čtvrtek 31. května 2018

Konstrukce sedlové střechy

Nakladatelství Sobotáles, Krytiny-Střechy, MS Krovy sedlových střech - Seriál krovy a dřevěné konstrukce Krokve krovů vaznicové soustavy musí být podpírány vaznicemi ve vzdálenosti až m. Dále pak na jednoplášťové, dvouplášťové a víceplášťové a střechy šikmé na sedlové , pultové a stanové, které v našich podmínkách patří k nejčastěji užívaným. Dalšími typy šikmých střech podle konstrukce jsou střechy valbové, polovalbové a mansardové. Je to vlastně zvláštní typ sedlové střechy , která má místo štítů dvě valby. Dohromady tvoří čtyři střešní plochy ohraničené na všech stranách okapem. Pokud hřeben sedlové střechy chybí a čtyři střešní roviny se sbíhají v jednom vrcholu, jde o variantu valbové střechy , tzv.


Konstrukce sedlové střechy. Sedlová střecha se skládá ze dvou šikmých střešních rovin ohraničených okapní hranou a štíty. Průnik střešních rovin tvoří hřeben střechy. Vzhledem k jednoduchosti montáže jednotlivých prvků sedlové střechy, se jedná o nejméně nákladný typ střechy.


Sedlové střechy oproti plochým střechám nabízejí větší odolnost proti povětrnostním vlivům. Krytina je hlavní hydroizolační vrstva, která chrání ostatní části střešního pláště a vnitřní prostor před vnějšími vlivy (působení povětrnostních vlivů, dešťové a sněhové srážky, sluneční záření). Fotogalerie: Dobrý den, chtěl bych požádat o pomoc s rozseknutím problému.


Na střechu jsem si pozval nezávisle na sobě dva tesaře s letitou praxí a. V případě průniku dvou sedlových střech se stejnou výškou hřebene vzniká střecha křížová nebo polokřížová. U pultové tak 7°, větší sklon už není pěkný. Polovalbové sedlové střechy jsou běžné na lidových stavbách v řadě oblastí České republiky. Střecha valbová vznikne tak, že se seřízne střecha sedlová na dvou protějších stranách, takže voda stéká na strany. Střešní vazníky se skládají z vaznic, tvoří konstrukci i tvar střechy.


Krovy musejí být podloženy statickými výpočty. Skládají se z vazníků, které tvoří střešní nosníky. Vazníky jsou spojeny latěmi a na ně se dává střešní krytina.


This video is unavailable. Používá se na sedlové střechy. Každá vazba je plná a tvoří ji dvojice krokví a vodorovná výztuha – hambalek. Vzdálenost plných vazeb 9-2m. Krovové konstrukce podle systému nosné soustavy.


Tvaru střechy (pultová, sedlová , valbová, polovalbová, mansardová atd.) 2. Situování nosných stěn uvnitř dispozice. Za dobu svojí existence si zasloužila sedlová střecha přezdívku Áčko, jelikož je složena z dvou šikmých střešních rovin ohraničený horní hranou a dvěma štíty. Díky své lehké konstrukci je sedlová.


Rekonstrukce střechy si žádá tesaře, pokrývače a klempíře. Dřevěná konstrukce vás dle složitosti střechy vyjde na několik tisíc korun. Cena pokrývače se pohybuje od 1Kč za m2.


Klempířské práce stojí od Kč za kus okapu, žlabů a dalších. Zkuste poptat třeba další 2-firmy. Parozábrana musí být také parotěsně napojena na všechny obvodové konstrukce střechy i na všechny konstrukce prostupující nad rovinu střechy.


To znamená, že musí být vyvedena nad atiku, nad veškeré nadstřešní zdivo, prostupy střešním pláštěm, apod. Stejně tak nesmí dojít k přerušení parozábrany v místech dilatačních spár mezi sousedními objekty. Chcete-li vypočítat skon střechy např.


Vám k tomu stačit vodováha a metr. Vodováhu ve vodorovné poloze přiložíte k nadezdívce v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky