úterý 23. července 2019

Penetrační nátěr pod asfaltové pásy

Asfaltové penetrační nátěry Nátěr sloužící k penetraci podkladů pod asfaltové izolace a krytiny. Po odpaření rozpouštědla začíná vynikající přilnavost ke všemn stavebním podkladům jako je například beton, kov, zdivu, atd. Penetrační nátěr je obvykle potřebný na každé stavbě a to jak v části podzemní tak nadzemní a na střeše. Nákup bez rizika: dní na vrácení. Skladová dostupnost dle pobočky.


Bitumenový, rychleschnoucí penetrační nátěr. Především na střechách je nutné plastové vpusti a větrací komínky natřít tímto. Je tedy určen především pro penetrace podkladů pod modifikované asfaltové pásy a na vlhké podklady.


Asfaltové laky penetrační se vyrábějí rozpouštěním vhodného druhu asfaltu v organických rozpouštědlech. Lepení asfaltové střešní lepenky. MEM Asfaltové lepidlo bez obsahu rozpouštědel je vhodné pro lepení v pruzích nebo celoplošné lepení asfaltových střešních a izolačních pásů, bez fólie na spodní straně, na beton, potěr, dřevo a staré lepenkové střechy, kde není požadována. Tento nátěr slouží k penetraci suchých a očištěných podkladů pod asfaltové hydroizolace.


Nátěr má po odpaření rozpouštědla dobrou přilnavost ke všem stavebním podkladům (betonu, kovu, zdivu apod.). Je vhodný pod asfaltové pásy, asfaltové nátěry a asfaltové izolační stěrky. Při normálních teplotách okolo 20°C vám zaschne do hodin, takže akorát přes noc.


Bostik taky nabízí samolepící izolační pás. Jednou jsem i viděl že ji vylili na beton a potom ji roztírali po celé betonové ploše válečky, to bych ale nedoporučoval. Pokud je povrch betonu velmi porézní (např. pórobeton), musí se penetrační nátěr opakovat, dokud se roztok vsakuje. ALP – ASFALTOVÝ LAK PENETRAČNÍ. Základní druh vhodný k penetraci suchých a očištěných podkladů pod asfaltové hydroizo- lační nátěry a hydroizolační pásy.


Používá se zejména na základový nátěr pod asfaltové laky (na disperzní bázi), hydroizlolace podzemních částí budov (základové patky, základy atd.), hydrofobní izolace pod dlažbou v suterénech, v garážích, na terasách a balkonech, nebo renovace a údržbu střešních krytin z asfaltové lepenky. Před zděním vnitřního nosného a obvodového zdiva se nejprve na základovou desku natírá asfaltový penetrační nátěr a taví hydroizolační asfaltový pás a pokud je potřeba tak s protiradonovou ochranou. Ale z důvodů vysoce pravděpodobného poškození hydroizolace během celé stavby se pásy prozatím taví pouze pod vnitřní nosné a obvodové zdivo a komín. Celková hydroizolace se na veškeré podlahové plochy instaluje až před zhotovením vnitřních systémů. Modifikované asfaltové pásy (SBS, APP) jsou určené pro hydroizolace staveb –a střešních plášťů, základů a spodních staveb proti zemní vlhkosti.


Proniká hluboko do podkladu. Díky svým vlastnostem dokáže zpevnit i slabě narušený povrch. Vhodnými podklady jsou popískované asfaltové pásy , azbestocementové šablony,.


Bornit – Bitugrund univerzální asfaltový penetrační nátěr – kbelík 5l. SBS kaučukem, tenké hydroizolační nátěry. Práce popisuje hydroizolační materiály ve stavebnictví, jako jsou fólie, tmely a nátěry. Asfaltový pás Guttabit A 3H - Oxidované asfaltové pásy ze surové hadrové lepenky bez povrchové úpravy. Užívá se pro doplňkové hydroizolační funkce v. K penetraci suchých a očištěných podkladů pod asfaltové izolační krytiny a izolace.


Nejnovější Nejlevnější Nejdražší Zobrazuji 1-z předchozí strana. Penetral ALP kg - asfaltový penetrační nátěr. Reflexol 8kg – asfaltohliníkový nátěr na střechy. REFLEXOL asfaltohliníkový nátěr. Je bezředidlový asfaltový střešní lak na bázi vysoce kvalitní asfaltové emulze.


Izolačný náter proti vlhkosti. Hmota je vhodná najmä ako podklad pod tepelne zvariteľné pásy všetkých druhov. Použitie : Penetrační náter na betón, ľahký betón, vyškárované murivo, cementové. Jednosložkový přípravek specielně vyvinutý pro hydroizolace stavebních konstrukcí na bázi.


Má výbornou přilnavost k pásům s modifikací SBS i APP. Oxidované asfaltové pásy Parabit A3H (klasický ,,térpapír“) Asfaltový pás typu A (bez krycí vrstvy asfaltu), s nízkou pevností, s nasákavou nosnou vložku a omezenou vodotěsností.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky