úterý 28. května 2019

Odvětrání sklepa

Dobrý den, řeším problém s odvětráním, sklípek pod starým domem 5×5×metry, bez oken, vlhký. Mám ve štítové zdi zazděnou trubku (d=100mm) vedoucí ze sklepa na půdu. Na půdě provádím úklid a rekonsturukci a tak mi tam překáží. Nejradči bych trubku vyvedl zkrz štít ven. Sklep není pod úrovní terénu, je to vlastně takové přízemí.


Odvětrávaná místost je bez oken, v rohu domu. Stavba sklepa a odvětrání , vinobraní. Vinné sklepy jsou uměle vytvořené podzemní prostory sloužící ke skladování vína. Jedná se o místnost m kde. Větrání sklepa Sklepní místnosti se velice špatně větrají, protože zde nejde větrat klasickou cestou, tedy okny.


Ve sklepích je potřeba k větrání využít ventilátorů , které tyto místnosti dokážou perfektně odvětrat. Nesmíme zapomenout ani na odvod vody ze šachty, aby do sklepa světlíkem nezatékalo. Stačí třeba jen delší plastová trubka vyústěná do terénu 2–metry od budovy, raději však přímo do kanalizace nebo dešťového svodu. Proudění se dá zjistit i zapáleným zapalovačem u trubky odvětrání sklepa.


Jako problém vidím zhruba stejnou výšku vstupních dveří a odvětrávacího. Fóra › Vinařská sekce › odvětrání sklepa Zvolené téma obsahuje celkem odpovědí. Do diskuze (diskutujících) se naposledy.


Tradiční technologií stavby z kamenů můžete vybudovat velmi pěkný a praktický sklep a dobře bude vypadat také sklípek vyzděný z cihel. V jedné místnosti sklepa jsou průdušná okna (taková ta sklepní), místnosti bez oken mají paivní odvětrávání pomoci šachtiček, které ústí na fasádu domu. Omlouvám se odborníkům, ale nevim, jak zda se ty veci takto odborne jmenují. Dům je starý bez izolací.


Jakkoli jinak naženete teplý vzduch ze sklepa komínovým efektem do domu, protože tam bude vždycky tepleji, než venku a studený vzduch z větrací šachty vám tam ten t. Prosím místní znalce o radu: V projektu RD jsem měl ve sklepních místnostech bez oken naprojektováno odvětrání přes mřížku ve zdi trubkou 1nahoru. Patří k nim značně omezený přístup přirozeného denního světla, způsob pravidelné výměny vzduchu - odvětrání , rozměry, sklon a tvar schodiště, důkladná hydroizolace a odpovídající zateplení a mnoho dalších problémů. Osazení těchto prefabrikátů může zvládnout i laik, související činnosti (vyzdění předstěny, instalace vzduchotechnického vysoušecího systému, odvětrání prostoru pod podlahou např. do nepoužívaného komínu) však vyžadují stavební povolení i příslušné zkušenosti a musí je proto provést odborná firma. Zdravím diskutéry, dělávalo se odvětrání sklepa pomocí komínu na půdu? Vstup vzduchu do Vstuppřisáva.


Záruční doba až let, garantujeme záruční servis. Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Kvalitní odvětrání podlahy je základem pro funkční odvod vlhkosti od základů stavby. Další výsledky z webu forum.


Originální tvarovky iglú zajišťují trvalou izolaci proti vlhkosti. Jako vstup do sklepa sloužil portál nebo šíje. První „místnost“ měla za účel vyrovnat terén, a v případě, že se sklep svažoval, zajišťoval portál pohodlný vstup.


Někdy byly vybudovány také schody. Ventilátory jsou vhodné pro rozvod teplého vzduchu z krbové vložky do ostatních místností v bytě, nebo rodinném domku. Kompletní dodávka na klíč - nestaráte se vůbec o nic – montáž sklepa včetně doplňků do dnů.


Sklep Hélicave Harnois je zárukou stavby sklepa pro uskladnění vína při současném uplatnění principu efektivního a originálního řešení. Na celou stropní konstrukci budou osazeny armovací sítě a přebetonovány Elektrorozvody jso. Vnitřní vyzdívka obvodu.


Pro vysušení sklepa se 1 jistotou je nutná rekonstrukce celé izolace, tedy izolace vodorovné i svislé, tak jak postupujeme u stavby nového domu. Pokud bude sloužit jako sklad ovoce, zeleniny nebo zahradního náčiní, nebude klást takové nároky na odvětrání , velikost nebo osvětlení jako v případě, kdy ho budete využívat jako pracovnu či místo, kde se budete setkávat s přáteli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky