pondělí 25. března 2019

Tvoření ze šišek

Ještě z loňska mám doma plnou tašku šišek. Sice se mi jejich zásoba ztenšila, když jsem dělala adventní věnec, stále jich však mám dost, abych z nich. Prozkoumejte nástěnku „ tvoření ze šišek ,kaštanů a přírodnin“ uživatele Lucie Šnoblová na Pinterestu. Podívejte se na další nápady na. Kdo by to nechtěl mít doma na Vánoce pěkné?


Přinášíme inspiraci, jak si svůj domov v tento sváteční čas doslova vymazlit. A nebudete potřebovat mnoho peněz! Tvoření ze šišek - pinterest.


Níže naleznete inspirací na tvoření s pomocí obyčejných šišek. Vytvořte si z nich neobyčejné dekorace. Přivítejte chladné měsíce stylově a kreativně. Tento pin objevil(a) Pavla Čivrná.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Podzim je to správné roční období na tvoření ze šišek. Pohrajte si s přírodními materiály a vyrobte si jednoduché dekorace ze šišek na stůl nebo na. Vyhledávejte a ukládejte na Pinterestu nápady na téma Borové šišky. Zkuste si nasbírat zásobu šišek , udělejte si doma uměleckou dílnu a proměňte je v kouzlené dekorace, které vám byt i dům ozdobí na dlouhé měsíce.


A určitě využijte šišky také na vánoční ozdoby. Nápady jak tvořivě využít šišky! Koule ze šišek Malé ohlédnutí za Vánocemi a inspirace na ty příští, do výroby dekorace můžete zapojit i své děti. Na podzimní procházce si nasbíráte šišky, já je měla ze zakrslé borovice, dále potřebujete polystyrenovou kouli, floristický drát nebo tavnou pistoli, zbylé stužky a zlatý drátek. Můj blog je o našem žití, bydlení, tvoření , starých věcech - prostě o normálním obyčejném životě čtyřčlenné rodiny na Moravě u lesa.


Nabízí neomezený prostor zdarma, snadnou a rychlou výrobu. Ozdoby na stromeček, které jsme vyrobili tak, že jsme slepili pět malých šišek do hvězdice, vypadaly roztomile. Ovšem do rána se všechny rozvinuly „do krásy“ a z hvězdy vznikla nevzhledná skrumáž. Podobně neslavně to dopadlo, když jsme „čerstvé“ šišky ponořili do hodně zředěné barvy. Při tvoření se šiškami tedy nezapomínejte na to, že se jedná o. Vánoční zelenáč ze šišek na několik způsobů Větší šišky postačí nabarvit na zeleno, připevnit na podložku polepenou vatou, která bude přestavovat sněhové závěje.


Na šišky nalepte korálky, budou suplovat ozdoby. Ze šišek vytvoříte i krásnou přírodní vánoční girlandu. Polovinu šišek přestříkejte bílým sprejem (nemusíte je zcela přebarvit), druhé půlce ozdobte špičku korálkem a pak všechny přilepte tavnou pistolí na režný provázek.


Vánoční ozdoby ze šišek - nápady na ozdoby z borovicových šišek Pokud hledáte inspiraci na vánoční ozdoby, zajímavý materiál jsou borové šišky. Zde je několik nápadů na vánoční ozdoby ze šišek Pokud hledáte inspiraci na vánoční ozdoby, zajímavý materiál jsou borové šišky. Na zahradě máme vzrostlou borovici a každý rok máme spoustu šišek.


Taky milujete miniatury zvířátek? Použijeme dva druhy smrkových šišek – na tělo ze smrku pichlavého, jeho šišky jsou menší a štíhlejší. Na uši použijeme velké šupiny ze šišek normálního smrku.


Smrk lze podle potřeby nahradit i jinými šiškami. Podle použitých šišek má výraz celá soví skupinka. Pro větší názornost ukážeme ještě jen krátce hotového jezevčíka z korpusu smrkové. Jsme žáci druhé třídy na základní škole Weberova v Praze, také jedna vychovatelka a několik děvčat ze čtvrté třídy. Výroba věnce ze šišek je jednoduchá.


Jeden věneček zvládnete udělat zhruba za pět minut, máte-li všechny potřebné věci. I pro děti to bude zajímavé, protože šišky je vždycky lákají. K aranžování dekorací ze šišek se využívají nejčastěji druhy šišek. Jedná se o šišky smrku ztepilého (Picea abies), které mají dřevnatou až.


Pojďte si s námi vyrobit krásné přírodní ozdoby ze šišek! Získáte tak krásnou přírodní ozdobu na stromeček.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky