čtvrtek 28. března 2019

Steak z tuňáka cena

Nebojte se ho grilovat jen pár minut, jen když je uvnitř lehce syrový, má tu správnou a dokonalou chuť. Produkt je vážený, konečná cena bude dopočítána podle skutečné hmotnosti při expedici. Steak z tuňáka je stejně luxusní surovinou jako steak z hovězí svíčkové. Tuňák nepotřebuje žádné speciální koření, stačí ho jen osolit a opepřit a dát na pánvičku nebo.


Nechte steak přes noc rozmrazit v ledničce, při. Steaky z tuňáka je třeba před rozmražením vyjmout z vakuových sáčků (vakuové balení poskytuje vysokou ochranu před vymrzáním mraženým produktům, ale při rozmražování by podtlak zbytečně vytahoval šťávu z ryby) a ideálně nechat rozmrznout přes noc v ledničce, přikryté freshovou folií. Připravte si steak z tuňáka na grilu tak, jak chutná v těch nejluxusnějších restauracích. Steak se opéká při vysoké teplotě pouze minutu a půl z každé strany a pak je potřeba na několik dalších minut teplotu stáhnout – jen tak maso zůstane šťavnaté a růžové uprostřed.


Správně upravený steak z tuňáka musí být uvnitř růžový, ideálně polosyrový. Tuňáka si kupujeme vždy jen v plechovce třeba do salátu, ale steak by z něho mohl být taky dobrý. Steak většinou dělám z kapra, nebo nějaké podobné ryby, kterou mi manžel přinese.


Ryby jíme poměrně často. Je to dobré a zdravé maso. Dejte tuňáka do misky, osolte, opepřete, přidejte olej, stroužek česneku, lístky z jedné snítky tymiánu, promíchejte a nechte marinovat.


Brambory, papriky, cibuli a chilli dáme do zapékací nádoby, spolu s olejem (stačí málo, brambory i papriky pustí vodu, může se malinko podlít), osolíme a pečeme asi minut, až budou brambory měkké. Vezmeme si očištěné steaky z tuňáka a ochutíme každý zvlášť solí, pepřem a potřeme olejem. Poté všechny vložíme na předehřátý gril. Roman Paulus jej servíruje s křupavým zeleným chřestem a rajčatovou salsou, vybrat si však můžete i jinou přílohu a omáčku, záleží jen na Vaší chuti.


Steak z lososa a tuňáka recepty, které budete milovat. Recept jak připravit steak z tuňáka Steaky z tuňáka polijeme ze všech stran citronovou šťávou a odložíme na půl hodiny až hodinu do chladu. Vychutnejte si dva grilované steaky z tuňáka žlutoploutvého, kterého vám připraví ve známé restauraci Dynamo. Tuňák (1g) bude ochucený čerstvými bylinkami a podávaný s blanšírovanou brokolicí podlitou jemnou smetanovou omáčkou.


Trojbalení: x 80g Čistý obsah tuňáka: x 60g Baleno v Thajsku, vyrobeno z tuňáka uloveného na Maledivách. Přírodně pečené steaky z tuňáka servírované na smažené rýži s krátce dušeným pekingským zelím. Do předem uvařené rýže vmíchejte vejce nebo bílky, polovinu škrobu, sůl a koření (směs kari, hřebíček a muškátový květ) a ze vzniklé hmoty pečte na rozpáleném oleji v pánvi placky. Od Kotány mám doma a chutná mi na rybkách (je tam myslím chilli, kari, kopr, zázvor, rozmarýn, cibulka, sůl a možná ještě něco). Jak připravit steak z tuňáka.


Smíchejte si přísady na marinádu. Promíchejte olivový olej s česnekem, cukrem a sójovou omáčkou. Tesco Steaky z tuňáka 235g.


Zásady cookies Prohlížením těchto stránek přijímáte soubory cookies, které slouží k vylepšení a personalizaci našich. Nabízíme Vám recept na zdravé a chutné jídlo - steak z. Steaky z tuňáka osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozehřátém zbytku oleje, z každé strany minutu. Přendáme je z pánve na teplý talíř a necháme minuty odpočinout. Bramborový salát naservírujeme na talíře, steaky několikrát zešikma nakrojíme a naaranžujeme na salát.


Na každou porci dáme lžičku Dijonnaise Hellmann´s a ozdobíme listovým salátem. Připravíme si dva vysoké steaky z čerstvého tuňáka, které omyjeme, osušíme a zakapeme citronovou šťávou. Přepuštěné máslo rozehřejeme na nepřilnavé pánvi.


V případě zájmu prosíme uvést do poznámky k objednávce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky