pátek 24. listopadu 2017

Jak vybrat kamna

This feature is not available right now. Nedoporučujeme, aby jste si kamna připojovali sami, ale doporučujeme si pozvat profesionála. V poslední době je tren kupovat kamna s bočním přikládáním. Kamen je na trhu veliké.


Jak vybrat krbová kamna? Výběr správných krbových kamen přímo souvisí s tím, zda s nimi budeme spokojeni a zda budou vytápět naši domácnost přesně podle našich představ. Přestože řada lidí začíná vybírat kamna podle jejich vzhledu, ten by měl být paradoxně až jednou z posledních věcí, které bychom měli při výběru kamen řešit. Teplo domova s romantickým pohledem do plamenů jako v krbu.


To jsou schopná nabídnout krbová kamna , jejich výběr pro konkrétní prostory však není úplně. Chcete si pořídit krb, krbová kamna nebo krbovou vložku? Vysvětlíme vám, jaký je mezi těmito třemi pojmy rozdíl. Dozvíte se, jak vybrat správnou kapacitu.


Krbová kamna jsou jedním z nejefektivnějších prostředků vytápění v domácnostech. První a zásadní otázkou je, jakým způsobem budeme krbová kamna využívat. Zda jako hlavní zdroj tepla, jako zdroj sekundární a nebo dokonce pouze jako doplňkový, například v nízkoenergetickém domě. Tím nejdůležitějším je při výběru zvolit správný typ kamen, podle toho, k jakému účelu budou používána.


Zásadními parametry pak jsou výkon a velikost místnosti, průměr kouřovodu a rozměry kamen. Důležitým parametrem jsou také vzhled a barva produktu. Ať už hodláte krbová kamna využívat jako hlavní, či sekundární zdroj tepla, vašemu domovu vždy dodají příjemnou atmosféru. Kachlová kamna sálavá (akumulační) Tato kamna se od teplovzdušných liší ve více bodech.


Před výběrem krbových kamen si musíme uvědomit, co doopravdy od krbových kamen očekáváme a jaká krbová kamna se k našemu účelu budou hodit. Jsou to litinová kamna s prostornějším topeništěm, do kterého vydáte i větší polena. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší akumulační kamna dle recenzí, testů a sepsali jsme článek jak vybrat akumulační kamna. Elektrická akumulační kamna jsem používal už před mnoha lety, později, po několikerém stěhování, jsem si na tento praktický spotřebič už ani nevzpomněl. Dají se připojit do stávajícího topného okruhu a vyžadují jen drobné stavební úpravy.


Při jejich výběru je ale třeba vzít v úvahu celou řadu věcí. V současnosti se ale v různých variacích. Užitečné rady pro výběr krbových kamen.


Před nákupem krbových kamen byste měli znát nejen velikost vytápěného prostoru, ale i tah komínu a průměr. Právě na tyto otázky vám odpoví náš článek na téma jak vybrat krbová kamna. Především si musíte uvědomit, jak často a pro jaké účely budete kamna používat. Asi první otázkou, kterou byste si měli položit je, zda-li mají kamna vytápět pouze přilehlé prostory a nebo celý dům.


Pokud ano, zjistíte, že výběr kamen je poměrně velký a cenové rozpětí také. V zimních měsících je krb příjemným zdrojem tepla. Priznam se, ze jsem v te obrovske nabidce naprostro ztracen. Akumulační kamna dokážou být zajímavou alternativou k přímotopům. Hodí se všude, tam kde není možné používat plyn (malé kanceláře, menší rodinné domy atd.).


Hlavně proto se snažíme ho přinést domů, kde si můžeme jeho plápolání skutečně užít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky