pondělí 21. srpna 2017

Krokve rozměry

Výpočet průřezu krokví a objemu řeziva jednoduchého krovu. Chtěl bych vedět, podle čeho se rozhoduje jak budou silné krokve do přizaného trámového stropu. U krovů malých rozponů (bez vrcholové vaznice) šikmo nabitá prkna na spodní stranu krokví.


Krovy vaznicové soustavy. V konstrukci dřevěného krovu krokvového nejsou použity středové ani vrcholové vaznice a tento typ krovu řadíme dle konstrukce do krokevní soustavy prosté. Zdravím, kůlna: vnitřní rozměry 7x7m, zdi 30cm. Sklon střechy cca 40°, krokve dlouhé cca 4m, nahoře kleštiny, tašky staré betonové.


Hranoly, krokve a fošny Fošny x 160. Fošna dřevěná x 1délka 1m. Stejný program bude kreslit výkres s rozměry krokví. Zvláště užitečné to bude pro ty, kteří se rozhodli udělat krokve svýma rukama. Soustava stanova a věžová - stanové krovy mají jako základ nárožní krokve , spočívající na vaznicových věncích, jsou podpírány sloupky na vazných trámech.


Poloha vazných trámů je buď úhlopříčná, nebo křížová - souběžně s obvodovými zdmi. Dovolil by si někdo určit rozměry krokví , pozednice a trámů. Nosnost dřevěných trámů a jejich rozměry posts 7. Jde o krokve rozměru x 1mm, vzdálenost krokví je m. Střešní konstrukce ze sbíjených příhradových vazníků , lepené příhradové konstrukce, lepené nosníky,.


Okapové nosníky rozměry a průřezové charakteristiky 30– 31. Nabídka-Provedeme pro Vás zdarma cenovou nabídku včetně statického návrhu krovu na výpočtovém programu. Zpracujeme podklady pro projektanta, návrh. Výsledky pro hledaný výraz: rozměr krokve.


Vyhledáno - rozměr krokve - ve všech sekcích portálu eStřechy. Pultová střecha se sklonem 2°, rozměr y 10x4. Nutno dostavět pozednice. Orientační rozměry domu - 10x15. Dále se tesař, vlastně tesaři-mluvil jsem nezávisle se dvěma, udivovali nad rozměrem krokví a pozednice.


U krovu bez vrcholové vaznice může být délka krokví od střední vaznice k hřebeni pouze až m. Krokve – 120×prý by stačilo. Překročí-li se tato délka až do m, zpevní se každý pár krokví ve vrcholu jednostrannými kleštinami. Délka krokve od pozednice k vaznici : L(1). Poznámka : do výpisu materiálu krovu jsou počítány „ čisté rozměry “ jednotlivých prvků.


Vazníky vyráběny vždy jako atypické prefabrikáty, přičemž jsou. Používá se pro spojení krokve s vaznicí či pozednicí. Taky bych to moc neřešil, 10xjsou normální krokve na barák. Udělal bych to stejně, nehledě k tomu, že slabší krokve a vůbec celá konstrukce vypadá blbě. Já tomu říkám monstr krov, v okolí tyhle síly nikdo nemá.


Pozednice 140xkrokve 100xkleštiny 80xvaznice 200x240. Projektant to tak navrh, já. Navíc není uvedeno o jakou větrovou oblast se jedná (přesné místo stavby ) a zda a čím budou krokve kromě hřebenu a pozednice podepřeny. Protilehlé krokve bývají spojeny kleštinami, u menších rozponů alespoň vrcholovými příložkami. Stojny budou v rozich – tj.


Nebude se cela strecha prohybat? Pravděpodobně tedy bude nutné krov podpořit a zesílit jednotlivé krokve. Rozměry a průřez podpůrných prvků můžete odhadnout, ale doporučujeme oslovit odborníka-statika, který obstará přesné výpočty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky