pondělí 16. října 2017

Rozměry okapových žlabů

Správná velikost a rozměry okapů jsou stěžejní podmínkou pro kvalitní a bezpečný odvod dešťové vody ze střechy domu. Orientační tabulka velikosti. Pozinkované okapové systémy, žlaby rozvinuté šíře 3mm, svody průměru 1mm, příslušenství. Kompletní okapový systém z pozinku.


Plocha střechy a poloha svodu určuje velikost okapových žlabů. Při volbě nových okapů se ujistěte, že rozměry okapového systému odpovídají velikosti. Vynásobením délky střechy X-šířkou. Okapy dodáváme běžné půlkulaté nebo hranaté (pro přesné rozměry hranatých žlabů klikněte na odkaz).


Kulatý kotlík PREFA, 3x 120. Spoj se lepí nebo nýtuje. Na koncích spojovaných žlabů odstřihněte návalky v délce mm, vlepte dilataci, překryjte záslepkou (nenýtujte).


Rozměry okapového systému – výpočet. Ve výpočtu lze dimenzovat podokapní, nástřešní a nadřímsové žlaby, také mezistřešní a zaatikové žlaby. Zvýrazněné rozměry vyhovují pro použití na většinu rodinných domů, včetně dále uvedeného příkladu.


Prodáváme střešní systémy prvotřídní kvality Lindab Nabízíme krytiny, okapy a okapové systémy a další související produkty. Odvodňovaná plocha je rovna velikosti střešního povrchu. Délka podo- kapního žlabu by neměla přesáhnout. Stránka udává výpočet rozměrů okapů podle počtu svodů a plochy střechy.


Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR. Při spojování jednotlivých žlabů použijeme spojku žlabu. Zezadu ji pouze nasadíme, zepředu ji připevníme sponou (při nasazení slyšitelně zaklapne). Je nutné přitom dodržet přibližně třímilimetrový odstup žlabů (dilatační mezeru) v každé spojce žlabu. Sortiment - okapy : žlaby, svody, čílka, háky, kolena, kotlíky.


Okapový systém PREFA - žlaby. Poptávám natěrače: Popis: - natření okapových žlabů a svodů u RD - materiál pozink - nátěr nesmí zašpinit fasádu, které je nově zhotovená - s. Zahákněte zadní okraj spojky žlabu za zadní okraj žlabu tak, aby těsnicí silikonová podložka byla uprostřed spáry mezi žlaby. Položte přední část spojky žlabu na přední okraj žlabu, zaklapněte zamykací mechanismus podle obrázku a přitlačte. Zafixujte zámek pomocí malého pojistného plíšku. Hledáte informace ohledně okapových systémů?


Jejich druhy, rozdělení, přehledné ceníky, firmy dodávající okapové systémy a mnohem více naleznete zde na jednom místě. V případě větších délek žlabů je dle různé tepelné roztažnosti materiálů třeba použít žlabovou dilataci, zejména u materiálu titanzinek. Nejběžnějším příslušenstvím žlabu je hák žlabu z pásoviny 30x5mm, kotlík, čelo, roh venkovní či vnitřní, dilatace žlabu.


Jmenovitá velikost okapových žlabů udává přířez materiálu, rozměry naleznete v tabulce zobrazené vlevo. Svody jsou do fasády upevněny pomocí objímek (zděří). Povrchová úprava okapových žlabů a trubek probíhá metodou coil coating a splňuje přísné požadavky ECCA (European coil coating Association) v Bruselu. Musí mít proto adekvátní tvar i rozměry , a to včetně navazujících prvků.


Návrh velikosti žlabu vychází z velikosti půdorysného průmětu plochy, kterou je třeba odvodnit. Rozvinutá šíře plechu 3mm = průměr žlabu 1mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky