pondělí 22. února 2016

Pletení na rámu

This feature is not available right now. Kurz pletení - pletení na prstech 1. Finger knitting - Duration: 11:16. Katrincola yarn - prodej přírodních pletacích přízí, jehlic a háčků, kolovratů a stavů Kromski 3473. Prozkoumejte nástěnku pleteni na ramu uživatele Kopečná Eva, kterou na Pinterestu sleduje 4lidí. Podívejte se na další nápady na téma Loom.


See more ideas about Pletení na stavu, Pletení a. Technika pletení na rámu a návod na pletení na rámu pro začátečníky a nejen to. Pletení na kruhách, rámu nebo esku je momentálně velmi moderní a rychlý způsob motání všeho druhu. Krosienky - Pletení bez jehlic.


Práce na krosienkách ( rámu ) je staré umění. Práce je velmi rychlá, protože přibývá na obou koncích. Potřebujeme k ní rám z měkkého hladkého dřeva. Osvojila si i pletení na rámu : krosienku. Skvěle ji ovládá, dokonce ji vyučuje.


Na začátku byl starý čepec, který potřeboval opravit. V minulosti se tato technika zvala též pletení na krosienkách nebo na Moravě pletení na. Vše o pletení na kruhách - návody, vzory, inspirace.


Pletení na rámu , které snad ani u nás nemá český název, jsem si po svém pojmenovala Kolečkování, i když ne vždy se dělá na kolečku. Tato technika trochu navazuje na háčkování dutinek na cívce. Je to vlastně převlékání ok na každou tyčku rámu.


Pletení z papíru a přízí Hana Cmíralová, Prague, Czech Republic. Tkaní na rámu Další z technik tkan. Osnovní nitě můžete klidně navíjet dvakrát. Doporučuji něco pevnějšího než klasickou vlnu na pletení. Začátek nitě přivažte k prvnímu hřebíčku a pak postupujte k protilehlé straně hřebí.


Neexistuje líc a rub, obě strany úpletu jsou stejné, takže výrobek je možné použít jako oboustranný. Publikace je určena začátečníkům a mírně pokročilým. Uvádí podrobně, krok za krokem, pletení prostiny a tkaniny na postupových fotografiích.


Z uvedených způsobů pletení je možné odvodit bohatou škálu jednobarevných dírkových i vícebarevných. Nápoj s rybízovou šťávou nebo jíst hrozny. KROSIENKY – PLETENÍ NA RÁMU HISTORICKÁ TEXTILNÍ TECHNIKA Z DOBY BRONZOVÉ KROSIENKY PRO ČAS VELIKONO ČNÍ Kurz se bude konat o víkendu 1. Pomineme-li pletení košíků, vánoček apod. Návod na čepičku upletenou na rámu. Pomůcky pro pletení na rámu Při pletení na rámu můžeme od začátku do konce použít pouze své prsty, ale různými pomůckami si práci velmi usnadníme, zvláště v závěru pletení, kdy již v osnově není pro prsty dost místa.


Kurzy pletení na rámu vedené Blankou Ammann (Mikolajkovou) prošly více než čtyři desítky zájemkyň. Některé z nich se technice věnují dál, ovšem jen příležitostně. V náročném pletení čepců tímto způsobem zatím nikdo z nich nepokračuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky