pondělí 28. května 2018

Trámové stropy

Další ukázka překládaného stropu s přírodní oblinou. Tentokrát v kombinaci s hranolem. Stavební trámy ze sibiřského cedru. Dřevěný trám z cedru se aktivně používá ve stavebnictví zahradních domů a jiných staveb na pozemku.


První trámové a fošnové stropní konstrukce můžeme najít už na stavbách z počátku 11. Dřevěné stropy mají na našem území silnou tradici. Svými nosnými prvky by měly přenášet převážně svislé zatížení od vlastní tíhy. Jak vypadají přiznané trámové stropy a kam se hodí?


Podívejte se na to, jaké vlastně existují typy a kam je trámový strop možné umístit. Ich rozmery sa pohybujú v rozpätí: šírka b = až 2mm, výška. Ak sa rozhodnete pre chladiace stropy už pri projektovaní domu, máte na výber dve možnosti spôsobu jeho inštalácie: sadrokartónové chladiace stropné panely. Strop z masivních dřevěných fošen má u nás dlouhou tradici.


Krásné přírodní linie vyniknou zejména tehdy, pokud na fošnách zůstane neseříznutá oblina. Hlavními nosnými prvky těchto stropů jsou stropní trámy. Stropy polospalné jsou při horním líci opatřeny násypem ve vrstvě min.


Majú tenké nosné dosky, kt. S keramickými vložkami alebo sklobetónové. Rozdíl je v tom, že trámový strop byl dříve konstruován.


Nosníky jsou zpravidla z rostlého dřeva nebo lepeného lamelového dřeva. Trámové stropy najdeme ve starých domech, ale i novostavbách. Princip nosné konstrukce spočívá v tuhém spojení trámů (žeber) s deskou, čímž vzniká charakteristický průřez tvaru T. U těchto konstrukcí je plně využito statického působení trámů na rozpon stropů a desek mezi trámy, takže celá konstrukce je velmi. Karel Šimeček - Srdce dřeva Červený Dvůr 9. Pokud jde o stropy trámové s omítaným spodním lícem, často se setkáváme se snahou po jejich odhalení až na „původní“ dřevo.


To je však většinou chybné. Někdy sice došlo k omítnutí trámů až dodatečně, častěji ovšem byly omítané již od počátku. Trámové dřevěné stropy s námi jednoduše vylepšíte použitím sádrokartonových podhledů. Zvýšíte nejen požární odolnost, ale také zlepšíte. Stropy trámové mají osovou vzdálenost trámů až m. Stropy žebrové mají osovou vzdálenost žeber až m. Při menší vzdálenosti žeber, do m se strop označuje jako žebírkový.


Podle druhu konstrukce se rozlišují dřevěné trámové stropy , panelové stropy s dřevěnými žebry (žebrové stropy), masivní dřevěné stropy lineární nebo plošné a spřažené stropy ze dřeva a betonu. Nevýhodou těchto stropů je pracné bednění a vyztužování a nerovný podhled. Jejich nosnými body jsou právě trámy, které jsou pochopitelně viditelné. Jsou zdobným prvkem interiéru, kterému poskytnou přírodní atmosféru naplněnou zemitými tóny a příjemného pocitu útulnosti. Vaše požadavky nejdříve přeneseme do konkrétního návrhu, posléze d. Monolitické stropy trámové se hodí pro větší rozpětí.


Trámová konstrukce stropu má menší plošnou hmotnost než desková. Výhody monolitických stropů: rychlost provedení. Je to celodřevěná trámová konstrukce pobytá prkeným podhledem v jakémkoli patře domu.


Najděte dodavatele pro téma trámové stropy. Poptávky jsou zdarma, firmy vybíráte podle referencí. Vybudujte si jméno a získávejte zakázky.


V minulosti (gotika, renesance, baroko) byly často používané trámové záklopové stropy , často dokonce pestře dekorované malbou. Jiným, spíše užitkovým způsobem zastropení je povalový strop.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky