neděle 10. února 2019

Šípkový čaj ze sušených šípků

Nyní se zaměříme na podstatné informace o jeho přípravě a přiblížení jeho pozitivních účinků. Tento čaj lze samozřejmě zakoupit ve formě nálevových sáčků, ovšem rozhodně lepšího výsledku dosáhnete, nasbíráte-li si přímo šípky čerstvé. Na konci videa uvidíte, že je lepší šípkový čaj ze sušených šípků , protože se lépe vymacerují a šípkový čaj má více síly a chuti. Takže doporučuji šípky na čaj určitě. Sušené šípky rozdrtíme v hmoždíři nebo použijeme mixér.


V druhém případě ale šípky rozmixujeme jen nahrubo. Sundám z plotýnky a nechám přikryté nejlépe přes noc. Druhý den ohřeju a šípky rozmačkám. Uvolní se dužina ze šípků , čaj má pěknou barvu a je fakt dobrý. Příprava šípkového čaje Pro plnou chuť a vůni šípkového čaje je potřeba ho připravovat z celých plodů.


Dělám čaj ze sušených šípků jak je uvedeno. Jen dávám na litr vody až šípků a bohatě to stačí! Ahoj holky, máme na chalupě nadúrodu bylinek a šípků,tak jsme se rozhodli,že si zimní časy zpestříme bylinnými čaji a sušíme vše,co nám přijde pod ruku. Na sběr si může troufnout opravdu každý, takže jako bylinkář může na okolí působit i absolutní neznalec.


K cezení drcených šípků musíme použít velmi husté sítko, ale daleko spíš nějakou látku (výborné bývaly originál látkové, ale už oprané dětské pleny), aby se do čaje nedostaly jemné chloupky, které plody šípků obsahují. A právě kvůli těm chloupkům se někdy šípkový čaj vaří ze šípků celých. Ze sušených plodů je čaj lepší, šípky se lépe vylouhují, čaj má větší sílu, lepší barvu, intenzivnější a lahodnější chuť. Mělo by ale platit, že pro uchování maximálního množství vitamínu C, bychom čaj neměli vařit. Kromě sušení můžeme šípky i zamrazit.


Je podzim, doba zrání šípků a také doba nachlazení a viróz. Podívejte se na krátké video jak lze šípky zpracovat bez ztráty vitamínů tepelnou úpravou. Nejprve je ideální jejich skladování v plátěném sáčku, a až si budete jisti, že jsou dokonale suché, můžete je přesunout do dobře uzavíratelné dózy. K tomuto účelu se mohou využít téměř všechny šípky, ale cenné jsou pouze ty, které mají vyšší obsah vitamínu C. Chcete někomu darovat květiny?


Většina lidí vám odpoví, že musíte zajít do květinářství, tam nějaké vybrat, koupit a poté se spojit s danou osobou. Jak jsme připravili šípkový čaj. Kompletní návod: sbírání šípků , sušení šípků a příprava čaje plného vitamínů. Chutná opravdu moc dobře! Já čaj ze sušených šípků snad ještě nepila :-).


Díky tomu, že sbírám přebaly z čajů, mám doma neustále zásobu všech možných čajů, které jsem si kvůli přírůstkům do sbírky pořídila. Spíš mám problém je vypít a různě je rozdávám. Vyberte si ze stovek receptů na Čaj ze sušených šípků , které se vám budou snadno a rychle vařit.


Usušené šípky skladujte na dobře větraném místě. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Čaj ze sušených šípků. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Čaj ze sušených šípků receptů z čech i ze světa. Jednu až dvě hrsti sušených šípků zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. V polovině vaření můžeme plody podrtit.


Podzimní sychravé počasí již o sobě postupně dává znát a my bychom měli začít přemýšlet o tom, jak podpořit naší imunitu a posílit organismus. Pokud zvolíme tuto variantu, budeme mu. I v tomto ohledu se o nás příroda již postarala a vše zařídila. TIP: Sběr šípků , návod jak sušit šípky a recepty na šípkovou marmeládu, šípkový čaj nebo šípkový kompot v článku Šípek: Zdraví, které chutná.


Není nad čaj z pravých sušených šípků Kdo někdy pil komerčně připravený „ šípkový čaj “ z nálevového sáčku, a přitom zná chuť odvaru z přírodních šípků , podruhé už asi ten „pytlíčkový“ nekoupí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky