pondělí 27. května 2019

Hmoždinky do cihly

Jak zvolit délku hmoždinky do duté cihly? Většina moderních cihel je tvořena z mnoha malých dutinek, kde vnitřní stěny jsou tenké a venkovního pláště, který má silnější stěnu. Snažíme se tedy volit délku hmoždinky tak, aby se zauzlovala za tu nejsilnější nosnou stěnu.


To, zda jste se trefili do cihly, zjistíte podle toho, že se z díry bude sypat prášek cihlové barvy. Doporučujeme vybírat velikost talířové hmoždinky do plné cihly podle požadované kotvící hloubky daného typu. Válcové hmoždinky musí co nejlépe vyplnit otvor, do něhož byly zasunuty a jejich tvar musí docílit dokonalého rozepření v celé délce v pevných a tvrdých hmotách a umožnit při montáži v deskových materiálech její požadovanou deformaci („zauzlování“).


Vážení zákazníci, řemeslníci, kutilové, přinášíme Vám aplikační videa na téma chemické kotvy a způsob jejich použití. Efektivní, účinné a pevné kotvení v různých. Heluz nebo Porotherm jsou určeny pro dodatečné ukotvení fasádních izolačních desek pro zateplení fasády domu. Díky jedinečné konstrukci je vhodná pro použití snad v každém stavebním materiálu. Hmoždinky do děrované cihly Talířové hmoždinky do děrované cihly např.


Natloukací pojistka umožňuje s předmontovaným vrutem optimální průvlečnou montáž. Límeček hmoždinky UX R zabraňuje jejímu zapadnutí hlouběji do vyvrtané díry. Ucelený přehled hmoždinke a jejich použítí.


Multifunkční hmoždinka MUNGO nylonová, zejména vhodná pro kotvení do duté cihly , v kombinaci s vrutem či metrickým šroubem. Kvalitní kotevní technika Mungo pro pevné spoje, předpětí hmoždinky zabraňuje jejímu protáčení ve vyvrtaném otvoru. Cihly z dutých cihel jsou nejčastěji zastoupeným typem cihel. Do cihel zasazujeme hmoždinky typu C, které na e-shopu máme zastoupeny v hojné míře. Nedoporučuje se zachycovat dynamické síly!


Pro uchycování se používají vždy plastové (nylonové) hmoždinky , pro kotvení ocelový svorník s plastovým nebo kovovým sítkem vlepený do chemické malty. MLK), rámy, distanční montáž. V naší nabídce Hmoždinky , kotvy a upevňovací prvky do zdiva najdete přes 145. Nakupujte u nás online a zjistíte, že naše stránky byly speciálně vyvinuté, aby Váš nákup byl jednoduchý a rychlý. Provedeme Vás všemi kroky.


Ke kotvení do plné cihly a pórobetonu jsou určeny jen lehké kovové kotvy s pouzdrem z plechu nebo plastové hmoždinky. Rozpěrka se aktivuje buď zašroubováním příslušného šroubu, nebo jen jeho jednoduchým zatlučením. Do této skupiny můžeme ještě zařadit jednoúčelové trny na přichycení izolace, ať už plastové, nebo ocelové. Do vyvrtaného otvoru se jen.


Do plné cihly použijte rozpěrné hmoždinky, do duté uzlovací. Otvor pro hmoždinku nevrtejte zbytečně velký, hmoždinka by neměla jít zasunout příliš lehce, spíš až po lehkém poklepání kladivem. Jinak by rozepření hmoždinky nemuselo být účinné, při šroubování by se mohla protáčet a celková pevnost kotvení by byla nízká.


Hmoždinky jsou vhodné v kombinaci s vruty do dřevotřísky pro předsazenou montáž. Speciální geometrie hmoždinek umožňuje snadné vložení do vyvrtaného otvoru a křidélka na hmoždince zaručují, že se hmoždinka neprotáčí. Pokud chcete cokoliv upevnit do jiného materiálu než do dřeva, tedy do cihly, panelu, sádrokartonu či jiného tvrdého materiálu, budete potřebovat hmoždinky.


Hmoždinky se pevně vzepřou v pevných hmotách nebo uchytí v dutých tvárnicích či deskách. Hmoždinka sloužící k upevňování do duté cihly a plných materiálů. V případě montáže do pórobetonu možno hmoždinku pouze natlouct. ATAX Tech dodává plastové hmoždinky do plných materiálů - beton, plná cihla, ytong, ypor a do dutých materiálů hurdisky, sádrokarton, dutinové oky, duté cihly Aku stroje a příslušenství Milwaukee, montážní materiály ATAX Tech.


Podle zkušeností řemeslníků by měla být pevnost spoje dokonce vyšší než při použití hmoždinky. Ty jsou k zavěšení drobností, jakou je právě držák toaletního papíru, nejvhodnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky