úterý 11. prosince 2018

Jak udělat patinu na dřevo

Jak udělat patinu na dřevě. Děláte-li patinu na dřevě, vytváříte vzhled opotřebovaného povrchu nového nábytku. Nemusíte za nábytek s patinou utrácet velké sumy peněz.


Můžete vytvořit patinu na zánovním nábytku nebo na nábytku, který máte do. Ukázka, jak udělat originální propracovanou povrchovou úpravu ve stylu PROVENCE. Video ukazuje jak si můžete z nového dřeva udělat krásný rustikální kousek. Nemusíme nutně čekat dlouhá léta, než se na naší nové dřevěné komodě ošoupe lak a odřou hrany. Bílá patina na dřevo se dá relativně jednoduše vytvořit během několika hodin a nábytek na vyhození se tak může stát znovu zajímavým doplňkem.


Po vyschnutí je třeba pečlivě nanést a vetřít bělící vosk na dřevo celistvě do renovované plochy, zejména všude tam, kde je zjevná detailní struktura dřeva. Přeleštění ploch Bílá patina spatří světlo světa po jemném přebroušení smotkem ocelové vlny tak, jak intenzívní a viditelnou patinu si přejeme vytvořit. Na patinu je nejlepší borovice Pokus se zestařováním nábytku nebo doplňků do domácnosti nemáte žádnou zkušenost, vyberte si pro první pokusy borovicové dřevo. To je poměrně levné a velmi dobře saje vlhkost.


Dřevo můžeme pomocí různých technik upravit tak, aby získalo zdánlivě zašlou a věkovitou patinu. Lépe pak souzní s interiérem starého domu a dotváří nostalgickou atmosféru. Nebojte se experimentovat, technika se používá na dřevo , kov, sklo, omítku, papír či plasty. Pojďte se podívat, jak na patinu suchým štětcem.


Je-li dřevo tmavé, není nutno nanést černý podklad. Zajímavý “ošuntělý” efekt dosáhnete, když patinu na některých místech jemně setřete hadříkem. Patinování nasucho může přinést nové oživení designu dřeva. Jakmile barva dobře zaschne, můžeme začít s broušením.


Rozmyslíme si, kde chceme, aby byl nábytek obroušený, tedy “opotřebovaný” nejvíce, tedy rohy a další vyčnívající části. Jak jednoduše vytvořit patinu na dřevěném nábytku Nyní je skvělý čas na to, věnovat se vylepšení svého domova a jeho stylu. V tomto článku se podíváme na to, jak dosáhnout vzhledu patiny u dřevěného nábytku. Jdete-li na věc, máte dvě možnosti: udělat to pořá.


Může se vám zdát, že natřít dřevo spadá do stejné kategorie snadných úkolů, jako například chůze nebo jízda na kole. Můžete mít pravdu, natíráte-li dřevo na staré stodole. Jak namořit dřevo - návod Když máte při ruce to správné mořidlo na dřevo , nic vám nebrání pustit se do moření.


Jako vždy je důležitá příprava, která může být ve výsledku zdlouhavější než samotná aplikace. Máme-li však jen trochu šikovné ruce, můžeme si patinu na dřevěný nábytek udělat sami. Jak se patinuje Většinou se jedná o nanášení několika vrstev laků, které se ručně přebrušují, přičemž někdy se brousí celé plochy, jindy pouze rámečky a hrany. Dřevo Ze Stodoly Projekty Se Dřevem Dřevěné Výrobky Nábytek Z Palet Tesařské Spoje Rustikální Nábytek.


Brashirovaniye of wood a hands: Video of the master class on an example of a b. Doma reprodukovat patinu na dřevo nebo kov není příliš obtížné. Naše dílna nabízí celou řadu možností, opravdu uskutečnitelný ručně. Nebojíte-li se experimentovat, můžete dále zkusit natřít patinu na několika různých místech Vámi zvoleného kusu dřeva a poté ji lehce setřít hadříkem nebo suchým štětcem. V tuto chvíli už máme téměř hotovo, zbývá jen vyleštit dřevo mořidlem a vše nechat dobře zaschnout. Lak nanášejte náhodně, někde na dřevo tlačte, jinde vytvořte jen lehký film.


Po lehkém zaschnutí laku můžete některé jeho části setřít hadříkem nebo suchým štětcem, případně zabrousit. Docílíte tak požadovaného vzhledu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky