středa 13. prosince 2017

Domácí šunka ze šunkovaru

Brzké otevírání šunkovaru se nevyplácí. Až je šunka absolutně vychlazená, můžeme ji vyklopit z formy a začít krájet. Jak uvařit domácí šunku bez šunkovaru ? Jak vyrobit výbornou šunkovou konzervu? Maso očistím a nakrájím na asi 5cm kostičky, které vkládám do vyšší mísy. Z vody, soli a cukru si připravím roztok, který řádně rozmíchám.


Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí. Zobrazit všechny články. Vložíme do vody vařit, můžeme něčím zatížit, aby šunka neplavala. Domácí šunka - šunkovar.


Já ji zatížila obyčejným lisem na česnek a vaříme při teplotě stupňů hodinu a půl. Uvařenou šunku vyjmeme a necháme vychladnout. Dlouho mě odrazovala nutnost pořizovat si šukovar, někdo ho skladovat a oprašovat. Pane Karle, je mně vás líto , za omezený názor že šunka je pouze vepřová ( krůtí, kuřecí ) ve Francii jsem se dostak k ochutnání šunky ochucené oregánem a jalovcem , můžu vás ubezpečit že něco takového jste nejedl atd takže schrnuto bežte se postavit do fronty na šunku za 1Kč 8-) já si udělám v šunkovaru , svou oblíbenou kuřecí jemně ochucenou. Tématické fráze: krůtí šunka domaci kuřeci šunka šunkovar výroba šunky recepty krůtí šunka recept domácí kuřecí šunka z šunkovaru domaci kureci šunka recept výroba krůtí šunky domácí šunka kuřecí recept na krůtí sunku výroba šunky v šunkovaru výroba domácí kuřecí šunky kruti sunka v sunkovaru domaci kureci sunka v sunkovaru výroba kuřecí šunky.


Pamatujete si lunchmeat z dětství? Osmažený s bramborem k obědu nebo opečený a mezi chleby s kyselou okurkou na svačinu? Tu chuť si pamatuji dodnes. Bohužel nynější lunchmeat se rozpadá, chuťově není nic moc a složení raději nečíst.


Rozhodla jsem se vyzkoušet připravit si ho doma a myslím, že výsledek stojí za. Maso nasolovali už Keltové a od toho se odvíjejí i dějiny šunky. My si domácí dušenou šunku připravíme podle receptu v šunkovaru. Ze šunkovaru recepty, které budete milovat. Po dvou hodinách odstavte hrnec se šunkovarem ze sporáku a postupně ochlazujte studenou vodou.


Po otevření šunkovaru vylijte vydušenou šťávu a vyklopte šunku. Takto připravená šunka neobsahuje žádné konzervační látky ani barviva, je krásně šťavnatá a při každém soustu cítíte opravdovou chuť masa. Je vhodná pro osoby trpící alergií na lepek i pro děti. Pozor, voda se Vám nesmí vařit, jinak ze šunkovaru nevyndáte domácí šunku, ale pět kilo sušeného vepřového Pak vyndáme šunkovar z hrnce, a dáme pomalu vychladit. Nám zbyla ještě trocha směsi, a tak jsme si udělali takové malé domácí šunkové salámky.


Slow Cooker Crock Pot Ham. Ananasová Šťáva Uzení Masa Barbecue Tipy Na Vařen í. How to make a ham in the crock pot! Easy slow cooker crockpot ham recipe!


V čem je lepší domácí šunka ze šunkovaru ? Můžete si vybrat, jaké maso k výrobě šunky použijete. Do šunkovaru dáváme maso po částech, a vždy dobře upěchujeme, aby nám nevznikaly vzduchové kapsy. Tato forma není vůbec drahá a pokud budete šunku pravidelně připravovat, tak se vám její cena vrátí do pár týdnů. Ale upřímně řečeno: nějaké ty ochutnávky se konaly ještě dřív, než se naše domácí šunka stačila důkladně vychladit.


Má to ale i druhou stránku věci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky