pátek 26. července 2019

Izolace vzt potrubí

Izolace ISOVER na vzduchotechnických potrubích plní funkci tepelnou, protipožární, akustickou a lze ji částečně použít i pro zamezení kondenzace v místech, kde potrubí prochází chladnějšími místnostmi. Během roku může nastat období, kdy hrozí riziko kondenzace na vnějším povrchu, např. Tepelná ztráta potrubí kruhového průřezu je způsobena vedením tepla jednotlivými vrstvami potrubí a přestupem tepla do okolního prostředí.


Potrubí typu B totiž vyžaduje větší tlouš ku izolace než potrubí A. Lze se s ním setkat nejčastěji u technologických systémů, u kterých hrozí plamenné hoření a rozšíření požáru uvnitř potrubí při odsávání hořlavých aerosolů, horkých plynů a vzduchu obsahujících. Po doplnění zadání se výpočtem získají hodnoty výstupní teploty a tepelných ztrát.

Dalším údajem jsou povrchové teploty, riziková teplota rosného bodu na straně, kde dochází k ochlazování a minimální tloušťka izolace vypočítaná z hlediska rizika kondenzace. Desky z minerálních vláken Orstech jsou vhodné zejména pro izolace potrubí vzduchotechniky. PUR tvrzené pěny, opatřené po obou stranách hliníkovým polepem. ISOFLEX TAPE izolační lepicí páska – Skladem.


Pro kruhová potrubí se používají lamelové rohože Orstech LSP PYRO tloušťky mm. Oba typy materiálu jsou z kamenné vlny a mají. Minimální tloušťka izolace potrubí zabraňující kondenzaci vodních par Při výpočtu minimální tloušťky izolace pro zamezení kondenzace vodních par na povrchu potrubí hledáme takovou tloušťku izolace , při které je teplota povrchu izolace rovna teplotě rosného bodu.


Požárně odolná VzT potrubí Izolace technologických zařízení Izolace kotlů Izolace komínů VÝROBKy ISOVER PRO TECHNICKÉ IzOLACE PŘEHLED A UŽITí TECHNICKÝCH IzOLACí VLASTNOSTI TECHNICKÝCH IzOLACí 31.

Izolace vzduchotechnického potrubí Izolace se stává stále důležitější součástí topných, větracích a klimatizačních zařízení. Izolace Rockwool působí na vzduchotechnických potrubích jako tepelná, protipožární a zvuková izolace , částečně ji lze používat i pro zamezení kondenzace. Technické izolace se používají například pro tepelné izolace rozvodů tepla a teplé vody, centrálního vytápění či technologického tepla, rozvodů vzduchotechnických potrubí a klimatizací, nádrží nebo bojlerů. Izolace pro kulaté i hranaté ventilační potrubí a tvarovky.


Saint-Gobain Construction Products CZ a. Divize ISOVER Rozvody tepla a teplé vody menších průměrů lze izolovat izolačními pouzdry s polepem hliníkovou fólií. Pouzdro s polepem je na podélném spoji opatřeno přesa. Samolepící TEPELNÁ IZOLACE POTRUBÍ a odboček. Snižuje kondenzaci (orosení) potrubí. Zajišťuje stálost teplého vzduchu v potrubí.


Nejčastější využití TEPELNÉ IZOLACE POTRUBÍ je při přechodu potrubí z teplého prostředí do chladného. Další velmi časté využití je jako tepelně izolované POTRUBÍ K REKUPERACI. Dvoudílná izolace pro kruhové potrubí k omezení tvorby kondenzátu a snížení hlučnosti v potrubí. Tepelné izolace PE Minerální vlákno Šitá izolace Žáruvzdorný materiál Požární izolace VZT kruh. Vykreslení potrubních rozvodů, včetně návrhu dimenzí potrubí a výpočtu tlakových ztrát, automatizace popisů, pozicových čísel a výkazu použitého materiálu.


Nabízíme izolace pro PVC potrubí. Firma zajišťuje kompletní dodávku a montáž izolací tepla, chladu, akustických a protipožárních izolací vzduchotechnických.

Tyto služby nabízíme po celé České republice, nejčastěji však v okolí měst Uherské Hradiště a Zlín. Vzduchotechnika - klimatizace - potrubí Společnost PODŠKUBKA- VZT , s. Nabídka služeb SS – TZB. SPIRO trouby, SPIRO trubky, VZT potrubí , potrubí pro vzduchotechniku, vzduchotechnické potrubí Skladové dostupnosti zboží nejsou z administrativních důvodů automaticky aktualizovány. Dostupnost objednaného zboží vám potvrdíme po přijetí objednávky. POTRUBÍ VZDUCHOTECNIKA VentilaPlast je velmi kvalitní plastové potrubí pro rozvod vzduchu.


Potrubní izolace je vhodná především pro potrubí , kde je velký teplotní rozdíl a hrozí. Snadná a rychlá montáž i pro domácí kutily. Využití: Potrubí k digestoři, potrubí k rekuperaci, odvětrání koupelny a wc, centrální odvětrání domu nebo bytu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky