pondělí 27. května 2019

Olše dřevo

Dřevo olše nemá výrazné letokruhy a její kresba je ryze monotónní. Přestože olše roste převážně u vodních toků, dřevo nezadržuje vodu a velmi dobře vysychá. Dřevo je žluté, někdy narůžovělé až šedooranžové. Je stejnoměrné, bez výrazných letokruhů a barevně odlišeného jádra. Je měkké, pevné, snadno se štípe, dá se řezat dláty i přes vlákna.


Kvalitativně je horší než mnohé další druhy dřeva listnáčů, například buk (Fagus spp.). Spoje, hřebíky a vruty dobře drží a dřevo lze bez obtíží lepit. Lze jej mořit a lakovat.


Bělové dřevo je náchylné k. Nabízíme kvalitní palivové dřevo pro topení v kotlích, krbech i krbových kamnech. Zpracováváme měkké i tvrdé dřevo jako smrk, borovice, lípa, bříza, dub, buk, a habr, které je již nařezané, naštípané a připravené k expedici. Navíc dobře vzdoruje vlhkosti a drží stálý tvar.


Masiv je stále velmi oblíbený a zákazníky vyhledávaný díky svým vlastnostem, zárukou vysoké kvality a dlouhé životnosti. Pro tvrdost dřeva se ale používají také další stupnice. Dvě sobě nepodobné dřeviny ocení hlavně řezbáři – obě stromy mají dřevo měkké, dobře ručně opracovatelné. Párty dřevo je určené pro všechny, kdo se chystají opékat, grilovat nebo udit a potřebují rychle zajistit menší množství suchého dřeva. Saunové palubky olše do sauny 15xjsou pro Vaši saunu jasnou volbou, pokud si přejete docílit bezsukový vzhled na stěnách sauny.


Většinou je dobré při nákupu zvolit vhodný druh dřeva podle použití, možnosti uskladnění, nebo výhřevnosti. Vhodně namořené olšové dřevo vypadá úplně stejně jako mahagon. Toho využívají některé nábytkářské firmy, takže pokud kupujete luxusní mahagonový nábytek, může se stát, že je z olše.


Inzerát Palivové dřevo olše v okrese Strakonice, cena dohodou, od ELSA dřevo -les s. Popis: Palivové dřevo olše , na topení, nebo uzení. Popis: Vitrína obsahuje přírodní dřevo z olše nalakované tmavou barvou v odstínu třešně. Modřín – křehké dřevo , uvolňuje o trochu více sazí než smrk, schne rok. Dub – dobrá výhřevnost, dlouhá doba hoření, schne více než roky.


Bříza – vysoká výhřevnost, nepraská, březová kůra hoří i mokrá, dřevo je náchylné k hnilobě a vlhnutí, schne rok. Je typické svou trvanlivostí, dobře vzdoruje vlhkosti a drží stálý tvar. Dřevo nezadržuje vodu a velmi dobře vysychá. Pokud je ovšem olšové dřevo správně mořeno, může získat odstín podobný dřevu mahagonovému, což z něj dělá cenově velmi dostupnou alternativu, která může plnit stejné estetické funkce.


RDdřevo vyrábí pro hotelový komplex vybavení dvou saun vč. Velmi kvalitní dřevěné pelety vyrobené na profi zařízení - velice výkonných peletovacích linkách, které jsou schopny slisovat dřevěné piliny. Je moc příjemné se jí dotýkat, zkrátka. Olšové dřevo má béžovou až jemně červenohnědou barvu, zkrátka velmi teple působící krásná barva dřeva. Nové produkty v naší nabídce zde U nás zakoupené zboží Vám rádi odvezeme kamkoliv si budete přát.


Olše stabilizovaná 31x53x1mm. Thermowood olše do sauny 15xkvalita palubek A - vysoce kvalitní saunové palubky v provedení thermowood ze Skandinávie. Poznání olše podle šištiček, jív. Na vzduchu tmavne a pod vodou je věčné. Srovnání barevnosti starého a nového dřeva.


Středový řez s odbočením větve. Starý strom a plástve divokých včel uvnitř. Vrásčité větve podobné habru. Dodáváme tvrdé palivové dřevo (buk, dub, jasan, habr a akát), měkké palivové dřevo (smrk, topol, lípa, olše ) a břízu. Délku špalků přizpůsobíme potřebám zákazníka.


Olšové, za sucha načervenalé, dřevo je měkké, lehké, ne příliš pružné a velmi odolné vodě. Využívá se k výrobě překližek, rámů, lišt, zápalek a zejména v minulosti se využívalo i při stavbách nejrůznějších vodních děl jako jsou mosty, jezy, splavy apod. Velice kvalitní krbové dřevo (olše) určené pro topení ve všech druzích topenišť.


Tabulka srovnává výhřevnost a hmotnost palivového dřeva podle procentuálního stupně jeho vlhkosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky