středa 14. prosince 2016

Jak vybělit spáry mezi kachličkami

Drhnout spáry mezi kachličkami je za trest. S tímhle trikem ale vlastně legrace. Pokud se také ve vaší domácí lázni objeví plíseň, nemusíte ihned veškeré.


A jak je na tom staré dobré savo, které podle našich průzkumů z diskuzí používá třetina našich čtenářek? Na bílé spáry ano, ale pokud ho nenaředíte a necháte působit dlouho, naruší strukturu spárovací hmoty, která se časem začne drolit. Vypadají pak velmi nehezky a samozřejmě je nutno je vyčistit. Vkládám návod na čištění spár mezi dlaždicemi. Před nastěhování po předchozích majitelích byla špína.


Jak rychle a jednoduše obnovit bílé spáry mezi dlaždicemi. Existuje však několik způsobů, jak spáry vyčistit. Spáry mezi dlaždicemi se časem zanesou špínou a musí se vyčistit. K vyčištění a vybělení spár použijte buď zředěný čpavek, nebo prášek do pečiva smíchaný s trochou vody. Je dobré dělat to po kouskách,vydrbat a hned setřít.


Je to makačka, ale pomáhá to. Kvůli vlhkosti, mastnotě a nečistotám, které se v průběhu času hromadí mezi spárami obkladů, dochází ke ztrácení bělosti. Takové spáry je pak potřeba vyčistit. Hlavně na zemi, častým vytíráním jsou spáry hodně zašlé, původně byly.


Téma: Jak , čím vyčistit spáry mezi obkladačkami, kachličkami Text uživatele: Ať se manžel otírá o Vás, ne o kachličky , ale až na sobě nebude mít ty montérky. Kachličky v koupelně jsou snadno potažené povlakem který je nutné odstranit. A všechny potřebné věci na čištění jistě máte už doma. Návod jak vybělit ztmavlé spáry mezi dlaždicemi: Namíchejte v kbelíku vodu s kyslíkovým bělidlem dle návodu výrobce a množství spár, které chcete vyčistit. Nalijte roztok na dlaždice tak, aby se dostal do spár.


Jak opravit drolící se spáry Pokud máme spáry nejen špinavé, ale i se drolí, lze je udělat zcela nové. Poté mě napadlo nalít Domestos na spáry a nechat chvilku působit, poté jsem vydrhla spáry kartáčkem na zuby. Není to samozřejmě jako nové, ale dost to pustilo.


Jak vidíte krásně se vybělí. Snad pomůžu někomu kdo nemá možnost novému spárování jako já. Koupelnu používáme denně, a tak chceme, aby vypadala úžasně a zářila čistotou. Bohužel spáry i dlažba po nějakém čase zešednou a ztratí svůj šmrnc. Horkou párou vyčistí spáry jak nic - vlastní zkušenost, Ten nejlevnější stojí cca 2. Vypařuji tím WC, obklady za sporákem, zrcadla.


Zkuste ale pár osvědčených triků, díky nimž povolí i ta nejodolnější špína. Doplním jen, k čemu potřebuji spáry vybělit. Snadný návod na vyčištění spár v dlažbě bez použití chemických přípravků.


Mám letité bílé kachle a zašlé černošedé spáry. Rozhodl jsem se, že je přelepím samolep. Mám v koupelně okolo vany a umyvadla šedivé spáry mezi dlaždičkama, místo bílých, jinde ne. Samozřejmě na čištění spár existuje spousta prostředků přímo vyráběných a prodávaných pro tento účel.


Možná stačí jen vyčistit spáry mezi obkládačkami, vybělit je nebo obklad přespárovat jinou barvou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky