čtvrtek 30. května 2019

Krytina na ploché střechy

Do kategorie ploché střechy jsou přidány také informace o střešních terasách a střešních zahradách neboli info o provádění zelených střech. Jedná se o základní informace k provádění těchto typů plochých střech a varianty řešení skladeb střešního souvrství. Podle sklonu se střechy rozdělují na ploché , šikmé a strmé.


Aby střech plnila svou ochranou funkci musí být náležitě izolována. Jak na ploché střechy, materiály a využití Tím, že se ploché střechy začaly u nás objevovat ve větší míře až v první třetině 20. Závěrečnou prací na každé střeše je pokládka střešní krytiny. Právě kvalita střešní krytiny a pokládka krytiny rozhodují o funkčnosti a životnosti střechy. Rádi a ochotně vám poradíme při výběru vhodné krytiny, doporučíme osvědčenou a cenově přijatelnou značku, krytinu přivezeme i položíme.


Dobře položená střešní krytina plní svou funkci dlouhá. Zatéká vám do ploché střechy nebo terasy? Ruukki Hyygge - plochá maloformátová krytina › Rady jak vybrat správnou střechu › Přinášíme akční jarní cenu na Alukryt › Jarní sleva na sortiment PIR desek › Lindab zoceluje záruky! Měly by plnit stejné podmínky, které klademe na šikmé střechy - často jsou ale nároky na plochou střechu ještě vyšší. Mohou za to především používané materiály střešního pláště, skladba souvrství ploché střechy a více používaných typů střech.


Zajistíme pro vás ten nejvhodnější návrh řešení vaší realizace na základě podrobného průzkumu na místě, zdarma provedeme cenovou nabídku v nejkratším možném termínu. Pokud má pás uvedené vlastnosti, pak skladbu ploché střechy dnes řadíme mezi méně problémové než skladbu střechy šikmé. Vždy je třeba, kromě správné volby hydroizolační skladby , řešit kvalifikovaně detaily (atika, vytažení na stěnu, vtok nebo okap, závětrná lišta, dilatační mezera, světlík apod.). Citizen Brown Leather Strap Watch.


Odborný katalog věnovaný oblasti plochých střech je určen především projektantům, provád. Ploché střechy Mezi ploché střechy zařazujeme zejména třechy, které mají sklon do 5°. Hydroizolaci těchto plochých střech tvoří povlaková krytina , kterou rozdělujeme na fóliové ( PVC fólie ) a asfaltové ( modifikované asfaltové pásy ). Vlnitá krytina velké desky, vlnité zakřivení zajišťuje tuhost, Různé materiály: plech, laminát, plexisklo atd.


Nejčastější a nejvhodnější materiál na ploché střechy je: Hydroizolační střešní fólie Jsou nejčastěji vyráběny z PVC, tedy z termoplastu, což umožňuje dobré spojování jednotlivých částí střešního pláště jednoduše nahřátím horkým vzduchem. Jedná se tedy o velmi mírně sklonité konstrukce, které mají vysoké nároky na preciznost provedení i kvalitní materiály. Sklon střechy se volí tak, aby bylo zajištěno snadné odtékání dešťové vody nebo vody při roztávání sněhu. Na správné volbě typu střechy , na použitém materiálu a kvalitě provedené práce záleží, jak dlouho bude střecha bez závad sloužit. Rovná bývá na pořízení levnější, lze ji využít třeba jako terasu nebo na ní vytvořit takzvanou zelenou střechu, ale projekt, konstrukce, materiály i provedení musí být perfektní.


Jako vodotěsná krytina býval používán asfalt, který se těžil z Mrtvého moře (Bitumen Judaicum). V Americe byly použity ploché střechy na indiánských sídlech (tzv. pueblech). Ta jsou dodnes zachována v údolích řek Rio Grande a Little C. Podle druhu použité krytiny je můžeme rozdělit na asfaltové a fóliové. Volba krytiny záleží vždy na typu střešního pláště a podmínkách, ve kterých se střecha nachází.


Tomuto úhlu se přímoúměrně volí způsob povrchové úpravy střechy. Volbu materiálu ovlivňuje i způsob. Střešní terasy a zelené střechy. Pultové vazníky – jednostranné.


Krytina na ploché střechy. Sbíjené vazníky na rodinný dům. Při rekonstrukci krovu v Lysé nad Labem.


Po rekonstrukci krovu a krytiny v Lysé n. Zhotovení věnců a oprava ploché střechy – Praha Stra. Na střechu s takovým sklonem se dají použít jen dvě skladby střechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky