čtvrtek 6. prosince 2018

Jak obkládat koupelnu

Obložení koupelny je činností, na kterou si můžete troufnout ve chvíli, kdy jste alespoň trochu zruční. Koupelna bývá nejmenší místností v bytě či domě. Ovšem práce s jejím zařizováním je největší. Jakmile koupelnu obložíte, jak jste měli v plánu, nezapomeňte vlhkým hadříkem nebo houbičkou odstranit lepidlo, což by bylo po jeho zaschnutí náročné. Nikdy nepoužívejte abrazivní čisticí prostředky , kterými byste dlaždice poškrábali.


Máte za sebou rekonstrukci bytového jádra a zbývá koupelnu obložit? Nebo jste se rozhodli dát do kuchyně dlažbu místo starého linolea? Prvním důležitým krokem je vybrat si správné obklady a dlažbu a druhým krokem je zjistit, jak při obkládání správně postupovat.


Nic totiž není tak složité, jak se na první pohled může zdát, jen musíte vědět, jak na to. Jak tedy obložit koupelnu ? Naše základní doporučení se dají shrnout takto: Rekonstrukci koupelny plánujte včas dopředu. Vybrat musíte nejen obkla ale i zařizovací předměty, baterie, elektroinstalační materiál, doplňky a osvětlení. Jak obložit koupelnu Zaslouží si vaše koupelna nové obklady ? Vzhledem k tomu, že obkládat koupelnu plánujete možná až za několik let, je dobré mít pár kousků v zásobě pro případ rozbití i během užívání. Firmy teď mění svůj sortiment velmi často a nikde není psáno, že stejný typ a barvu obkladačky seženete i za dva roky.


Jak správně obkládat koupelnu? Jak na to, aby byla koupelna správně obložená a mohla bez potíží sloužit řadu let? Popíšeme si zde pár pravidel, kterých je nutno se při postupu držet. V první řadě je důležité vědět, v jaké části bude třeba taková vana.


Pokud nebudete mít vanu volně stojící, tak se prostor za vanou neobkládá. Bylo by to vlastně zbytečné, když není prostor ani vidět. Budete obkládat koupelnu , kuchyň nebo pokoj? Víte, co všechno k tomu budete potřebovat a jak připravit místnost předtím, než začnete obkládat ? Nové trendy otevírají nekonečný prostor vaší fantazii. V módě jsou dekorace s florálním.


Koupíte-li si kvalitní lepidlo a spárovací hmotu, pak si tím zajistíte dlouhou životnost bez rizika, že Vaše investice do vlastního obkladu nebo. Jak obkládat koupelnu , aby byl konečný výsledek podle vašich představ? Chystáte se renovovat či budovat koupelnu ? Pak vás možná zajímá problematika obkládání.


Už mám zkušenost z obkladem v kuchyni ale celou koupelnu jsem ještě nedělal. Proto prosím o radu jak a kde začít? Já osobně bych to obložil do výšky futer a nechal tam nějaké místo kde se mi bude vyrovnávat vlhkost. Důležité je ale kvalitně pro.


Obklady a dlažby jsou vytvářeny z materiálů, které jsou pro koupelnovou vlhkost vhodné. Jak postupovat při obložení koupelny? Než začneme se samotnou obkladačskou prací, je důležité si promyslet, jakým způsobem chcete mít koupelnu obloženou. Pokud chcete mít koupelnu co nejdřív hotovou, použijte cementovou spárovací maltu Ultracolor Plus, se kterou můžete koupelnu naplno používat už po hodinách. Má také nízkou nasákavost a zabraňuje vzniku plísní.


Začněte obkládat pěkně od podlahy, nikdy ne opačně. Zednickou lžící naneste lepidlo a ozubenu stěrkou ho rozetřete. Dlaždici přiložte a vtlačte do vrstvy lepidla. Kontrolujte pomocí vodováhy, zda jsou opravdu rovné.


S obkladačkami můžete hýbat jen do té chvíle, než lepidlo zcela vytuhne. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u. Zrovna obkládám koupelnu v domečku.


V koupelně je okno, výška stropu 5. V grafickém návrhu, který mi dělali jsou obklady až ke stropu, ale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky