pondělí 27. května 2019

Pochozí střecha

Střecha je stavební konstrukce, která ukončuje stavbu shora a chrání ji proti povětrnostním vlivům. Též odvádí vodu a brání jí v nahromadění. Dobrý den, můžete mi doporučit folii na pochozí střechu garáže?


Jako podkladová vrstva pod folií budou OSB desky. Jedná se o plochu cca m2.

Zdravím, Potřeboval bych poradit se skladbou ploché střechy terasy nad garáží. Podle projektu to má vypadat podle přiloženého obrázku a mám k tomu dost. V případě potřeby by se zelená střecha měla přihnojit dlouhodobě působícím hnojivem a to maximálně 1x za rok. Po založení zelené střechy doporučujeme zalévat v námi stanovených intervalech a postupně zálivkovou dávku snižovat až zcela vypustit. Je to nad malou přístavbou u domu, kde je koupelna a záchod.


Tento typ střech může být realizován jako terasa u druhého podlaží domu, jako parkoviště v případě úpravy na vyšší zatížení nebo jako střecha zelená. Pochozí střecha vyžaduje specifickou úpravu povrchu. Všechny vrstvy střešního pláště s nosnou konstrukcí a vrchní nášlapnou vrstvou však vždy musí odpovídat předpokládanému typu provozu.

Důležitou součástí pochozné střechy jsou bezpečný přístup a doplňková opatření, jako například zábradlí, které zajišťuje bezpečnost provozu na střešní ploše. Extenzivní zelená střecha je střecha pohledová a intenzivní zelená střecha je řešena jako místo pro relaxaci a pohyb osob a někdy bývá označována jako střešní zahrada. Extenzivní zelené střechy získávají v posledních letech stále větší popularitu hlavně ve městech, kde je o dostatek zelených ploch nouze. Standardně bych tam dal asi plechové šablony, ale zároveň potřebuju, aby ta střecha byla pochozí. Vede tudy totiž přístup na půdu.


V centru města si můžete tímto způsobem zhotovit střešní zahradu, u kancelářských budov lze na střeše vybudovat parkoviště, nebo dokonce heliport - přistávací místo pro vrtulník. Průběh stavby rodinného domu - část III. Kompletní montáž krovu, střešní krytiny, pochozí půdní. Aby se na střeše takovým rostlinám dařilo, potřebují vysokou vrstvu substrátu, a také systém zavlažování.


Tím se zabrání hromadění vody a brání se poškození hydroizolace i pochozí vrstvy mrazem. NP je zelená intenzívní střecha pochozí a pobytová. PP nad konferenčním sálem je střecha terasová pochozí a pobytová s dřevěným roštem z exotického dřeva.


Volba krytiny záleží vždy na typu střešního pláště a podmínkách, ve kterých se střecha nachází. Podle způsobu stabilizace krytiny můžeme střechy dále dělit na mechanicky kotvené, lepené či přitížené (střešní terasy, zahrady, střechy zasypané kamínky, střešní parkoviště). Střecha by v současné době měla být též dokonale zateplená. Volba způsobu zateplení je samostatná technická kapitola, jen málo závislá na zvolené střešní folii.


Proto se tyto stránky zateplením střech zabývají jen velmi okrajově.

Obvykle se při větším rozměru dává pochozí sklo matné či neprůhledné, k zajištění intimity těch, kdo po něm chodí, neboli se omezí množství. Na nosnou konstrukci střechy dle charakteru stavby. Operační program Rozvoj lidských zdrojů E-learningové prvky pro podporu výuky odborných a technických předmětů Číslo projektu: CZ. Vytvoření pochozí podlahy a zachování půdy jako prostoru na odkládání. I po tom, co bude stropní konstrukce izolována se může půda nadále používat - nehrozí.


Chcete novou střechu nebo rekonstrukci té staré? Specializujeme se na komplexní opravy a rekonstrukce střech krovů včetně zateplování a klempířské práce. Prosklená pochozí střecha.


Tento moderní způsob zateplení v sobě skrývá veliké možnosti využití ploché střechy. U rodinného domu lze tímto způsobem zateplit pochozí terasu bez. Jednoplášťová střecha - střecha , která odděluje chráněné (vnitřní) prostředí jedním střešním pláštěm.


Dvouplášťová střecha - střecha , která odděluje chráněné (vnitřní) prostředí dvěma střešními plášti oddělenými od sebe vzduchovou vrstvou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky