úterý 23. července 2019

Falcovaná krytina detaily

Návody na montáž a technické listy falcovaných střešních krytin naleznete zde. Informace na hliníkové, pozinkované, titanzinkové plechy k dispozici zde. Na střechy s malým spádem, kde není možné použít klasické lehké střešní krytiny doporučujeme falcovanou střešní krytinu se stojatým falcem 25mm. Ve všech těchto případech je falcovaná plechová krytina položena na nepropustné vrstvě, se kterou je celoplošně v přímém kontaktu. Kondenzát či falcem prosáklá vlhkost tak v mikroprostoru mezi plechovou krytinou a nepropustným podkladem vytváří velmi nebezpečné vodní plotny, které neprospívají ani plechové krytině, ani podkladu.


Zde se pak jedná o skladby. Použitý materiál na příponky je pozinkovaná nebo nerezová ocel. U pevných prípomkách je lze vyrobit své. Vypadá, že bude mít vlastnosti skoro jako asfaltové pásy či fólie.


Falcovaná plechová krytina se ale jeví mnohem těsnější. Je to stále ze svého principu skládaná krytina, i když hodně těsná. A tím jsou skutečně detaily na střeše (oplechování střešních oken, oplechování komína či prostupu apod.). Pásy v požadovanej dĺžke sú ihneď pripravené ku kladeniu na strešnú konštrukciu, kde sú následne uzatvárané strojovou falcovačkou, práve preto je potrebná profesionálna montáž, ktorú vám poskytneme. Krytina je vhodná na zložité tvary a detaily strechy.


Drážková ( falcovaná ) krytina je rokmi preverený spôsob zastrešenia, vhodný. Vhodně zvolené funkční architektonické detaily zvýrazní celkový estetický vzhled budovy a zároveň prodlouží její životnost. Tým sa eliminuje použitie priečnych spojov na strešnej krytine a zároveň minimalizuje možnosť poškodenia materiálu pri preprave, či manipulácii. Toto je nutné také zohlednit při dimenzování zakončení na konci řady tašek.


Okapní pás se zpravidla stabilizuje ze spodu namontovaným okapovým plechem NedZink nebo pozinkovaným ocelovým plechem. Hladká falcovaná krytina se stojatou drážkou je velmi flexibilní a je možné ji použít na kopírování všech tvarů a úhlů střešních rovin. Tradičná falcovaná strešná krytina Princíp falcovanej krytiny Lindab Seamline spočíva v súvislých oceľových pásoch kladených od odkvapu k hrebeňu, spojených dvojitou stojatou drážkou (falcom) a kotvených k strešnej konštrukcii – debneniu pomocou špeciálnych pevných a klzných príponiek.


Pri pevných prípomkách je ich možné vyrobiť svojpomocne z rovnakého materiálu ako je krytina. Spojování plechů na stojatou drážku. Pohyblivá príponka je nenahraditeľná a jej použitie je potrebné pri dĺžke pásu krytiny dlhšej ako 2m.


Príponky sa vkladajú do otvorenej drážky v pravidelných rozostupoch. Díky maloformátovým hliníkovým taškám lze snadno a cenově výhodně sanovat také neporušené starší krovy. Na pokrytí celého čtverčního metru střechy stačí ks tašek. Lehká, rezuvzdorná, stálobarevná, nerozbitná.


Střešní, fasádní a odvodňovací systémy. Levné plechové krytiny, střešní krytina levně. PLX Ad d) Balení a skladování Surovinou pro drážkovou krytinu Lindab je svitkový plech o šíři 670mm (aluzink 610mm) a délce 79m.


Existuje jen málo materiálů, které nepotřebují téměř žádnou údržbu a které lze velmi snadno kombinovat a sladit s celým objektem tak dobře jako rovinný plech s barevnou povrchovou úpravou. Je možné ju použiť prakticky na každý druh strechy už od nízkych sklonov (3°). Spájaná je dvojitou drážkou a bezpečne upevňovaná príponkami.


Jak se falcovaná krytina Lindab Seamline montuje Krytinu Lindab Seamline je možné zpracovávat ručně nebo strojně. Ručně je vždy třeba řešit detaily v. Drážkovaná ( falcovaná ) krytina Lindab Seamline PROFIFALC je stálicí v sortimentu Lindab. Je to neobyčejně flexibilní krytina , která se hodí i na velmi nízké sklony a obloukové střechy.


Plechová krytina má teda svoje pozitíva i negatíva. Pri výbere je potrebné brať do úvahy typ strechy, konštrukciu stavby a tiež komfort bývania. To, čo ušetríte na lacnejšej montáži, môžete neskôr prerobiť pri investíciách do nákladnejších opráv.


Je třeba počítat, že nehledě na opatření, rozpočet stavby s časem naroste a „nezbytně nutných výdajů“ přibude. PREFA strešná falcovaná škridla R.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky