úterý 30. července 2019

Spárování zámkové dlažby

PFN - Spárovací malta s přísadou trassu a ECT technologií. Tloušťky zámkové dlažby Ovlivňují množství spotřebovaného písku! Použití: pro spárování betonových dlažebních prvků, dlažebních kostek a zámkové dlažby. Použití hrubší frakce není možné, písek by do spár nezapadl. Každý prach v nějaké vrstvě zámkové dlažby je silně nasákavý, v zimě zmrzne a dlažbu Vám vymete, tzn.


Proto prosím važte to, co napíšete. Může se stát, že Vás někdo poslechne a docela si zadělá na problémy. Pokládku zámkové dlažby je vhodné provádět za příznivých klimatických podmínek, nejlépe v suchých letních měsících.


Kvalita dlažby totiž závisí nejen na pečlivé přípravě, ale rovněž na kvalitě spárování , které se musí provádět za sucha. Před pokládkou zámkové dlažby si vyrovnejte podklad Pokud si myslíte, že teď už můžete pokládat dlažbu, mýlíte se. Ještě vás čeká poslední a velmi důležitý přípravný krok. Musíte na zhotovený zhutnělý podklad navrstvit jemnou drť vyznačující se zrnitostí 2-mm, nebo cca 4-mm.


Naše činnost zahrnuje žulové dlažby , zámkové dlažby , kamenné i betonové obruby, odborné kamenické práce. Vyrábíme ze žuly, přírodního kamene , granitu a granodioritu mozaiky, dlažby , obklady, fontány. Spárování a utěsňováním dlažby nebo obkladu není až tak náročná věc. Důležitá je však preciznost a čištění.


Projdeme si jednotlivé kroky postupu, aby byl výsledek vašeho obkladu dokonalý a perfektní. Pro velké a nepravidelné spáry či povrchy z materiálu bez glazury je vhodné použít tekutou spárovací hmotu, která se nalévá přímo do spár a nemusí se pak pracně odstraňovat z hotové dlažby či obkladu. Lepení obkladů a dlažby - pokládka a spárování obkladů a dlažby Chystáte se na pokládku obkladů nebo dlažby a nevíte jak na to? V tomto praktickém videu najdete postup jak správně lepit obklady a dlažby v koupelně včetně spárování. Spárování zámkové dlažby Podobně jako každá jiná dlažba , je nutno i zámkovou dlažbu po položení spárovat.


Nejvhodnějším materiálem, používaným ke spárování zámkové dlažby je křemičitý písek. Jemné hlinité podíly navíc podporují růst plevelů. Dlažby lze doplnit podlahovými bordurami,. Jinak bychom toto zasychání výrazně zpomalili, zejména pokud bychom na spárování použili neprodyšnou hmotu.


Pokud to není výtvarný záměr, pak dlažbu pokládáme tak, aby řezané dlaždice. Pevnost dlažby ovlivní i použitý vzor pokládky. Dlažba je výrazně pevnější, jsou-li dlaždice postaveny diagonálně na směr jízdy auta, protože zatížení se rozkládá na všechny čtyři boční stěny dlaždice, a ne pouze na dvě. Závěrečná fáze: Nepodceňujte spárování.


Po položení zámkové dlažby se spáry mezi jednotlivými dlaždicemi zasypou suchým jemným křemičitým. Provádí se tím způsobem, že se dlažba posype jemným křemičitým pískem, který zajistí odvádění dešťové vody a zabrání prorůstání plevele, trav, mechů či vápenných výkvětů. Po pokládce dlažby a jejím prvním hutnění je čas na spárování. Písek mezi spárami zabraňuje prorůstání plevele a trávy a umožňuje prosakování vody. Dlažební rádce, zámková dlažba , pokládka zámkové dlažby , vibrování a spárování.


Potřebujete vyspárovat obklady či dlažbu ? Jak na spárování obkladů a dlažeb vám poradíme v návodu na Hornbach. Na terasy je možné ukládat dlažbu na terče. Tento písek zabraňuje mezi spárami prorůstání plevele a trav a také umožňuje klidné prosakování vody.


Ceny se odvíjí od velikosti plochy. V případě větších ploch je poskytnuta sleva. Veškerý materiál si musíte zajistit v místě konání.


Našel jsem nějaké spárovací hmoty, ale ty jsou spíš pro žulové kostky nebo kameninové dlažby. U betonové dlažby by to ale podle mého názoru zašpinilo strukturu dlažby a nešlo to vypláchnout jako u kamene. Ani u výrobce zmíněné dlažby jsme nezjistili žádné detaily ohledně spárování. Přístup pana Horna a jeho pracovníků byl vstřícný a profesionální. Ochotně reagovali na všechny naše požadavky, které se vyskytly během realizace.


Spárování obkladů a dlažby Dobře vyspárovaný obklad dá, pokud jsme pečliví, nové stěně nebo podlaze perfektní tečku. Tím spíš, že doba, kdy jsme si mohli vybrat jen mezi sádrově bílou a šedým cementem je pryč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky