čtvrtek 23. listopadu 2017

Mexické kachličky

Potešte sa farebnými realizáciami kúpeľní a kuchýň z keramických obkladov a farebných umývadiel z Mexika. Alebo sa inšpirujte originálnymi nápadmi do. Prozkoumejte nástěnku „ kachličky “ uživatele Evulinka E na Pinterestu. Objevte recepty, rady pro domácnost, stylovou inspiraci nebo další nápady, které můžete vyzkoušet. Představujeme ručně malované dekorační obklady z Mexika.


Prohlédněte si naše barevné obklady a vyberty si ty nejhezčí. Mexické kachličky do každej rodiny! Niektoré sú typicky mexické , iné zase v sebe odrážajú vplyvy španielskych dobyvateľov alebo orientálnej kultúry, ktorú so sebou Španieli do Mexika priniesli. La Lagartija - Maľované umývadlá, obklady, keramika.


Majú však jedno spoločné: sú v našich podmienkach úplne jedinečné a umožnia vám vytvoriť výnimočný interiér voňajúci exotikou a pôsobiaci na zmysly svojou farebnosťou. Možná máte loňské léto uložené v paměti už hodně hluboko, ale čas od času vám jistě probleskne hlavou pár vzpomínek na úžasné, sluncem. Kč Nálepky na kachličky – drobnost, která zcela změní vzhled místnosti. Specializujeme se na retro obklady a dlažby, secesní a patchwork vzory, velkoformátové moderní dlažby s cementovým a kamenným designem, dlažby imitující.


Za zmínku ještě stojí přehlídka mexické hudby v podání já-nevím-koho. Obchodík, ktorý spája všetko, čo mám rada. Chceme-li do rohů zrcadla dát kachličky , nakreslíme si tvar dlaždice tužkou, odvrtáme vrtákem do hloubky a dlátem vytvoříme „kapsu“ pro dlaždici. Prknům můžeme vydrásat léta drátěným kartáčem.


Pro kachličky jsou typické geometrické tvary a přirozené motivy inspirované přírodou, jako jsou listy a květiny. Las Adelitas to není, ti mají mexické i kachličky na záchodech, včetně majitele i obsluhy. A NENÍ TO MEXICKÉ JÍDLO!


Vyrábějí se tu veselé, bohatě zdobené barevné kachličky , ale i talíře, džbány, umyvadla. Lisabon: Kachličky , kam sa len pozrieš. Keramická dlažba – mí mnoho mien. Provozovatel jako správce osobních údajů zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely. Vychutnával si studené mexické kachličky opřené o břicho.


Brumla k němu vzhlédl a zívl. Ty jsi ale hlídací pes,“ zamumlal Lang a vydal se k ložnici. Ale stejně asi půjdu vsadit sportku, a pak budu dláždit.


Samolepky na zeď dinosauři 70x42cm Snadné použití! Vhodné na stěny, okna, zrcadla, kachličky a jiné hladké plochy! Na hranicích měníme dolary nebo zbylé mexické peníze za guatemalské quetzaly (kecaly) Přecházíme hranice, platíme výstupní poplatky (USD nebo belizských dolarů).


Pak také platíme vstupní poplatky kecalů, které nejsou oficiálně vyžadované. Bez nich nás ale nepustí. Typické jsou kachličky na fasádách, jež dávají domům a starému městu zvláštní pestrost a živost. San Francisco s obřími květinovými ornamenty je typickým příkladem umění výroby azulejos (kachliček), které Puebla proslavilo již v 16. Dnes se vydáme na cestu z Mexico City do Puebly – města vyhlášeného keramikou, jejíž výrobu sem přivezli Španělé.


V ponuke sú stredoveké, renesančné a tradičné portugalské vzory a motívy. Zdrojom inšpirácie sú aj obklady a dlažby nachádzajúce sa v známych.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky