pátek 22. prosince 2017

Jak postavit udírnu ze dřeva

Pojďme si ukázat, jak jednoduché je postavit si vlastní dřevnou udírnu , ve které budete moci připravit přátelům i rodině delikatesy, o kterých se jim nesnilo. Kdo nemá zákla neudí Přestože může na první pohled dřevěná udírna působit jako jednoduchá stavba, je třeba při ní myslet na několik zásadních věcí. Topeniště ze šamotek mírně zapuštěné v zemi, kouřovod 2. Vevnitř dole bedna s pískem.


Díky škvírám mezi lamelami dřeva při odvodu kouře udila dokonale rovnoměrně a design myslím nikoho neurážel. Dobrý tah udírny zajistí výškový rozdíl mezi ohništěm a horním koncem komínu min.

Návod jak postavit udírnu. Z čeho udírnu postavit - zděná udírna, dřevěná udírna, udírna ze ztraceného bednění. Stavba udírny - topeniště, kouřovo udírna. Na videu se můžete podívat na proces stavby malé domácí udírny za použití pálených cihel a cedrového dřeva , jehož kresba dělá ze stavby téměř umělecké dílo. Nesmí obtěžovat nikoho ze sousedů.


Takže uvažujte, aby nesměřoval sousedům do oken domů nebo na zahradu. Zároveň si uvědomte, že okolo udírny musíte mít dostatek prostoru pro obsluhu a přikládání dřeva. This feature is not available right now.


Pojďme se podívat, jak si postavit vlastní dřevěnou udírnu , aniž.

Patříte-li k těm, kteří si chtějí postavit udírnu , přečtěte si následující příspěvek, kde se dozvíte, jak si vlastní udírnu postavit. Jestliže se rozhodnete postavit si udírnu sami, počítejte s tím, že jde o poměrně náročnou stavbu. Existují i jednodušší řešení, například možnost.


Můžete si pořídit hotovou udírnu a postavit ji jako stavebnici ze zakoupených dílů. Jak postavit domácí udírnu ? Většinou jsou z nerezu, dřeva a cihel. Mohou být kombinované s grilem, krbem nebo pecí na pizzu. Velikost udírny - Vše záleží na účelu, ke kterému bude udírna sloužit. Udírnu postavenou vlastníma.


Opět tedy raději vybudujeme udírnu , která není určena k vytápění interiéru a zajistíme si zdroj kvalitního dřeva , které je k uzení vhodné (například švestky). A počítejte s tím, že náklady na toto dřevo mohou být stejně vysoké jako pořízení masa. Nabídka trhu je pestrá, nicméně nejen z úsporných důvodů dávají mnozí přednost možnosti si udírnu postavit vlastníma rukama, a tak si ji zcela uzpůsobit všem představám a požadavkům. Radši těsnou či herměticky uzavřenou udírnu ? Rošty nerez nebo černé železo? Pokud chcete pouze menší udírnu ze dřeva či plechu, mnohdy postačí pořádně udusaný a zpevněný podklad.


Jakmile máte základy, můžete se pustit do samotné udírny. Ta se obecně skládá ze čtyř základních částí, a to udící skříně, ohniště, komínu a kouřovodu. Zjistěte, jak postavit stacionární udírnu ze staré chladničky.

Profesionálové poukazují na nuance vytváření generátoru kouře, řeknou vám, které je lepší vybrat materiál pro výrobu konkrétního zařízení, co používat jako kompresor a jaké nástroje jsou vhodné pro konstrukci. Postavit ji můžete třeba u pergoly, lze ji přistavět zvenku chalupy nebo dokonce i uvnitř. Vždy záleží na konkrétních možnostech. TOP ra jak udírnu postavit 1) Nejprve si vyznačte půdorys stavby kolíčky a provázky.


Ostrým rýčem začněte co nejpřesněji podle obrysů hloubit výkop pro ohniště, kouřovod a vlastní udírnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky