čtvrtek 30. května 2019

Sokl marmolit

Máte také začínající vlhkost nebo vyšisovaný marmolit ? Nebo Vám dokonce odpadává a dělají se boule? Připravili jsme pro Vás video jak tomu předejít a pokud j. Podívejte se jak správně nanášet marmolit Werner na připravený povrch. U soklových ploch, zvláště tam, kde dosahuje sokl až na zem, se doporučuje jako podklad vodotěsná cementová omítka. Při nedostatečně izolovaných zdech a při vzlínající vlhkosti ve zdivu se použití weber.


Všechny objemově nestabilní a jiné nestandardní. Kamínky můžou být přírodní (např. drcený mramor, či kámen), nebo umělé kamenivo. Jako pojivo se používá pryskyřice, která má mléčnou barvu a po vyschnutí se stává průhlednou. Dekorativní omítka weber.


Proto mohou být jednotlivé výrobní šarže mírně odlišné. Doporučujeme použít na ucelenou plochu materiál pouze ze stejné výrobní šarže nebo materiál z různých výrobních šarží před použitím smí- chat dohromady. Vytváří dekorativní plochy a zlepšuje funkčnost zateplovacích systémů v oblasti soklu. Stěrka i penetrace zůstala neporušená na zdi. Prosím také o informaci jak opravit tato místa.


Na několik místech se tato chyba již začala projevovat a marmolit ze soklu odpadá. Pro dekorativní úpravy soklů a zvýraznění některých ploch nabízíme oblíbenou kamínkovou omítku weber. Většina těchto barevných odstínů je vyráběna z drceného přírodního mramoru. Pokud stavíte dům, tohle si prostě musíte přečíst. Na domě mám sokl obložet XPS , na tom lepidlo a perlinku.


Soused mně straší, že to musí dělat firma, že to chce dost zkušenosti, že to. Na tohle téma už tu dotaz kdysi byl, tak jen zopakuji, že pro pochůzí plochy jsou určené kamenné koberce. Marmolit není určený na pochůzí plochy. Ideálním řešením pro nejen krásný vzhled soklů je již tradiční a léty osvědčený weber. Hmota obsahuje speciálně tříděná mramorová zrna.


Ahoj stavebníci, natáhl jsem na sokl marmolit. Dokud byl česrtvý, vše vypadalo pěkně celistvě. Po vytvrdnutí a uschnutí jsem však zjistil, že místy. Jiný sokl bude pasovat k moderní zděné krychli, jiný k rustikální venkovské chalupě nebo rekreační dřevěné chatě.


Další podstatnou otázkou je odolnost vůči odražené dešťové vodě – z tohoto pohledu je výbornou volbou kámen i dlažba, ale i marmolit plně vyhovuje – jde totiž o speciální hmotu určenou přímo pro sokly. Jednoduše zpracovatelná dekorativní omítka obsahující organické pojivo, připravená k přímému použití se systémovou penetrací weber. Jako jediný výrobce na českém trhu se úzce specializujeme pouze na dekorativní omítku známou jako marmolit a proto si dokážeme udržet špičkovou kvalitu.


Vymysleli jsme jedinečný vzorník barev dekorativní omítky, který zaručí a zjednodušší správný výběr barevného odstínu. Venkovní obklady pro obložení fasád domů a staveb. Nabízíme nejen venkovní obklady, ale také objemové slevy a dopravu obkladů zdarma.


Rozhodne treba zdravo uvážiť aký materiál sa použije, lebo to nie je ako koberec, čo sa ľahko vyhodí a nahradí. Ja osobne by som bola veľmi opatrná aj vo výbere machrov. Pomalu se chystám na sokl a trochu se probírám vzorníky. Dbali jste na doporučení ohledně HBW - nějaký faktor luminiscenční referenční hodnoty, v případě, že dáváte marmolit na zateplený sokl?


Mám problém z barvou a nyní i ze soudržnosti omítky (jen soklu RD) z marmolitu od fa. Byl použit tmavší odstín což se na slunném místě. Zrovna loňského roku jsem na sokl taky dal xps a poté marmolit. Předtím tam byl páskový obklad z černé břidlice ale ten po sedmi letech z 50-ti procent se odloupl.


Na fot je vidět detail provedení. Pod kačírkem je drenážní plastová hadice. Potreboval bych poradit jak natahnout marmolit na sokl z cetris desek. Jestli se marmolit jenom natahuje a nebo take staci hladitkem a jakym. Sokl je zateplen, natazena sterka s perlinkou, zbyva jen penetrace a marmolit.


Tato dekorativní mozaiková omítka slouží především k vytvoření povrchových úprav, nejvíce je weber.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky