středa 5. června 2019

Postup při autonehodě

Jak postupovat při dopravní nehodě? Jestliže nejste při dopravní nehodě vážně zraněni nebo v šoku, zapněte varovná světla, oblečte si reflexní vestu a zabezpečte místo nehody - výstražným trojúhelníkem, či jakkoli jinak. A nezapomeňte při všem, co na místě dopravní nehody děláte, dbát na svou bezpečnost, protože silniční provoz kolem vás i nadále pokračuje.


Je-li někdo zraněn, poskytněte dle svých možností první pomoc a vždy kontaktujte záchrannou službu (tel. 155), hasičský záchranný sbor (tel. 150), policii (tel.


158) či evropskou linku tísňového volání (112). Chcete vědět, jak se konkrétně zachovat, pokud se stanete účastníky dopravní nehody? V článku jsme rozdělili postup při dopravní nehodě z pohledu zajištění bezpečnosti, zajištění dokumentace a kontaktování pojišťovny. Zachovejte klid a nepanikařte Pokud již došlo k dopravní nehodě a vyvázli jste z ní bez větších zranění, snažte se zachovat klid.


The cookie settings on this website are set to allow cookies to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing. Při drobných ťukancích jsou lidé ve většině případů vystaveni maximálně šoku, ale ani takovou situaci nepodceňujte. Máte-li k dispozici další vesty, oblečte jim je a hlavně je nasměrujte pryč z vozovky, aby jim nehrozilo žádné nebezpečí.


Zabraňte řetězové havárii, zabezpečte místo nehody – výstražným trojúhelníkem, blikajícím světlem, máváním praporkem (postačí kusem látky). Vždy, když byl při nehodě někdo zraněn. Pokud si nejste výší škody jistí, policii zavolejte.


Autonehoda je vždy velmi nepříjemná věc. Při prvním telefonním kontaktu se záchranáři jim sdělte, co konkrétně se přihodilo, kolik je zraněných, v jakém jsou stavu, přesné místo nehody (číslo silnice, dálnice, v jakém směru nebo mezi kterými obcemi se nehoda stala), jméno volajícího a jestli hrozí nějaké bezpečí například v podobě požáru. Pokud je někdo zraněn, neprodleně volejte záchranou službu. Stali jste se obětí dopravní nehody? Známe detailně vaše práva a postaráme se co nejrychleji o vaše nejvyšší odškodnění při dopravní nehodě.


Při dopravní nehodě se vždy vyplní pouze jedna sada formulářů. Je jedno, jestli se použije formulář toho, kdo nehodu způsobil, nebo jej vyplní poškozený. Povinné ručení nemusíte sjednávat v rámci jasně daného limitu milionů korun, ale můžete zvolit i vyšší pojistné limity.


K tomu vám poslouží stručný postup při dopravní nehodě. Dočíst se můžete, jak fungují a jaké části těla chrání. RE: Zraněný při autonehodě a postup policie ODBORNÍK 9. Při autonehodě mají účastníci povinnost poskytnout si součinnost.


Jestliže jste účastníkem dopravní nehody, máte-li možnost, zjistěte si jméno a bydliště škůdce a vlastníka vozidla nejlépe nahlédnutím do dokladů, SPZ vozidla. Dále si zjistěte pojistitele, u kterého je automobil, kterým byla dopravní nehoda způsobena, pojištěn pro případ dopravní. Budu při implantaci něco cítit, nebo je to bezbolestné? Bohužel se může stát i vám, že se ať už vaší vinou či vinou někoho jiného stanete účastníkem dopravní nehody.


Víte, jak se máte v takovéto situaci. Jste-li tím, jehož vůz byl při nehodě poškozen, budou vás pracovníci viníkovy pojišťovny kontaktovat a domluví s vámi prohlídku havarovaného vozu jejich technikem, návštěvu servisu a další postup. Postup při zvládání dopravní nehody. Pomůžeme Vám k maximálnímu finančnímu odškodnění. Pokud se vám stane autonehoda, je vhodné postupovat následujícím způsobem.


Nejdříve zastavíte vozidlo a zabezpečíte. Statistiky Policie ČR hovoří jasně. Pokud však máme to štěstí a přežili jsme ji v relativním zdraví, je třeba rychle jednat, aby se následky nehody co nejvíce minimalizovaly. Doporučený postup je následujíc. První pomoc při autonehodě Každý řidič se může dostat do situace, kdy bude nucen poskytnout první pomoc u nehody.


Ujetí od nehody nebo neposkytnutí první pomoci je v České republice trestné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky