čtvrtek 11. července 2019

Montáž palubek

Ukázka postupu montáže obkladu z plastových palubek české výroby od společnosti RENOL. Jednoduchou montáží získáte obklad fasády nebo podbití římsy a podhled. Zde vám ukážeme jak správně montovat fasádu z palubek a jak SECA palubky změní vzhled staré papundeklové vrátnice v rekreačním areálu Stříbrný rybník u Hra. Montáž palubek na fasádu. Nejprve je tedy třeba tento rošt vyrobit.


Připravily jsme pro Vás návody na montáž palubek v interiéru i na fasádu a návod pro montáž terasových prken i vnitřních podlahových palubek. V dnešní době se stále častěji provádí montáž palubek pomocí montážních plíšků, které se nasadí do drážky palubek a přibije k roštu. První a poslední palubku je třeba vždy z obou stran připevnit k roštu, abyste předešli případné deformaci obkladu. Dřevěné obkladové palubky připevníte k roštu: - sponkami - malými drobnými hřebíčky bez hlavy tzv.


V našem případě (při obkladu stropu) jsme přišroubovali. Hledáte informace potřebné pro výběr, montáž a ošetření palubek ? Sepsali jsme pro vás cenné rady a doporučení, které vám. Tento rošt vytvoříme tedy jako první.


Rošt Obkladové palubky připevňujeme na rošt z dřevěných latí. Návody na montáž dřevěných palubek. Značkové palubky SECA jsou vyráběny moderními technologickými postupy, které zaručují. Plastové palubky – montážní návod pro použití v exteriéru.


Pro montáž palubek jsou též vhodné speciální montážní sponky – pozor při nákupu, „číslo sponky“. Vezmeme první palubku a položíme si jí na konstrukční latě (perem ke zdi, drážkou ven) a na koncích přitlučeme hřebíky (na každé straně) ke konstrukční lati. Je tedy důležité dobře zvolit jejich dodavatele a vědět co nejvíce o jejich správné montáži. Podrobný montážní návod si můžete přečíst ZDE.


Pokud si na montáž netroufnete, rádi Vám zašleme kontakt na montážní firmu z Vašeho okolí. U palubek podlahových záleží na podkladu a zatížení podlahy. Palubky se zpravidla natírají před montáží z přední i zadní strany. Druhý nátěr je možné provést až po samotné montáži.


Přinášíme Vám jedinečný návod jak vybrat palubky a zrealizovat jejich montáž. Poznejte hlavní druhy palubek a jejich jednotlivé atributy. Nabízíme montáž desek OSB, DHF nebo dřevovláknitých desek, hobry, ale i podlahových palubek, obkladových palubek, lužického obkladu (štítových prken), falešného roubení (to je obzvláště žádané), plovoucích podlah, podhledů, bednění stech a pod.


Obklady z palubek ale nejsou užitečné jenom pro interiér. Nezastupitelné místo mají i při podbíjení střech nebo při výrobě dřevěných štítů domů. Hlavní přednosti plastových palubek v porovnání se dřevem jsou ve snadné a rychlé montáži bez nároků na speciální vybavení a skutečně dlouhá životnost a odolnost vůči mrazu i UV záření bez potřeby dodatečné povrchové úpravy. Aktuální ceník palubek naleznete níže. Orientační ceník prováděných prací.


Popis práce, MJ, Cena za MJ. Výroba a montáž vazby krovu vč. RYKO - Podmokelská obchodní a. Pamatujte prosím na zásadu, že se palubky i krycí lišty vždy natírají před samotnou montáží.


Obecně je známo, že dřevo je velice háklivé na nejrůznější poškození. Můžete si také stáhnout a prohlédnout náš KATALOG (PDF) s kompletním přehledem sortimentu plastových palubek. V podkroví jsme na původní krov namontovaly odvětrání (větranou mezeru vymezenou latí, původním bedněním a 5-ti vrstvím lepenkovým kartónem).


Přihlašte se zdarma do našeho seznamu novinek a budete pravidelně informováni o našich nových produktech. Primárními dřevinami pro výrobu palubek jsou borovice a smrk, pro kvalitu a texturu jsou vysoce ceněny modřín, bříza a především dub. Z praktického i estetického hlediska je vhodné také exotické dřevo, určitou nevýhodou je vyšší cena. Smrkové podlahové palubky jsou však poměrně měkké.


Proto se vám časem i přes kvalitní povrchovou úpravu objeví rýhy a vrypy od nejrůznější manipulace s předměty nebo nábytkem. Kontrola vlhkosti palubek. Před pokládkou prken doporučujeme zkontrolovat jejich vlhkost.


Zabráníte tím možné následné deformaci konstrukce vlivem změn.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky