čtvrtek 4. května 2017

Geotextilie použití

Definicí pojmu „ geotextilie “ (anglicky „geotextile“) je celá řada. Podle barvy, gramáže a druhu textilie mají široké uplatnění při pěstovaní rostlin, úpravě zahrady, ochranně před ostrými kořeny nebo kameny, proti plevelu. Separační funkce geotextilie.


Nejčastější funkce, kterou geotextilie plní v zemních konstrukcích, je oddělení vrstev zemin rozdílných vlastností. Jejich základním úkolem je ochrana konstrukce, nebo její. Přehled typů výrobků a jejich použití.

Všechny typy výrobků jsou ekologické a nezatěžují životní prostředí. Geotextilie mají také mechanické vlastnosti a svůj význam ve stavebnictví. Výčet použití geotextilií je ještě daleko širší. Podložka z geotextilie chrání dno nadzemního bazénu před poškozením. Dvojí využití má u dětských pískovišť, kde zabraňuje smísení písku s podkladní zeminou a slouží i jako vrchní kryt, chránící pískoviště před nevítanými návštěvami koček a jiných zvířat.


Podobné použití ve stavebnictví mají geomříže. Co je to geotextilie , kdy se používá a jak se pokládá? Jakou geotextilii zvolit?

Příklady použití geotextilie v praxi. Je vhodné všude tam, kde hrozí eroze svahu, kde je svah nezatravněný, nechráněný, a je zvýšené riziko sesunu svahu. Použití jutové a kokosové geotextilie. MOKRUTEX více jak let. Nabízí ideální řešení při stavbě domu, při pracích kolem domku k použití jako filtrační a separační vrstva, a současně jako ochrana proti vlhkosti.


Z hlediska funkce filtrační je vhodnější použití geotextilie tkané, která umožňuje vznik tzv. Dále se používá k filtračním účelům, kdy se využívá její schopnost propouštět vodu, ale zadržovat i jemné částice zeminy. Podmínkou pro úspěšnou realizaci je použití mechanického kotvení bránícímu sesuvu substrátu. Vegetace Vegetačně chudé ozelenění - rozchodníky, netřesky 2. Substrát Extenzivní substrát 3. Druhy geotextílií se liší svými vlastnostmi a tím i možnostmi použití.


Nejčastěji se používá jako nezbytná separační, ochranná vrstva pro nejrůznější typy stavebních konstrukcí. Máme skladů po ČR a výběr z tisíců položek. Platit můžete hotově i kartou. Používá se v opěrných konstrukcích, liniových stavbách, skládkách odpadů, drenážních systémech apod.


Existuje celá řada geotextilií z. Syntetické geotextilie se používají k trvalé ochraně fólií uložených v zemi při stavbě silnic, parkovišť, železnic, lesních cest, při stavbě a sanaci skládek, při budování nádrží a odkališť, při instalaci střešních systémů, při stavbě tunelů a mostů.

Zavolejte nám, doporučíme Vám výrobek přesně pro vaše použití. Při odběru dostatečného množství pro Vás dokážeme vyrobit zboží na míru. Zbavíte se tak plevele bez použití herbicidů. K mulčování se používá kůra nebo přírodní rohože. Právě pod mulčovací kůru se instalují geotextilie , které zabrání prorůstání plevele a vzájemnému míšení kůry a kvalitní rašeliny s místní zeminou.


Filtrační geotextilie plní v konstrukci stavby jednoznačnou úlohu – má zajistit, aby částice zeminy (nebo jiné částice), na které působí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky