úterý 16. července 2019

Životnost dřevostavby

Rozhodujícím faktorem ovlivňujícím životnost dřevostavby je vlhkost, respektive místa v konstrukci, kde dochází ke zvýšení vlhkosti dřeva a izolačních. A jak dlouho ta dřevostavba vydrží? Došlo k našemu předání další modulové dřevostavby EasyHomes zákazníkovi v Mšenu u Jablonce nad Nisou. Dle reakcí na sociálních sítích se tato.


Vaší následné péče o dům! Je životnost dřevostavby nižší než klasické zděné stavby? To je poměrně často kladená otázka. Mnoho lidí si myslí, že tomu tak skutečně je. Využijte ke stavbě domu tradiční přírodní materiál.


Dřevo má jedinečné tepelně izolační vlastnosti a životnost více než 1let. A to platí stejně u zděného domu jako u montované dřevostavby. Nebude-li dodržen technologický postup dané stavby, bude tím ohrožena životnost domu a je jedno zda je z cihel nebo ze dřeva. Někde hluboko v nás máme zafixováno, že dřevostavby jsou jen krátkodobé a provizorní řešení.


A skutečně, takové dřevostavby byly. Samozřejmostí je také dodržování přísných stavebních norem, zaručujících dlouhou životnost dřevostavby a její odolnost vůči povětrnostním vlivům. V naší republice se udává životnost klasických zděných staveb 1let. Vlhkostní problémy zvýšených podlah nad terénem – znám pouze z doslechu. Pokud je dům založen na zvýšené podlaze, pak je třeba zajistit dostatečné.


Chystáte se stavět a nemůžete se rozhodnout, zda se pustit do dřevostavby , nebo dát přednost zděnému domu? Samotná dřevěná konstrukce dřevostavby má životnost v řádu stovek let. Pokud s dřevostavbou váháte a přikláníte se. Vemte si například dřevěné domy a kostely z přešlých století, které se nám zachovaly téměř dokonale. A to byly často vytvořeny mnohem méně pečlivé, než je tomu u našich dřevostaveb.


Doplňkové části domu, jako jsou okna či dveře, je nutné měnit v periodě asi 20ti - 50ti let, podle. V myslích mnoha lidí panuje mýtus, že dřevostavby mají nízkou životnost. Dřevostavby jsou z hlediska životnosti srovnatelné se stavbami z jiných materiálů. Dlouhá životnost dřevostavby s minimálními nároky na údržbu.


Průměrná životnost či lépe řečeno užitečnost dřevostavby či stavby na bázi dřeva se. Tvrzení o malé životnosti dřeva není zase až tak pravdivé. Důkazem opaku jsou všechna stará města, za zmínku stojí konstrukce na našich hradech a zámcích. Stejná životnost jako cihla.


Samotné stěny jsou navíc vyztuženy rámem z KVK hranolů, díky kterým stavba tzv. Existuje spousta důvodů, proč se dřevostavby stávají mezi lidmi stále vyhledávanějšími. Mezi ty nejdůležitější patří samozřejmě rychlost. Jakou mají dřevostavby životnost ? Na tuto často kladenou otázku ohledně dřevostaveb a jejich odolnosti proti zubu času, naleznete odpověď zde. Je nesmysle tvrdit, že dřevo má stejnou životnost jako kámen.


Pokud jde ale o dům, převládající názor „laických odborníků“ že dřevostavba shnije a cihla vydří není pravdou – je to mýtus minulosti. Mezi životností dřevostavby a zděného domu není rozdíl. Zahraniční studie prokazují životnost dřevostaveb.


Dřevostavba představuje spojení přírodního ekologického materiálu a moderních technologií. Hlavním konstrukčním prvkem je vždy dřevo, které považujeme za jeden z nejstarších stavebních materiálů. Dřevostavby neboli montované domy jsou velmi šetrné k životnímu prostředí a mají dlouhou životnost. V českém pohraničí stále stojí dřevěné roubenky, které jsou i 1let staré.


A pořád jsou ve velmi dobrém stavu. A abychom zajistili pevnost a dlouhou životnost našich domků, dodáváme autoklávované trámy. Stavby podle vašeho přání.


V případě že si v naší šíroké nabídce nevyberete, kontaktujte nás! Pomůžeme vám s výběrem a navíc díky to. Dřevostavby Provádíme montáž dřevostaveb od hrubé stavby až po předání domu na klíč. Hlavní naší náplní je montáž domů pro RD Rýmařov s. Dnešní moderní výroba a výstavba dřevostaveb představuje jedno z mála odvětví stavebnictví, které stále roste a to jak v relativních,. Chcete bydlet v novém a rozhodli jste se pro dřevostavbu?


Svěřte se se svými sny o bydlení do rukou specialisty na dřevostavby s více než 50letou tradicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky