úterý 4. prosince 2018

Jak postavit zahradní chatku

Každá zahrádka by měla mít i svůj zahradní domek, takový malý zámek uprostřed hradeb zeleně. Existuje spousta variant zahradních chatek, proto je. Chatu jsem se rozhodl postavit na cihlových pilířích, z nichž každý má základ hluboký metr.


Cihly jsem měl díky zmíněné demolici stodoly. Výhodou tohoto řešení je tedy výrazná úspora času a vynaložené práce, celým postupem, jak postavit zahradní chatku svépomocí vás totiž provede přiložený návod. Nemusíte tedy složitě shánět materiál, řešit stavební komplikace… Jediné, co si musíte předem ujasnit je, kam chatku umístíte. Jak postavit zahradní krb.


Prefabrikované fošny a praktická nástrčná spojení napomohou k tomu, že váš domek rychle poroste. Zahradní domek se může postavit na dva povrchy. Buď to je to pevný betonový zákla nebo na konstrukci z trámů. Lepší je v tomto ohledu beton, protože domeček je na betonovém základě pevnější a stabilnější. Změříme si, jak bude veliký a jaký bude mít tvar a podle těchto rozměrů postavíme již zmiňované základy.


Chcete si postavit vlastní zahradní domek a nevíte jak na to? S naším návodem vám s tímto problémem poradíme. Postavíte si zahradní kůlnu levně a svépomocí. Podle způsobu využití budete schopni lépe určit, jak veliký zahradní domek budete pořizovat.


Základy dřevěného domku Pokud chcete postavit kvalitní domek, musíte začít už od základů. Stačí jen obyčejné nářadí a za chvíli můžete vstoupit dovnitř. Ať si vyberete jakoukoli variantu, myslete na jedno. Přes léto bývají dřevařské firmy velmi vytížené a lehce by se vám mohlo stát, že budete na svou chatku čekat až do podzimu. Pokud se rozhodnete zahradní domek postavit vlastními silami, ušetříte peníze, práci přitom zvládnete během víkendu a ještě se budete moci pochlubit vlastní.


Chtěl bych postavit dřevěnou zahradní chatku3x3m, výška 2. Trámky 100x1a pobité srubovými palubkami. Jsem fanda do dřevostaveb. A když jsem stavěl mamce zahradní chaloupku podobné velikostri, tak jsem si nastudoval americké dřevostavby-two by four. Samozřejmě záleží na tom, jak moc krásný domek budete chtít. Pokud chcete pohádkovou chaloupku s kudrlinkami, tak to se vám asi nepovede, ale pokud bude stačit hezký, obyčejný zahradní domek, zvládnete to sami.


Domek můžete pouze postavit na určené místo, nebo můžete zvýšit jeho. Stavební povolení – ano či ne? Drobné stavby, ke kterým se zpravidla řadí i zahradní domky, lze postavit bez stavebního povolení i ohlášení.


To se ale týká jen těch zahradníc. Dřevěnou chatku můžete postavit svépomocí nebo si ji zajistit kompletně na klíč. Chcete přece rekreovat v kvalitní a technologicky správně postavené chatě.


Nejdůležitější je pak následná pravidelná obnova ochranného nátěru dřeva, nejčastěji v rozmezí 5-let. Chci si zde postavit zahradní chatku, kde bychom i přespali, ale zjistil jsem, že na tomto pozemku můžu postavit dle zákona pouze stavbu do 25mbez pobytových místností a vytápění. Chci se zeptat, jak lze legálně na zahradě postavit chatku třeba pro rekreační účely? Ono záleží, jak máte kvalitní chatku. Moje dřevěná je sice dělaná na pero a drážku, ale jednoduchá bez zateplení, takže i okna mám obyčejná jednoduchá dřevěná, jen mám udělané panty nahoře a otevírám je dole ven, takže ani při silném dešti mi tam neprší.


Dřevěné zahradní domky Herold a Palmako v sobě spojují vysokou kvalitu dřeva, z něhož jsou vyrobeny, a pevnou konstrukci, která domku zajišťuje dlouhou. Dřevěné zahradní chatky mohou sloužit ke skladování zahradního nábytku, nářadí, jako zázemí k relaxaci na zahradě nebo dílnička pro domáci kutily.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky