čtvrtek 18. července 2019

Jaký beton na základovou desku

Kdy použít na betonáž základů beton vyrobený vlastní silou a kdy z profesionální betonárny? Předností betonáren je jakost betonové směsi. Ta je dosažena přesným dávkování jednotlivých složek betonu. Autor: Tomáš Irisak Datu02. ZB s výztuží ocelovými pruty Rvodorovně v každé ložné spáře a po m svisle.


Instalování hydroizolace na základovou desku a dokončení vnitřních systémů Instalování tepelné izolace a betonování finálních podlah v celém domě a garáži 13. Stejně tak je nutné vyztužit nenosnou betonovou plochu či základovou desku kari sítěmi. Do betonové vrstvy základů a vylité betonové plochy zásdně nevkládáme kameny, natož pak cihly. Byla by tím narušena pevnost a celistvost základů, byť se nám může na první pohled zdát, že třeba kámen „je pevnější než beton. Je sice hezke, ze na plose, kde vicemene nic nebude, bude pevnejsi beton nez tam, kde bude lezet cela vaha domu - tzn.


Potřebujete-li však betonovat například základy, základovou desku , podkladní beton pod dlažbu, příjezdovou cestu a další, kde budete potřebovat mnoho kubíků betonu, je rozhodně výhodnější objednat beton z betonárny. Na internetu hledal jak na to, ale nenašel nikoho, kdo by se podělil o svou zkušenost. Rozhodl se to změnit, založil Svépomocí. Jak připravit stavbu před betonáží základové desky? Díky vlastnostem betonu v čerstvém stavu je možná realizace takřka jakéhokoliv tvaru konstrukce.


Základy patří zdánlivě k nejjednodušším. Stačí beton nalít do výkopu, nebo nestačí? Tomu, jak se na betonáž připravit, jsou věnovány následující řádky. Nesmíte to tak prožívat a myslet si,že zakládáte na kupce sena,která si do rána sedne. Podkladní beton ,z kterého vyrobíte samonosnou desku ,bude sedět na pasech.


Hlavě si nemyslete,že bude taky sedět,nebo že to je podmínka aby jí maximálně nesla i zemina mimo pasy. Staňte se mravencem a uvěříte. Jaký beton na základovou desku. V nabídce od firmy na ZD je: základ. Celkem na základové pásy, ztracené bednění a základovou desku.


Máme-li již základovou desku vybudovanou, použijeme kotevní patky s přivařovanou maticí. Pevnější beton použijeme pro rozměrnější pergoly a pro pergoly s pevným zastřešením, které budou patky více zatěžovat. Máte hotové základové pásy a navrhovanou výplň pod základovou desku (říkáte tomu podkladní beton ). Ta základová deska musí být položena NA základových pásech, nejlépe ještě svázána armaturou. Pokud uděláte desku mezi základové pásy, bude se propadat, nelze podklad pod desku zhutnit tak, aby časem neklesl ! Navíc základová deska (podkladní beton ) o síle 8cm. Do betonu lze přidat takzvané plastifikátory, které urychlují jeho tuhnutí a právě to v zimě potřebujeme.


Beton jsme roztahávali hráběmi, později jsme přišli na to, že s menší námahou lze hrnout beton nohama. Sešlo se nás šest - já chodil s pumpou, dvě dvojice chlapů stahovalo beton dlouhou deskou a synovec rozhrnoval beton , když bylo potřeba. Vše se zvládlo za min a zhruba po hodinách jsem už beton zalíval vodou.


Pevnost betonu se odvíjí od náročnosti základové konstrukce. Chtěl jsem se zeptat jaký použít beton na základovou desku , když do základu byl použitý. Zároveň platí, že čím více použijeme cementu, tím vyšší má beton nároky na spotřebu vody, ale tím vyšší má právě i pevnost.


Corsini bude zase pindat, ze oblazky tam nepatria, ale mna to netanguje, plni to tu funkciu co ma, tak co. Různost betonových směsí Různé druhy betonu byly vyvinuty pro speciální aplikace, každý pak má své specifické označení. Klient z Vranovic nás požádal o zpracování cenové nabídky na základovou desku pro jednu dřevostavbu. Domeček byl takový klasický obdelníček o přibližných rozměrech x m takže by člověk řekl, že při vytváření cenové nabídky to nebude nic složitého.


Jak to už tak bývá, zdání klame, ale to jsme zjistili až po čase. Podle pohledu do projektu základů s. Na zakladovou desku se vsak necitim a proto bych se rad zeptal, jestli jste schopen zakladovou udelat nebo dat kontakt na firmu, ktera je toho schopna a neoskube me. Ať už se jedná o malou zahradní chatku, domek na nářadí, víkendovou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky