úterý 26. prosince 2017

Ochrana dřeva proti hnilobě

Compare all Booking Sites at once. Lowest Price Guaranteed! Konstrukční ochrana dřeva proti vzlínající vodě spočívá v oddělení dřevěného materiálu například od základové desky, a to pomocí vodu nevodivých materiálů nebo vhodných penetračních nátěrů.


Při zakládání sloupků platí stejné pravidlo jako pro obvodové stěny domů – dřevěný materiál by měl být uložen nejméně 3mm nad zemí. Nenatřít konstrukci je spoléhání se na milosrdenství boží.

Zcela nekompromisně je nutné skelet ošetřit chemicky proti dřevokaznému hmyzu a hnilobě. Ochrana dřeva proti vlhkosti, ohně, hnilobě a hmyzu. Přehled insekticidy, látky zpomalující hoření a antiseptika. Jak se chránit výrobky ze dřeva ? Správný postup je ochránit dřevo chemií proti hnilobě , plísni a škůdcům a pak impregnaci zafixovat lazurou, aby ji ze dřeva nevyluhoval déšť. Impregnaci dřeva je samozřejmě možné udělat i svépomocí.


Po sanaci dřeva napadeného dřevokaznými houbami nebo hmyzem platí stejné zásady jako při preventivním ošetření - pokud bude mít dřevo nízkou vlhkost do , je přirozeně proti hmyzu a houbám chráněno.

Při preventivní chemické ochraně konstrukce proto dejte důraz na ošetření těžce dostupných míst, jako jsou záhlaví trámů nebo pozednice. Proto je zpracování dřeva od hniloby a vlhkostí1. Ošetřené dřevo proti hnilobě a vlhkosti1.


Cílenější chemická ochrana dřeva proti hnilobě se však začala používat až před asi 5lety. Později se začaly používat i sloučeniny mědi, hlavně modrá skalice, začátkem 20. TLAKOVÁ IMPREGNACE DŘEVA.


Tlaková impregnace dřeva je nej. Je to konzervační kapalný přípravek na ochranu dřeva proti hnilobě způsobené houbou basisiomycetes a proti modrání dřeva. Není určen pro použití na dřevo v přímém styku s půdou a vodou. Oblasti použití Prostředek na ochranu dřeva. Likvidace dřevokazných hub a plísní.


Produkt vytvoří na dřevěném povrchu neviditelnou vrstvu, která ochrání povrch proti skvenám. Zároveň vytvoří ochranu proti mechům a plísním. Bezbarvá impregnace proti dřevokaznému hmyzu, dřevokazným houbám, zahnívání a modrání dřeva na vodní bázi. Má výborné penetrační vlastnosti, proniká hluboko do dřeva a dřevo dlouhodobě ochrání.


Ničí houby a zabrňuje jejich šíření.

Zabíjí dřevokazný hmyz (např. tesaříky, červotoče, kůrovce) a chrání dřevo před napadením. Prvním krokem je ochrana dřeva před zamodráním, dřevokaznými houbami, plísněmi a hmyzem. O tu se postará impregnační fungicidní nátěr, takzvané napouštědlo na dřevo. Během procesu jsou do dřeva aplikovány anorganické účinné látky s účinkem proti hnilobě , dřevokaznému hmyzu či dřevokazným houbám.


Hnilobu dřeva způsobují houby, které napadají živé i pokácené stromy nebo poškozují opracované stavební dřevo. Hniloba je nebezpečná, protože se projevuje až v době, kdy už nejde dřevo zachránit. Lze ji poznat podle změny barvy a vůně. Dobrou prevencí proti hnilobě je vysoušení dřeva.


Speciální nano přípravek pro ochranu dřeva , který zároveň působí i jako preventivní ochrana proti hnilobě. Na bázi křemíku vytváří ultratenkou hydrofobní neviditelnou vrstvu, která zajistí ochranu proti znečištění, skvrnám, suchým nečistotám, vodě, mastnotě a agresivním nečistotám se samočisticím účinkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky