pátek 5. července 2019

Penetrace anhydritu

Cca měsíce mám zalitou podlahu anhydritem a řeším, co s ní dále. Po přečtení všech možných diskuzí mám hlavu v pejru. Někdo doporučuje natřít.


Penetrace - v případě anhydritu je vždy nutná aplikace penetračního nátěru, jedná o savý podklad. Penetrace také slouží jako oddělovací vrstva mezi cementovým pojivem a anhydritovým pojivem. Penetrace nemusí být hloubková, ale používat ty nejlevnější výrobky se nemusí vyplatit. Zkušený obkladač nebude mít problémy s tím vám něco doporučit. Penetrace se provádí před aplikací samonivelačních vyrovnávacích stěrek na bázi sádry ( Planitex d), nebo pod lepicí tmely s obsahem síranovzdorných cementů ( Granirapid , Elastorapid , Keraquick ). Lepení pomocí lepidla na bázi anhydritu.


Tímto se předejde výše uvedenému efektu tím, že cement ze skladby zcela eliminujeme. Pak nám stačí běžný způsob penetrování. K tomu nám slouží penetrace před vylitím konečně vrstvy anhydritové podlahy. Síla této vrstvy anhydritového potěru, nemá vliv na budoucí vlastnost zatížitelnosti anhydritové podlahy.


Vrstvení tedy máme od spodu takto: nosná konstrukce, penetrace , vlastní. Příkladem může být vyšší nárok na tepelnou izolaci, vyšší nárok na zátěžovost anhydritové podlahy, větší potřeba kročejové izolace, výška podlahy anhydritu , podlahové topení a jeho realizace u Vás, kombinace anhydritu a betonu, výškové rozdíly aj. Syntetická výroba anhydritu je převážně z vápenné propírky spalin tepelných elektráren a jako vedlejší produkt výroby kyseliny fluorovodíkové (výroba teflonu). Tvoří krystaly, vláknité, kuličkovité, jemně zrnité až c. Pokud to stav betonové podlahy umožňuje, je možné ji napenetrovat a provést pokládku anhydritu v tloušťce minimálně mm.


Pokud je stávají povrch betonové podlahy nevhodný pro provedení penetrace , musí se provést separační vrstva. V takovém případě je nutné počítat s minimální výškou anhydritové podlahy alespoň mm. Bazény a filtrace aneb Aby voda zůstala čistá. Léto už je v plném proudu a horké dny plné žhavého slunce neúprosně praží na všechno živé i neživé. Pevnost anhydritu v ploše.


Dotaz: Dobry den, mám anhydritové podlahy s podlahovým vytápěním a do některých pokojů chci použít koberce určené pro podlahové vytápění, ale nevím čím anhydrit ošetřit, kromě penetrace , aby nebyl problém s uvolňovanou prašnosti z anhydritu a případným rozlitím vody atp. Správné penetrování podkladu betonové podlahy. Dispersní penetrace Chemos 2koncentrát naředěná 1:3. Byla to obyčejná penetrace na plochy, teď jsme koupili ještě tu hloubkovou, ale stále i po několikátém nátěru se to hrozné vsákává.


To, jestli byl dost vyschlý, mě už taky napadlo. V návodu psali, že stačí hodiny, ale nevím, jestli to není v případě anhydritu málo. Teď upřímně nevím, co s tím. Napadlo nás to zpenetrovat znovu, dolít. Po vylití podlahy se stavba uzavře na hodin.


Je nutné zabránit slunečnímu svitu a průvanu. Povrch podlahy je průchozí po hodinách od lití. Ekokompatibilní certifikovaný izolační přípravek na bázi vody na minerální suché podklady na bázi cementu, sádry a anhydritu , ideální pro GreenBuilding. Anhydritové neboli lité podlahy jsou tvořeny směsí anhydritu , vodou a pískem. Tvoří tak tekutý samonivelační potěr s vysokou pevností – povrch je perfektně rovný a bez deformací.


Konkrétně pevnost je u tohoto druhu podlah mnohem vyšší než u klasického betonu, protože vzhledem k vysoké viskozitě se uvnitř vyskytuje jen minimum vzduchovým bublin. Typy podlahových krytin Spojený potěr. Shrnuto anhydritová podlhaje drahá. Penetraci jsem použil proto, abych zdrsnil hladký povrch anhydritu , pro zvýšení přilnavosti lepidla a dlažby.


Po zaschnutí penetrace jsem kuchyňský kout rozdělil na ½ a namaloval si na zem čáru. Takové podklady se opatřují před obkládáním vždy penetračním nátěrem snižujícím nasákavost anhydritu. Lepí se vždy kvalitní flexibilní lepicí hmotou Ca spáruje spárovací hmotou na bázi cementu.


Spárování ostatními hmotami (silikonové, epoxidové, polyuretanové nebo akrylátové) je závislé ne podmínkách provozu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky