pátek 25. května 2018

Tmelení sádrokartonu postup

Na videu uvidíte postup tmelení sádrokartonovových desek. Tmelení je prováděné ve třech vrstvách. Do první desky tmelu nanášeného mezi deskami je vložena výztužná bandáž. Jak a čím správně tmelit sádrokartonové konstrukce.


Jednoduchý návod na tmelení sádrokartonových konstrukcí. Projděte si názorný postup finálního tmelení sádrokartonu s aplikací tmelu pomocí válečku.

Rychle, jednoduše – u originálních hran HRAK je možné tmelení i bez výztužné pás. Pro vyztužení spár a spojů, koutů a rohů sádrokartonového systému používejte výztužné pásky na sádrokarton. Hoj, na tu přičnou stačí mit seříznutý hrany a spoj podložený profilem a pouze vytmelit od rigipsu vario tmelem- doporučený postup , dlouhy hrany jsem delal. Slyšeli jste již o tmelení sádrokartonu bez broušení?


V našem videu budete moci paralelně sledovat dva pracovní postupy tmelení sádrokartonových konstrukcí. Poté, co namontujeme sádrokartonové desky z obou stran, utáhneme nedotažené šrouby a začneme tmelit. Postup při tmelení sádrokartonových desek.


Nezapomeňte sádrokartonové desky pořádně povrchově upravit.

Zde přejdete k sortimentu Suchá výstavba. Základem tmelení sádrokartonové konstrukce je základní tmelení pomocí sádrových spárovacích tmelů, kterých výrobce nabízí hned několik. Stupeň Qse užívá pro plochy, na které jsou kladeny zvýšené nároky na kvalitu tmelení.


Zahrnuje: vyplnění spár sádrovým tmelem, vložení výztužné pásky, překrytí pásky druhou vrstvou tmelu, zatmelení šroubů a aplikace finálního tmelu na šířku hladítka. Vše je třeba jemně přebrousit. Poté celoplošně přetmelit (zatření pórů sádrokartonu finálním tmelem). Tento postup je vhodný například pro sjednocení povrchu. Uniflott tmelí řezané hrany sádrokartonu pouze ve krocích.


Papírová výztužná páska KURT 275. Pro finální vrstvu se nakonec používají nejlépe tmely pastové. Návod na montáž sádrokartonu a další postup najdete zde.


Připravili jsme pro Vás rekonstrukci staršího bytu ve Slaném, kde můžete vidět celý průběh rekonstrukce. Samolepicí výztužnou pásku nalepíme na suchou desku a přetmelíme. Skelnou výztužnou pásku je třeba vložit do tenké vrstvy čerstvě naneseného tmelu a vtlačit do tmelu hladítkem.


Po zaschnutí první vrstvy tmelu spáry přestěrkujeme, tmel roztáhneme do šířky a uhladíme do ztracena. Konečnou úpravu povrchu lze provést spárovacím (práškovým tmelem), ale také pastovým finišovacím tmelem ProMix , který je pro finální tmelení zvláště. Zapomenout pochopitelně nesmíme ani na šroubovací adaptér do sádrokartonu , bez kterého se neobejdeme.


Se sádrovým tmelem Rifino Top získáte povrch v kvalitě Qza čas a námahu menší, než při.

Rovnako ma zaujíma ktorý tmel od Rigipsu je najvhodnejší a aké pásky použiť na rohy aby bol výsledok čo najlepší. Zkoušel jsem i stejný postup tmelení s obyčejným tmelem z DEKu a když se naředí na stejnou konzistenci tak to jde také. Po dokončení procesu broušení by měl být stav takový, že nebude vidět, kde probíhalo tmelení , pouze podle jiné barvy plochy v místě tmelení. Příslušenství k sádrokartonu.


Odebírejte novinky ze stavebnictví. Přihlásit × Potvrzení přihlášení odběru našeho newsletteru. Chci se zaregistrovat k odběru novinek a souhlasím se zpracov.


Pokud jsou rozměry vaší místnosti výrazně odlišné, nebo chcete strop snižovat více, může být postup realizace jiný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky