pondělí 29. ledna 2018

Recyklace starých věcí

Rubrika je zatím v začátcích. Nový nábytek z obyčejných starých věcí. Místo skříní papírové krabice, místo stolu dveře a židle stlučené ze starých lyží nebo svázaných novin?


Pokud má člověk cit, šikovné r. Prozkoumejte nástěnku „ recyklace “ uživatele Marie Humpolikova na Pinterestu.

Podívejte se na další nápady na téma Skvělé nápady, Dekoration a Renovace a využití starých věcí. Jste-li charitativně založení, stačí vše donést do kontejneru na oblečení pro potřebné nebo do dobročinného obchodu. V Evropě patříme k nejlepším v recyklaci obalů, v plastových jsme dokonce na druhém místě. A nejen to: česká tvořivost dokáže využít i staré věci. Prostě vše, co lze vyrobit ze starých věcí.


A jelikož jsou lidé šikovní, stále přicházejí na nejrůznější nápady, jak efektivně využít nefunkční produkty. Nejedná se pouze o nefunkční produkty, ale také o záchranu staré poctivá práce, ke které patří například renovace a úprava jízdních kol či výroba nábytku z vyřazených automobilových dílů.

Nakládání s odpadem může být různé. Doma máme hromadu věcí , které nepoužíváme. Napadlo vás ale, že se dají snadno využít, že z nich může vzniknout něco úplně nového?


Jakýkoliv výtěžek z vámi darovaných oděvů věnujeme na výzkum a vývoj týkající se recyklace textilu a na sociálně prospěšné projekty Nechte tašku svých starých oděvů v recyklačním boxu ve vaší prodejně. Lidé jsou schopni znovu zpracovat staré palety, pneumatiky, PET láhve, pastelky, židle, dveře. Proč vyhazovat něco, co může dál sloužit, jen jiným způsobem.


Recyklace je dnes moderní. Výkup starých věcí a nábytku. Kreativní kutilové si při obnově starých věcí a nábytku užijí také spoustu zábavy. Poškozený nábytek, spotřebiče, osvětlení.


Věci, které v lepším případě plní sběrné dvo. Jak vidno, recyklace starých věcí nemusí být pouze záležitostí systémového sběru odpadu, ale existuje pestrá škála možností, kterak pro ně nalézt další uplatnění. Jen pozor na odkládání vedle kontejnerů s tím, že si daný výro. Film o recyklaci a třídění odpadů. V rámci filmu jsme navštívili i dvě recyklační centra.


Takto lze přistoupit k proměně spousty věcí.

Třeba od předělání starých dveří na knihovnu až po vytvoření dětské kuchyňky ze starých skříněk. Nejde jen o úsporu peněz, mnohem důležitější je radost z dobrého nápadu i výsledku. Upcyklace je přeměnou starých a nepotřebných produktů na produkty s vyšší užitnou hodnotou. Nejdříve vás to možná rozesměje, pak už budete jenom kroutit hlavou. Třídění a recyklace není tak novou věcí , jak by se mohlo zdát.


Například u kovů je jejich třídění již poměrně tradiční záležitostí. Příkladem je například sběr starých hrnců, který probíhal za II. Dary můžete nosit přímo k nám na prodejnu, objednat si svoz na našem eshopu firmou DODO, která pro tuto příležitost nabízí sníženou sazbu 9- v rámci Prahy, nebo nás kontaktovat v případě většího množství. Bez recyklace ale končí v žaludcích ryb Na začátku dubna moře v Sardinii vyplavilo mrtvého vorvaně s téměř kilogramy plastů v břiše. V Keňi zas za užívání igelitky dostanete i čtyřleté vězení.


Tím dochází k úspoře přírodních surovinových zdrojů, materiálů, paliv i energie, což má vliv na omezování znečištění životního prostředí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky