celkem záznam. Případně v diskusi rádi odpovíme na Vaše.


Právě si zobrazuješ nalezené výsledky hledaného výrazu druhy hedvábí. Pokud k tomuto spojení nevidíš správný výsledek a znáš ho, pomoz nám obohatit tento slovník a vlož jeho definici díky jednoduchému formuláři. Na trhu jsou dostupné různé druhy hedvábí. Průsvitný Chiffon, Organza, splývavé Pongé hustoty 4-1 přičemž od hustoty se tomuto typu říká Habotai. Luxusnější Crepe de Chine, Crepe Satin, Crepe Georgette, hodně struktorovaný materiál typu Bourette nebo Cord na vesty, kabátky, obleky apod.


Barvy se u každého druhu hedvábí rozpíjí jinak, u silnějších materiálů je samozřejmě vyšší spotřeba. Při výrobě šátků a tím pádem i šátkových nosítek se hojně využívají ještě další druhy hedvábí : tussah je hedvábné vlákno produkované jiným druhem bource, konkrétně bource dubového, divokého příbuzného bource morušového. Plané hedvábí se většinou nedá z kokonů nepřetržitě odvíjet, proto se z velké části používá jen jako „předené hedvábí “ tj. Nacházíte se ve vyhledávání křížovkářského slovníku, který právě zobrazuje veškeré shody, které nalezl pro hledaný výraz druhy. U nás jsou rozšířené dva základní druhy barev na hedvábí, které se mezi sebou liší způsobem fixace: barvy pro parní fixaci a zažehlovací barvy.


Barvy pro parní fixaci , které se fixují v páře, jsou velmi zářivé a fixace v páře je činí velmi odolnými. Pravé hedvábí je ideálním materiálem na halenky, svatební nebo společenské šaty. Měkký a jemný kašmír se používá na svetrech a dalších pletených oděvech. K vyšívání lesklé dírky použijeme tenké hedvábí. Stehy musí být husté a jehlu zapichujeme dál od kraje.


Aby se nám uvnitř dírky vytvořil řetízek, musíme nit utahovat směrem k prostřižení. Ukončíme obtočenou uzávěrkou. Dírku použijeme na tenčí třepivé materiály (sukně, saka, kalhoty).


Pilný bourec morušový utká jemné vlákno o délce až kilometry. Díky své nezaměnitelné hebkosti a mimořádnému vzhledu propůjčuje hedvábí nádech luxusu a příjemný pocit na pokožce. Hedvábí je přírodní vlákno, získávané rozvíjením kokonů bource morušového. Druhy hedvábí : Pongé - jemné, lehké, průsvitné - vhodné na šátky a šály.


Habutai - jemné, splývavé, hebké, pevnější, odolnější, mírně průsvitné - šátky, šály, lehké oděvy. Muchotrávka zelená (Amanita phalloides): Zabije vás do týždňa Táto huba je najjedovatejšia a tiež najzákernejšia. Jej toxíny pôsobí dlhodobo.


Jaké jsou druhy látek a jak je bezpečně poznáte se dozvíte v následujích řádcích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky