čtvrtek 25. července 2019

Jak seřídit plastové okno

Plastové okno se může vlivem vlastní hmotnosti a nerovnoměrného zahřívání od slunce časem začít rozcházet se svým ideálním seřízením. Kdy plastové okno vyžaduje seřízení? Okno, které vyžaduje seřízení, poznáme jednoduchou zkouškou se samolepícími papírky a tužkou. K seřízení si připravíme inbus a stranový klíč. A co dělat, když okno špatně dovírá nebo drhne?


V takovém případě je nutné okno seřídit. Víte, jak seřídit plastová okna? Proč nechat okna seřídit ? Dobří výrobci plastových oken a další odborníci se shodují na tom, že.


Jak seřizovat plastová okna? Je důležité vědět, že běžný laik by se měl pouštět do seřizování okna velmi obezřetně. Pokud chcete mít jistotu, že výsledek nebude ještě horší, než před neodborným seřízením ( okno nemusí jít zavřít třeba už vůbec), volejte raději servisního mechanika. Na spodní části okno začne drhnout o rám, který se dokonce může odřít či umazat, jak se dva díly okna o sebe třou. Nejčastější příčinou je až nadoraz zastrčený zvedač, obvykle díky uvolněnému přidržovacímu šroubku.


O plastová okna je třeba se starat, a to především v zimě, kdy hrozí rosení oken a vznik nepříjemné plísně na stěnách a parapetu. Kromě pravidelného promazání a seřízení oken, je důležité vždy před začátkem zimy a léta změnit přítlak oken, tzn. Proto se může stát, že je občas potřeba seřídit křídla.


Možno sa dá niekde nastaviť,lebo sú rozličné typy kovania,no ja by som skôr povedal,že je zle osadené okno ,skrížované alebo penou vytlačené profily. Proto jsme pro vás připravili článek, jak okna seřídit. I když jsou plastová okna správně a kvalitně vyrobena, namontována i seřízena, může docházet k jejich změnám pod vlivem klimatických podmínek, sesedání stavby, uvolňováním spojů, což je nejčastěji způsobeno vlivem používání oken a dveří. Výborná video ukázka, jak seřidit plastové okno.


Jak na seřízení plastových oken. Každé kování oken či dveří potřebuje pravidelnou údržbu. Máte problém s okny a nevíte si rady jak seřídit plastové nebo dřevěné okno či dveře?


Okna a dveře jsou vyrobeny z materiálů u kterých při změně. Okenní křídlo může drhnout na všech stranách, přičemž okenní panty umožňují seřídit okno ve všech směrech. Pokud vám okno dře ve spodní části, je zapotřebí ho výškově seřídit směrem nahoru. Odejměte krytku spodního pantu a vsuňte do něj imbusový klíč.


Poté otáčením imbusu ve směru hodinových ručiček křídlo zvedejte a naopak. Musíte být však opatrní, protože imbusové šrouby mají vnitřní zarážky, které lze při extrémních polohách i trvale zničit. Pokud potřebuješ seřídit plastové okno , podívej se při otevřeném okně na stranu která při zavření není vidět. Měla bys tam najít regulační šroub kterým se šteluje těsnost plastových oken.


Moderní plastové vchodové dveře od firmy Perito jsou zárukou kvality za výhodou cenu! Svépomocí zvládnete seřídit zvedací systém, který při zavírání křídla zajišťuje jeho přizvednutí do správné polohy vůči rámu. Seřízení plastových oken.


Zkuste schválně sledovat, co okno nebo dveře udělají těsně před tím, než je dovřete – lehce se přizvednou. Okno , které se samovolně zavírá, nedoléhá nebo drhne, potřebuje seřídit. Většinou povoláme odbornou firmu, s trochou šikovnosti se do seřízení ale můžeme pustit i sami. Po realizování zednického zapravení se okno očistí a může se sundat i ochranná fólie a nainstalovat krytky. Rovněž přikročíme k vybudování vnějších i vnitřních parapetů.


Nezapomeneme ani na to, že i nová okna se musejí seřídit , a to zhruba za několik měsíců po dokončení jejich usazení. I když jsou hliníková a plastová okna a dveře správně vyrobeny, namontovány a seřízeny, může docházet k jejich změnám. Sklopně otvíravé okno Poloha otevřeno může být blokována. Každé okno má jiné těsnění, je třeba vybírat podle profilového systému okna. Kontrolujte také průchodnost otvorů pro odvádění vody v profilech rámů, nahromaděné nečistoty odstraňte, aby voda mohla volně odtékat.


Já mám z fotky pocit, že okno je namontované obráceně (část která má být v místnosti je venku). Akorát nachápu jak okno otvíráte, protože potom byste měli i kliku z venkovní strany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky