úterý 16. dubna 2019

Jak postavit foliovník

Jak levně postavit fóliovník? This feature is not available right now. Nemáte možnost nakoupit zeleninu a další plodiny v biokvalitě třeba na farmářských trzích? Autor: Archiv ireceptar.


Pletivo pro zpevnění Fóliovník lze vyrobit i bez speciální konstrukce pomocí trámků, prken a latěk.

Chtěla jsem se zeptat, jak postavit foliovník co nejlevněji. Jestli se mi domácí výroba vůbec vyplatí. Ukáži vám, jaký foliovník si vytvořil můj zákazník. DIY nápad s návodom ako si doma vyrobiť malý, no šikovný homemade fóliovník, v ktorom si môžete dopestovať vlastnú zeleninu. Jak jsem přidělal plachtu na kostru?


Ovšem přes malé kousky hadru či houbičky, aby sponky fólii nepoškodily. Fóliovník doporučujeme postavit na předem připravené trámy, desky, případně libovolný základ.

Kotvení se provádí pomocí otvorů ve spojovacích úhelnících. Montáž celé konstrukce dle přiloženého návodu zvládnou dvě osoby. Loni na podzim jsme s manželem koupili dům se zahradou, ale chyběl tu skleník nebo fóliovník. Manžel je sice šikovný domácí kutil, ale do stavění.


Zamyslet bychom se měli, jak co nejideálněji využít stísněný prostor – například rajčata se dají pěstovat společně se salátem. Ten roste podstatně rychleji, a proto v době, kdy začnou narůstat rajčata, salát bude již dávno sklizený. Během března se do skleníku mohou začít vysévat ředkvičky, karotky, kopr či špenát. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie.


Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Ty můžeme postavit kamkoli na záhon, přemisťovat je a později zcela odstranit. Nejvíce je využijeme brzy zjara a na podzim. Jsou ideální pro nižší zeleninu, např. Zahrádkáři zkouší různé metody, jak se nezvaných hostů zbavit – trávit je jedy, chytat do pastí, pouštět jim do nor plyn a ucpávat jim… Správné hnojení trávníku K celoroční péči o trávník patří nejen pravidelné sečení a zavlažování, ale i jeho hnojení.


Můžete postavit fóliovník ve tvaru písmene „A“, obdélníkovou konstrukci nebo (jako my) tvar obdélníku se zkosenými rohy. Podle toho latě nařežte a pomocí vrutů je sešroubujte. Postavit si pařeniště je v podstatě primitivní záležitost.

Nejjednodušší verze je, že sbijete z dřevěných latí obdélník o rozměrech požadovaného půdorysu, pak z každého rohu vztyčíte další latě, které budou tvořit rohy, celé. Zkusím se podívat, jak se jmenovala firma, která svařovala fólie na míru - člověk si mohl vybrat typ potahu a jen to na konstrukci natáhl - ani to nebylo o mnoho dražší, než koupit fólii a svařit ji po domácku (to když jsme měnili fólii na kupovaný folník). To popisované je jen jedno z mnoha. Zřídit si skleník je finančně náročnější a je k tomu potřeba taky více plánování, kde bude umístěn, jak bude velký, zda bude vytápěn apod. Naproti tomu fóliovníky jsou levnou, dostupnou a dnes ke skleníkům již velmi kvalitní alternativou.


Jak vyrobit pařeniště pokryté fólií Z předchozího odstavce je tedy jasné, že pařeniště se skládá z rámu a oken. A okna lze stejně jako rám vyrobit a opatřit třeba fólií, což je nejlevnější řešení, pokud nemáme k dispozici stará dřevěná okna. Díky tomu můžeme postavit obloukové skleníky. Díky dutinkám má polykarbonát i dobré tepelně izolační vlastnosti. Ktorý záhradkár by nechcel mať peknú úrodu zeleniny už na jar, prvé priesady vypestované koncom zimy a napokon krásne chutné veľké plody zo svojej záhradky?


Originální vánoční dárky pro páry. Jak poznám zralé chilli papričky? Stavíte rodinný dům a díky veškerému zařizování nového bydlení Vám nezbývá čas na odpočinek? Konstrukce fóliovníku svařeného z plastových trubek.


Další výhodou jak pařníků, tak i fóliovníků je pak i jejich snadná montáž a demontáž. Každý rok je lze postavit na jiném místě a oproti skleníkům tak odpadá nutnost měnit substrát, který již ztratil živiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky