pátek 22. prosince 2017

Oplechovani atiky

Atiky neboli nadezdívky, jsou vystupující konstrukce na krajích střech nad úrovní střešní roviny. Provádějí se u šikmých i plochých střech. Vyrobíme si dielce na oplechovanie atiky. Používame klampiarske nožnice – prevodové alebo priame (na vytvorenie potrebnej sily využívajú páku, preto sú väčšie).


Používá se pro zpevnění převislých částí konstrukcí jako jsou např. Kotví se přímo na konstrukci a může být zároveň prvkem. Podkladní zatahovací pásy je nutné namontovat průběžně na obou stranách atiky. Oplechování zdí a nadezdívek se provádí vždy se sklonem min. Slúži na oplechovanie atikových a požiarnych múrov, prípadne iných vystupujúcich konštrukcií nad strešnú rovinu pri plochých aj šikmých striech.


Boční část atiky může být oplechována, omítnuta, nebo potažena hydroizolací z asfaltového pásu nebo PVC folie. Vyrábame oplechovanie atiky na mieru. Hodnota příčného spádu (např. u atiky ) musí být minimálně 3° z důvodu zamezení tvorby vodních louží. Dle umístění se klempířské konstrukce provádějí jako oplechovaní a lemování stavebních konstrukcí.


Současná moderní architektura by měla mít možnost využívat technické. Atiky jsou vystupující konstrukce na krajích střech. Atika je architektonický prvek prodlužující fasádu budovy nad hlavní římsu. U plochých střech se nazývá atikou obvodová. Podkladné zaťahovacie pásy je nutné namontovať priebežne na oboch stranách atiky.


Nové oplechovanie atiky plochej strechy Publikované 7. Oplechovanie stien a atík sa vyrába vždy so sklonom min. Pred definitívnym zabudovaním treba každý asfaltovaný izolačný pás rozbaliť, položiť na miesto určenia a skontrolovať (veľké kusy sa musia znovu zvinúť). Výška atiky nad rovinou střechy není stanovena žádným předpisem. Měla by se pohybovat v rozmezí 2÷ 3mm.


Při menší výšce atiky může docházet ke stékání deště po fasádě. Při větší výšce pak může nastat problém s vytažením hydroizolace pod oplechování atiky. Pokud je z nějakého důvodu nutná výška atiky větší než 3mm, pak se hydroizolace. V případě nutnosti (tzn. dle posouzení místních podmínek) je vhodné opatřit oplechování na okraji vodní drážkou.


Příklad oplechování zhlaví atiky. Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR. Záveterná lišta štandard. Hrebenáč pre falcovanú krytinu. Pri opláštení sa osvedčili.


DPH) U nás máte istotu najlepšej ponuky na trhu: Nákup bez nutnosti registrácie. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Vnitřní a venkovní parapety řezané na míru.


Nabízíme největší výběr a parapety dopravíme až k Vám. Pokud máme výšku atiky přesahující m, je na zvážení projektanta, zda není vhodnější zkombinovat tenké zdivo atiky s nosnými pilířky, případně změnit konstrukční systém zděný na jiný systém. Například ocelovou nebo prefa-monolitickou konstrukci. Dlouho jsme také zvažovali jaké zvolit oplechování pro náš domeček.


Předtím než se na záklop instaluje podkladní pás, je nutné spodní hranu střechy ( okraj střechy ) oplechovat. Jaký přesah by měl mít podle normy atikový plech přes konstrukci atiky dovnitř ploché střechy, pokud zatahuji asfaltové pásy pod atikový plech?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky